La Liga - liga hiszpanska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Alavés
2
1%
Almería
1
1%
Athletic Bilbao
12
7%
Atlético Madrid
30
16%
Barcelona
29
16%
Cádiz
2
1%
Celta Vigo
3
2%
Getafe
0
Brak głosów
Girona
4
2%
Granada
2
1%
Las Palmas
1
1%
Mallorca
0
Brak głosów
Osasuna
0
Brak głosów
Rayo Vallecano
1
1%
Real Betis
13
7%
Real Madrid
34
19%
Real Sociedad
19
10%
Sevilla
10
5%
Valencia
1
1%
Villarreal
18
10%

Liczba głosów: 182

RIVALDO111
Zbanowany

Re: La Liga - liga hiszpanska

Post autor: RIVALDO111 »

Bellingham 4 gole w La lidze już. Facet idzie na rekord Haalanda :)
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Balaclava

Post autor: Balaclava »

Mbappe nie potrzebny. Do kompletu brakuje Halland i prawy obrońca np. TAA
Awatar użytkownika
KejMart

Post autor: KejMart »

TAA na prawą stronę średnio, on raczej do pomocy niech idzie albo grać systemem jak Pep lub Arteta.
Haaland lub Osimhen i na prawą obronę kogoś ogarnąć, Carva wyszedł z opaską na początku sezonu i przypomniał sobie najlepsze czasy ale swoje lata ma i najwyższa pora na następcę. Fajnie jakby się objawił jakiś hiszpański talent w tym roku w LaLiga na tej pozycji. Bo bieda na tej na prawej obronie straszna, ciekawe że inne kraje nie mają klasowego prawego obrońcy a Anglicy to z 5 lekko James, White, TAA, Walker, Trippier.
Może Xabi za rok Frimponga ściągnie ?

edit : Kurwa Bellerin ma dopiero 28 lat, potężny zjazd zaliczył, a kiedyś w Arsenalku chodził aż miło
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Eden Hazard potrzebował 54 mecze by mieć wynik bramkowy Bellinghama w Realu :rotfl:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

RIVALDO111 pisze: 16 sie 2023, 21:19 Coś w tym właśnie jest.
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
pardon

Post autor: pardon »

dawac jakiegos prawnoznego marcelo na bank gdzies taki kopie

wgl co wtedy odjebal calderon za majstersztyk sprowadzajac igle i marcelka to ja nie
Mider

Post autor: Mider »

jeszcze Fernando Gago był, ale on raczej rozczarował
2do5

Post autor: 2do5 »

Vinicjusz Dżunior out na około 4-6 tygodni wg The Athletic
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Robercik fajnych masz kolegów :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Setien out :lol:
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Szczerze mówiąc to wytrzymał dłużej niż się myślałem, bo spodziewałem się że wyleci z pół roku wcześniej :lol:
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

To już wiemy że jak będą ciężary (na to się niestety zanosi :neutral: ), to wjedzie jako strażak do UD Las Palmas, chociaż ode mnie props i wyrazy poparcia dla pana Garcia Pimienta.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
ebismolarek

Romano podaje że jednak nie Raul, a Pacheta ma być nowym trenerem Villarreal
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Pierwsze zwycięstwo sympatycznego Pachety. :D
Awatar użytkownika
Groszek

??? Co on naćpany?
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Przed treningowka wjechala
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Nic go nie uczą przypadki Pogby czy Salamona
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
Groszek

Barcelona z nowym zarzutem o łapownictwo
Czwartek przyniósł rozwój sądowego śledztwa w Sprawie Negreiry. Sąd rozszerzył zakres swojego postępowania śledczego na łapownictwo oraz wysłał funkcjonariuszy do Komitetu Technicznego Arbitrów w celu przejęcia odpowiednich dokumentów.
W czwartek rano do siedziby Komitetu Arbitrów w Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej weszli funkcjonariusze Guardii Civil, działając na zlecenie Sądu Śledczego numer 1 w Barcelonie w tak zwanej Sprawie Negreiry. Poszukiwane i przejmowane są dokumenty i archiwa związane z działalnością José Maríi Enríqueza Negreiry, wiceszefa Komitetu, któremu Barcelona przynajmniej w latach 2001-2018 wypłaciła przynajmniej ponad 7 milionów euro. Te działania prowadzone są w ramach tajnej części postępowania.

Źródła związane ze śledztwem przekazują mediom, że Guardia Civil przede wszystkim szuka podsumowań spotkań, na których Negreira i inni działacze sędziowscy oceniali arbitrów, wyznaczali obserwatorów do ich oceny, promowali arbitrów do rangi sędziów międzynarodowych, wybierali arbitrów na najważniejsze spotkania oraz decydowali o spadkach i awansach.

Od początku września podawano, że sędzia śledczy skupił swoje postępowanie na układzie między Barceloną a Negreirą, który miał polegać nie na płaceniu za ustawienie określonego spotkania, ale na premiowaniu w Komitecie sędziów, którzy sprzyjali Katalończykom. Nagrodą za to było utrzymywanie ich w Primera División i wyznaczanie do meczów międzynarodowych, dzięki czemu mogli utrzymywać swoje wysokie zarobki bądź nawet znacząco je powiększać w Europie.

Co być może ważniejsze, El Debate jako pierwsze podało i inne media to potwierdzają, że Sąd Śledczy numer 1 w Barcelonie rozszerzył zakres postępowania i dodatkowo oskarża Barcelonę jako klub również o łapownictwo. W wydanym orzeczeniu sędzia stwierdza, że samo wypłacenie pieniędzy wiceszefowi sędziów to przestępstwo. To samo oskarżenie stawia się także Josepowi Marii Bartomeu i Sandro Rosellowi, byłym prezesom Barcelony, José Maríi Enríquezowi Negreirze, wiceszefowi sędziów, oraz jego synowi Javierowi Enríquezowi Romero.

Zarzut łapownictwa opisuje, że żaden funkcjonariusz publiczny nie może otrzymać żadnej dodatkowej wypłaty za sprawowanie swojej funkcji. Zdaniem sędziego Negreira był funkcjonariuszem publicznym i doszło w tej sytuacji do przestępstwa. Co ważne, sam sędzia wskazuje, że w tym przypadku do przestępstwa dochodzi przy samym przekazaniu pieniędzy niezależnie od udowodnienia korupcji systemowej w hiszpańskim futbolu (wbrew niektórym informacjom, ten zarzut został utrzymany). Sędzia śledczy w tym rozumowaniu wsparł się Trybunałem Sprawiedliwości Unii Europejskiej, który orzekł w innej sprawie, że funkcjonariuszami publicznymi byli działacze Włoskiej Federacji Piłkarskiej.

Nowy zarzut może rozszerzyć listę oskarżonych i potencjalne kary, ale media jeszcze nie podają szczegółów w tej sprawie. El Confidencial stwierdza jednak, że nowy zarzut wręcz gwarantuje, że Barcelona jako klub zasiądzie na ławie oskarżonych.
CRISTIANO RONALDO oficjalnie najlepszym piłkarzem w historii, w Hiszpanii musiał grać przeciwko korupcji, a w Europie oczywiście był najlepszy.
Awatar użytkownika
ebismolarek

Mendilibar wyjebaned, ciekawe kto za niego
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Diego Alonso