Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Włączam grę, mówię sobie chuj, może rzeczywiście za bardzo się przejmuję tymi bugami. Wczuję się w świat będzie super.
baba znika, w jej miejsce pojawia się facet. Super świat xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To samo jest z samochodami 
Wiadomo czemu nie ma widoku z 3ciej osoby?
Wiadomo czemu nie ma widoku z 3ciej osoby?
Ostatnio zmieniony 13 gru 2020, 19:34 przez moxxi, łącznie zmieniany 1 raz.
Inteligencja przeciwników na poziomie normalnym.
Te 2 rzeczy spotkały mnie w ciągu pierwszy 5 minut po wczytaniu save. No i kłóci mi się to z niektórymi "no nwm mordo ja tam normalnie gram, przesadzacie z tymi błędami"
Czego oczekiwałem? A tego np. że jak stoję przed wrogiem to mnie zauważy. Może za dużo, może w Deus Ex tego nie było - nie wiem. Jak pisałem, narzekanie na wszystko bez powodu obrzydza mi dyskusję, a grach. Natomiast w przypadku Cyberpunka uważam, że sporo hejtu jest całkowicie uzasadnionego. Nigdy w życiu nie grałem w grę, w której natężenie głupot, błędów byłoby tak wysokie i wybijające z wczucia w świat.
Spoiler
Czego oczekiwałem? A tego np. że jak stoję przed wrogiem to mnie zauważy. Może za dużo, może w Deus Ex tego nie było - nie wiem. Jak pisałem, narzekanie na wszystko bez powodu obrzydza mi dyskusję, a grach. Natomiast w przypadku Cyberpunka uważam, że sporo hejtu jest całkowicie uzasadnionego. Nigdy w życiu nie grałem w grę, w której natężenie głupot, błędów byłoby tak wysokie i wybijające z wczucia w świat.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
-
ksiazenieporzadek
Ja kupowałem grę, która miała działać już na premierę. Rozumiem, że jak kupisz telefon który na premierę miałby problemy z wysyłaniem smsow to tez byś tłumaczył „nie no spokojnie producent wyda łatkę za kilka dni to naprawia to, można sobie poradzić bez smsów :DDD”Johnny pisze:Większość z tego zostanie pewnie w ciągu kilku tygodni poprawiona - np AI może dorobią więcej patternow zachowań, żeby nie robili npce wszystkiego synchronicznie, a może nawet mają jakieś lepszy silnik ai który może się wypierdala i go zastąpili na szybko tym wynalazkiem który jest teraz, ale poprawią i uaktywnią? Wiecie, takie tam zgadywanki.
Po paru h, gra mi się podoba, nie natknąłem się tez na żadne większe babole - a że akurat nie mam za wiele czasu, wiec pewnie dalej ruszę z graniem za 1-2 kolejne patche.
Czego i wam życzę, zamiast obrażać się, robić zwroty i typowo polakować. Zjebali trochę, ale bez przesady żeby robić pod siebie ze złości i pisać ranty w internecie
Aha i to nie jest jak nazwałeś typowe polakowanie, bo cały świat jest wkurwiony na to co odjebali redzi i jak bardzo oszukali ludzi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chcesz mi powiedzieć że masz coś czego nie ma w grze?
xDDDD bk ze mn, nie doczytałem w chuj, pozdro
Przeszedłem do drugiego aktu i dałem sobie spokój. Poczekam aż ogarną temat i naprawią co trzeba, przez ten czas ogram sobie znowu Wieśka.
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
-
genocidegeneral
https://ne.linkedin.com/in/tetyana-mele ... 9805a95/de
nu bladź, ja nie podumała
doszedłem do momentu, na końcu którego jest walka z bossem, 10 auto i 3 quicksave'y wszystkie są z tej misji, manualny zapis cofnie mnie o 4 godziny, z misji wyjść się nie da, a boss wali mnie na suke XD
nu bladź, ja nie podumała
doszedłem do momentu, na końcu którego jest walka z bossem, 10 auto i 3 quicksave'y wszystkie są z tej misji, manualny zapis cofnie mnie o 4 godziny, z misji wyjść się nie da, a boss wali mnie na suke XD
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Słuchaj, czy na reddicie siedzą i krytykują sami polacy? Czy ludzie z USA którzy otrzymują zwrot pieniędzy od Sony mają polskie korzenie?
Nie wtrącaj tu kwestii narodowości bo równie dobrze można powiedzieć że "polakowość" to w tym momencie bronienie tego tytułu, bo to CDP Red i:
Spoiler
gra roku czego sie przypierdalasz polaku
Przecież AI i fizyki pewnie nie naprawia może trochę ai
A tak naprawia bugi i nie będą nlc robić T i przenikać, ale bugowanie samochodów i jazda po sznurku i głupie AI zostanie
A tak naprawia bugi i nie będą nlc robić T i przenikać, ale bugowanie samochodów i jazda po sznurku i głupie AI zostanie
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
-
Johnny
Najwyraźniej polakowanie jest w tym przypadku ponad narodowościami.
I zdarzały się problemy różnych telefonów, czy to z rozmowami, czy to z wiadomościami, więc darujcie sobie te porównania - to jest kawałek oprogramowania, w ostatnich latach wypuszczanie zabugowanych wersji na premierę to niestety częsta przypadłość w tej branży. Nie usprawiedliwiam CDPR, pewnie wesoło tam na zakładzie teraz nie mają (zasłużenie), ale robienie z tego takiego dramatu jest zwyczajnie śmieszne. Nie wiadomo ile tak na prawdę nad tą grą pracowali, możliwe że wydanie jej było jedynym sposobem na uniknięcie development hell, w jakie swego czasu wpadło kilka tytułów (z niesławnym Duke Nukem Forever na czele), chociaż pewnie to akcjonariusze już rzadkiej sraczki dostawali i był nacisk żeby gonić to już. To jest niestety zmora całego rynku IT teraz - nie liczy się jakość, liczą się terminy - terminy, które najczęściej są ustalane przez typków którzy gówno wiedzą na temat tego jak taki produkt powstaje i ile potrzeba na to czasu.
Szkoda nerwów i wklejanie kolejnych haha zabawnych filmików z błędami też nie ma sensu, każdy już wie że owszem, są błędy. Nie spinajcie się tak
I zdarzały się problemy różnych telefonów, czy to z rozmowami, czy to z wiadomościami, więc darujcie sobie te porównania - to jest kawałek oprogramowania, w ostatnich latach wypuszczanie zabugowanych wersji na premierę to niestety częsta przypadłość w tej branży. Nie usprawiedliwiam CDPR, pewnie wesoło tam na zakładzie teraz nie mają (zasłużenie), ale robienie z tego takiego dramatu jest zwyczajnie śmieszne. Nie wiadomo ile tak na prawdę nad tą grą pracowali, możliwe że wydanie jej było jedynym sposobem na uniknięcie development hell, w jakie swego czasu wpadło kilka tytułów (z niesławnym Duke Nukem Forever na czele), chociaż pewnie to akcjonariusze już rzadkiej sraczki dostawali i był nacisk żeby gonić to już. To jest niestety zmora całego rynku IT teraz - nie liczy się jakość, liczą się terminy - terminy, które najczęściej są ustalane przez typków którzy gówno wiedzą na temat tego jak taki produkt powstaje i ile potrzeba na to czasu.
Szkoda nerwów i wklejanie kolejnych haha zabawnych filmików z błędami też nie ma sensu, każdy już wie że owszem, są błędy. Nie spinajcie się tak
- con shonery
- Moderator
dziś cały wieczór łaziłem i cykałem foty, dawno w żadnej grze photo mode mi nie wjechał aż tak
https://imgur.com/a/UiEHVzj
https://imgur.com/a/UiEHVzj
@Johnny co Ty pierdolisz w ogóle, niewiadomo ile nad nią siedzieli, pojebane terminy? 
Ty chyba nawet nie wiesz o co chodzi i na co ludzie narzekają
Ty chyba nawet nie wiesz o co chodzi i na co ludzie narzekają
-
Johnny
No nie wiadomo, pierwsza zajawka pojawiła się w 2013, ale to nie oznacza automatycznie, że pracowano nad grą 7 lat, a pojawiały się tu takie głosy i że co za lamusy przez 7 lat wypracować tylko tak tak zabugowany produkt. Może za duży skrót myślowy, ale jest różnica między 7 latami a 3-4, gdzie 7 to jest opór długo, ale 3-4 to też już gruba ilość czasu i raczej niemile widziany jest tak długi okres developmentu, więc próbowałem w ten sposób odpowiedzieć dlaczego już tam tym typkom w garniturkach mogły dupki pękać i nie pozwolili przesunąć kolejny raz premiery, dając więcej czasu na potrzebne fixy, zamiast tego wymusili release dość felernej wersji (szczególnie na starych konsolach, dziwię się że przynajmniej tego nie wstrzymali).
Prościej już tego nie potrafię wyłożyć (i tak się składa, że pracuję przy developmencie i niestety wiem jak to czasem wygląda).
Prościej już tego nie potrafię wyłożyć (i tak się składa, że pracuję przy developmencie i niestety wiem jak to czasem wygląda).
Tylko czemu miałoby to mnie jako nabywcę obchodzić? Jutro oddam klientowi rozgrzebane, niedokończone zlecenie i powiem że zostawiam całą zapłatę u siebie, bo w domu nieciekawie i ojciec ostatnio wkurwiony. A niech tylko spróbuje coś narzekać, to opowiem jakie ciężkie realia w branży.Johnny pisze: ↑13 gru 2020, 21:02 Nie wiadomo ile tak na prawdę nad tą grą pracowali, możliwe że wydanie jej było jedynym sposobem na uniknięcie development hell, w jakie swego czasu wpadło kilka tytułów (z niesławnym Duke Nukem Forever na czele), chociaż pewnie to akcjonariusze już rzadkiej sraczki dostawali i był nacisk żeby gonić to już. To jest niestety zmora całego rynku IT teraz - nie liczy się jakość, liczą się terminy - terminy, które najczęściej są ustalane przez typków którzy gówno wiedzą na temat tego jak taki produkt powstaje i ile potrzeba na to czasu.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
Johnny
A ja nie mowie, że ma nie obchodzić - nie usprawiedliwiam CDPR - próbuję tylko, po części z doświadczenia, zgadywać czemu postanowiono grę wydać w takim stanie, w jakim jest obecnie. Zresztą odbije im się to czkwaką, bo bedą zwroty i już był spory spadek cen akcji, a PRowo też dostają mocno po dupie. Twardy reality check
Spoiler
Dodano po 21 minutach 6 sekundach:
Spoiler
Oglądanie bugów z tej gry to chyba moje nowe hobby.
Spoiler

@Johnny Każdy kto ma więcej niż jedną komórkę umysłową wie że akcjonariusze byliby wkurwieni przy dalszych opóźnieniach ale odnoszę wrażenie że więcej szkody zrobili sobie wydaniem tej gry w tym stanie. Jeśli nie odpowiada im taka sytuacja to niech skupią akcje i wycofają się z giełdy, będą sobie mogli produkować gry po 15 lat i nikt ich z tego nie rozliczy, a tak są zmuszeni grać według zasad tego rynku.
Teraz zrazili graczy jak i akcjonariuszy więc sytuacja lose-lose.
Liczy się pierwsze wrażenie, mało kto teraz podnieca się że takie No Man's Sky po patchach jest fajną grą.
Zresztą nie dotyczy to tylko ich, jaka była afera gdy iDubbbz ujawnił że jego dziewczyna ma onlyfans. Golden boy amerykańskiego YouTube i wystarczyło jedno potknięcie by zyskać miano simpa.
Więc walnęło to z hukiem bo ludzie mieli oczekiwania (przecież to CDP Red) a Cyberpunk był marketingowo sprzedawany jako oczywiste GOTY. Ile niezdrowego hype wygenerował Keanu Reeves - użycie go na konferencji, breathtaking, użycie wizerunku i głosu w grze, materiały z współpracy.
Ludzie mieli prawo oczekiwać że będą zbierać szczękę z podłogi a dostali zabugowanego średniaka, dlatego takie a nie inne reakcje.
Teraz zrazili graczy jak i akcjonariuszy więc sytuacja lose-lose.
Liczy się pierwsze wrażenie, mało kto teraz podnieca się że takie No Man's Sky po patchach jest fajną grą.
Im wyżej jesteś tym głośniej spadasz. CDP Red było przecież golden boyem tej branży, wiesz o tym doskonale. Te pierdolenie że to ostania firma która dba o graczy itd.
Zresztą nie dotyczy to tylko ich, jaka była afera gdy iDubbbz ujawnił że jego dziewczyna ma onlyfans. Golden boy amerykańskiego YouTube i wystarczyło jedno potknięcie by zyskać miano simpa.
Więc walnęło to z hukiem bo ludzie mieli oczekiwania (przecież to CDP Red) a Cyberpunk był marketingowo sprzedawany jako oczywiste GOTY. Ile niezdrowego hype wygenerował Keanu Reeves - użycie go na konferencji, breathtaking, użycie wizerunku i głosu w grze, materiały z współpracy.
Ludzie mieli prawo oczekiwać że będą zbierać szczękę z podłogi a dostali zabugowanego średniaka, dlatego takie a nie inne reakcje.