La Liga - liga hiszpanska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: La Liga - liga hiszpanska
Cama oficjalnie out na 8-10 tygodni połowa stycznia meh chujowo
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
coraz lepiejOficjalna strona Królewskich opublikowała komunikat na temat stanu zdrowia Viníciusa Júniora. „Po badaniach przeprowadzonych na naszym piłkarzu przez służby medyczne Realu Madryt zdiagnozowano zerwanie mięśnia dwugłowego uda i uraz ścięgna w lewej nodze. Uraz pod obserwacją”, czytamy w raporcie medycznym.
Vinícius nabawił się kontuzji podczas ostatniego meczu z Kolumbią i po niecałej półgodzinie gry musiał opuścić murawę. Od samego początku było wiadomo, że piłkarz ma problem z lewym udem, do którego przyłożony został lód. Kilka godzin po spotkaniu Brazylijczyk został przebadany przez lekarzy reprezentacji, a federacja poinformowała, że wraca do Madrytu, ponieważ zmaga się z kontuzją mięśniową w tylnej części lewego uda.
Dzisiaj 23-latek pojawił się w stolicy Hiszpanii, a jego odczucia nie były najlepsze. Zawodnik prosto z lotniska udał się na spotkanie z klubowymi lekarzami, którzy w Valdebebas wykonali badanie rezonansem magnetycznym i potwierdzili stopień urazu.
Hiszpańskie media informują, że Vini będzie pauzował przez minimum dwa i pół miesiąca, a jego kontuzja jest gorsza od tej, którą odniósł w sierpniu – teraz problem dotyczy jednak lewego, a nie prawego uda, a na dodatek tym razem ucierpiało jedno ze ścięgien. Wszystko wskazuje na to, że atakujący wróci na boisko dopiero na początku lutego i przegapi wiele spotkań.
- ConeyIsland
34-letni vini kończy karierę w fc fawela i udziela wywiadu, w którym mówi że niestety gdyby nie kontuzje to miałby teraz 5 złotych piłek. I tak w ogóle to faulowali go tylko biali.
* w tle leci coś od Public enemy *
* w tle leci coś od Public enemy *
Kurwa po sezonie wystarczy że jeszcze belle wyleci na dłużej i nie ma czym grać 
Gavi ma niby zerwane więzadła krzyżowe w prawym kolanie, więc koniec sezonu i może zapomnieć o euro
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
Ja pierdole
Kto następny?
Kto następny?
czy barcelona moze w koncu przestsc zajezdzac mlodych chlopakow
- ConeyIsland
Fati: First time, huh?
-
BouncedDuck5106
Patrząc na jego styl gry i to na ile meczów rozgrywal było to tylko kwestią czasu, te reprezentację to też, niezbędny był w meczu z jakimiś Gruzinami.
Jakoś mi go szczególnie nie szkoda bo śmieć największy, ale ktoś powinien przemyśleć (wiadomo że nikt tego nie zrobi) pewne rzeczy.
kurr ale to byl popieprzony klasyk
Lecimy dalejkapec pisze: ↑17 lis 2023, 5:41 To przestaje robić się śmieszne
Już w ostatnim meczu ławka wyglądała następująco: Fran i Piñeiro; Lucas, Edgar, Fran García, Modrić, Nico Paz oraz Joselu. Teraz ze składu wyjąć Camavingę i Viniego, pięknie się to prezentuje.Vini w 26. minucie meczu z Kolumbią w ramach eliminacji do mundialu w strefie Ameryki Południowej po krótkim sprincie usiadł na murawie i pokazał, że nie może kontynuować gry. Brazylijczyk po podejściu lekarza wskazywał na problemy z mięśniami lewego uda i już na ławce otrzymał okład z lodu właśnie na tę część nogi.
Kilka minut wcześniej atakujący Królewskich został wycięty przez Davinsona Sáncheza, który otrzymał za ten faul żółtą kartkę. W tym ataku ucierpiała właśnie lewa noga, ale piłkarz kontynuował grę jeszcze przez kilka minut.
W sierpniu 23-latek doznał kontuzji mięśnia dwugłowego, ale w prawym udzie, przez co pauzował około miesiąca. Po gwizdku na przerwę realizator pokazał, jak piłkarz Realu zszedł do tunelu wyraźnie kulejąc. Atakujący najpewniej wróci teraz do Madrytu, gdzie przejdzie dokładne badania. Wtedy też poznamy zakres jego kontuzji.
Rodrygo wrócił z reprezentacji z kontuzją kolana
Brazylijczyk wrócił do Valdebebas z zapalaniem w kolanie, które uniemożliwiło mu w czwartek trening na murawie. Dzisiaj lekarze ocenią jego stan.
Roncero podaje, że w piątek lekarze ocenią stan zawodnika, ale według jego informacji, występ Brazylijczyka w Kadyksie w niedzielnym meczu ligowym jest praktycznie wykluczony. Pozostaje czekać, czy uraz nie jest poważniejszy.
Czyli ten Timo Werner w styczniu w Realu coraz bardziej REALny
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
dawac kowala do ringu z pedrerolem
- Korben Dallas
Federacja RFEF ukarała Barçę grzywną 600 €, ponieważ członek personelu technicznego Edu Polo zatrzymał sędziego liniowego, który podsłuchiwał, czy w szatni Barcelony nie narzekają na sędziowanie.
Normalny dzień w biurze.
Normalny dzień w biurze.
Anybody else want to negotiate?
Spoiler
i tak sie dzieje zycia cud wsrod cules
Kolejna, już druga zmiana trenera w Sevilli w tym sezonie (tym razem po 2 miesiącach).
Zwolniliśmy Diego Alonso. Z całym bólem w sercach. Myślę, że złożyło się na to wiele okoliczności. To, czego byliśmy świadkami, nie było zgodne z oczekiwanymi wynikami. Niestety w piłce nożnej pierwszą osobą, która za to odpowiada jest trener. Jestem tu, aby ogłosić jego zwolnienie, a nie narażać go na nieprzyjemności udzielania wywiadów. Od jutra będziemy starali się jak najszybciej wyłonić nowego szkoleniowca na mecz z Granadą - powiedział dyrektor sportowy Víctor Orta.
to samo co Courtois i Militao, będzie musiał Perez kupić obrońce w styczniu
-
BouncedDuck5106
Chuja kupi, będzie gadanie, że nie ma na rynku nic ciekawego, kadra jest szeroka i uniwersalna a w kwietniu wrócić Militao
Co tu się odpierdala 3 acl w męskiej i jedno w damskiej wtf