Ale Brama!/Misja Futbol (Programy o piłce)

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Krynew

Re: Ale Brama!/Misja Futbol (Programy o piłce)

Post autor: Krynew »

Start tego programu na KS został przesunięty na 22:30. A z racji że ostatni mecz ESY w niedzielę zaczyna się 17:30, a nie 18, to jak chłopaki wejdą na antenę 19:30 najpóźniej to te 2,5h ogarną do 22, bo potem będzie trzeba te kamery przestawiać. Także git
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

W ogóle przeczytałem sobie wszystko co dawał Stano i jest tam o dwóch osobach, które wywlekły to na zewnątrz. O kim mowa oprócz Kowala? Bo może gadaliśmy tak o Kowalu, a tu nieoczekiwanie poleci ktoś inny. Paczul z tego co widziałem tylko informował o skróceniu, a kto inny to nie wiem
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Dajcie jakieś dowodu na to, że panią psycholog z hejtparku z Najmanem była żona zakolaka. Czytałem o tym na wykopie, ale nie chce mi się całego tagu przeglądać

Wielkie 5 dla Was

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wojtas

Post autor: wojtas »

Piters pisze: 01 cze 2020, 22:33 W ogóle przeczytałem sobie wszystko co dawał Stano i jest tam o dwóch osobach, które wywlekły to na zewnątrz. O kim mowa oprócz Kowala? Bo może gadaliśmy tak o Kowalu, a tu nieoczekiwanie poleci ktoś inny. Paczul z tego co widziałem tylko informował o skróceniu, a kto inny to nie wiem
Chyba Pol
Awatar użytkownika
TruthTeller

Post autor: TruthTeller »

Przed powstaniem Kanału Sportowego lubiłem live Pola po lidze mistrzów, tak 30min, aż nie zaczął czytać i dyskutować z widzami, na hajpie po meczu dobrze było powoli posłuchać, powspominać i zamknąć temat. Borek i Smokowski świetni komentatorzy, nawet z braku laku jak chciałem kogoś sobie posłuchać to odpalałem jakieś gównotop10fifa2050zawodnicykartytygodnia, gdzie smoku gadał i było ok. Jak z nimi miał być Stanowski, który rozkręcił całkiem w porządku portal (który był mega into Barcelona i często średni) to kibicowałem.
Teraz już mi się nie chce, rzygam tymi personami z osobna, quiz pod napięciem spoko, ale ten kanał sportowy to już dla mnie jest skreślona sprawa. Widzę ich razem, sparowani czy jeden po drugim, mam dość, wyjebałem.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Później wleciał jeszcze jeden tweet od Kowala

Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 cze 2020, 7:43 przez kapec, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

ładnie musiał Stanowskicościwdupeweszłokonfidencie mu pojechać po rajtach, że taki grzeczny się zrobił na twitterku i skulił ogon.
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Davsar

Post autor: Davsar »

Smok to chujowy komentator, tylko do studia się nadaje, a i to w duecie.
pardon

Post autor: pardon »

sam stano w ktoryms tłicie otwarcie napisal, ze wystarczy jedno pstrykniecie palcem a liga minus i reszta formatow weszlo zniknie z anteny.

kowal przyparty do sciany i tak to musialo sie skonczyc.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Gale bokserskie agencji Borka w TVP Sport. Myślicie, że to początek współpracy, a kolejnym krokiem będzie Mateusz Borek jako komentator na Euro 2021 w publicznej? Chyba w tę stronę to zmierza.
pardon

a to nie jest przypadkiem konsekwencja rozstania z polsatem? jesli odpadl mu polsat, to ktora stacja mialaby transmitowac jego gale?

no i nie wiem czy ewentualny etat w publicznej pozwolilby mu wspolprowadzic jako akcjonariusz kanal sportowy.

ale to takie luzna tropy.
Awatar użytkownika
kapec

Jesli chodzi o współpracę na linii TVP - Kanał Sportowy to obecnie jeden z ich programów - Liga PL jest emitowany na TVP Sport więc zalążek współpracy jest, opcja z Borkiem na majku me21 chyba nie jest odrealniona.
Bakan

Post autor: Bakan »

W czasie pandemii trochę odbiłem od większości programów piłkarskich ale stwierdziłem, że skoro piłeczka ruszyła to dam szansę i wygląda to tak:

Liga Minus- wiadomo, że kozak, dobre odmóżdżenie plus wiem co się w ESA dzieje bez oglądania, najlepsze jest to, że merytorycznie ten program nie odstaje od całej reszty, wszyscy rozkminiają czemu Jóźwiak nie zmienił strony i tylko Kowal celnie, inni na to nie wpadli

Sekcja Piłkarska- lipa bo połączenie przez Skype ale Wilkowicz to prowadzący dużo ciekawszy niż np. Pol i Smoku, potrafi rzucić jakąś docinkę i niewygodne pytanie, gości też dobiera w punkt a nie na zasadzie towarzystwa wzajemnej adoracji

Stan Futbolu- cenię za warstwę rozrywkową i brak nadęcia, tym razem odcinek jednak słabszy

Misja Futbol- „spójrzmy na Bayern” po dosłownie kilkunastu sekundach, to jest najnudniejszy program tego typu, Borek to kozak ale samą jego charyzmą wszystkiego nie pociągniesz, telefony do Mili, serio? zero mięsa

Liga PL- na pierwszy raz ok ale wolę Ligę Minus
pardon

jeju bakan daj spokoj z ta merytorycznoscia, jesli masz wiecej niz 15 lat to potrafisz analizowac futbol nie gorzej niz te gadajace mordy w tv.

nie robmy z dziennikarzy pilkarskich kurwa omnibusow.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Co do Misji Futbol, kiedyś nie opuszczałem żadnego odcinka i w pracy do kawy to był klasyk jak odwiedziny klopa po wejściu do biura, teraz to jak widzę, że jest Szpakowski to już nie odpalam nawet, nie da się słuchać jego pierdolenia w kółko o tym samym, wcinania się każdemu w zdanie nawet kurwa przy zadawaniu pytania, za bardzo już mu się tam luzuje, zapraszają go w kółko i się czuje jak u siebie. Ostatni odcinek włączyłem z nudów ale łączenie z Milą 40 minut, serio? Przecież on nie ma nic ciekawego do powiedzenia, 40 sekund by wystarczyło i to licząc z zapaleniem szluga po rozmowie.

A Liga Minus wiadomo, że na propsie. Chłopaki nie dość, że opakowali te ligę w idealnie pasującą szyderke, to jeszcze są naprawdę merytoryczni i widać, że wiedzę o ekstraklasie mają i faktycznie nią żyją oglądając nawet najgorsze gównomecze. Bałem się trochę, że po odejściu Mietka program straci swój charakter ale Paczul daje radę i tu props dla niego, bo LM to dalej u mnie pozycja obowiązkowa
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Bakan

pardon pisze: 03 cze 2020, 22:15 jeju bakan daj spokoj z ta merytorycznoscia, jesli masz wiecej niz 15 lat to potrafisz analizowac futbol nie gorzej niz te gadajace mordy w tv.

nie robmy z dziennikarzy pilkarskich kurwa omnibusow.
No nie wiem. Dla czystej rozrywki to ja wolę sobie audiobooka posłuchać albo komiks poczytać, więc takie programy traktuję na zasadzie, że fajnie byłoby się coś dowiedzieć. I nie muszą być to koniecznie jakieś analityczne konkrety. Wystarczy, że wzbogacisz swoją wypowiedź o jakiś cytat, anegdotę. Święcicki np. jest w tym bardzo dobry. Zresztą, nie macie wrażenia, że Panowie z KS obniżyli trochę loty? Misja Futbol w Onecie moim zdaniem stała na wyższym poziomie a tutaj już jest trochę na zasadzie, że wpadają popierdolić i nara.
Awatar użytkownika
kapec

Bakan pisze:Misja Futbol w Onecie moim zdaniem stała na wyższym poziomie.
Ale ta też jest w Onecie.
Bakan

Skrót myślowy. W onetowym studio powiedzmy.

Aż ciekawostka Smoka z poniedziałku mi się przypomniała: „a wiesz, że dokładnie rok temu Liverpool wygrał Ligę Mistrzów?”
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Mi tez się lepiej ogladalo Misje wcześniejszą, gdzie Pol jako prowadzący dobrze się spisywał, wtrącił jakieś pytanie z czatu itd. natomiast też bym nie rozliczał już tej Misji na KS, bo oni z nią ruszyli jak wybuchła pandemia i szyli cokolwiek, aby tylko program się odbył. Ja bym poczekał z szerszymi ocenami, aż piłka wróci do normy, reprezentacje, czołowe ligi świata, LM, bo póki co to nie ma za wielu tematów. Choć przydałby się tam ktoś 4, ktoś kto by odświeżył nieco towarzystwo i mam tu na myśli kogoś nowego typu właśnie Święcicki (choć wiadomo, że to się nie wydarzy), a nie byli piłkarze Marcin Żewłakow czy jakiś inny Kłos
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ty no ale bundesliga zagrała już cztery kolejki, ekstraklasa wróciła, a przecież to ich ulubione ligi do omawiania

Zreszta zamiast wystartowac od razu z jakimś programem jak wrocila bundes to nadal mamy gowniane hejt parki albo piłke nocną, która jest też hejt parkiem czyli pogadanką. Przeglądałem wczoraj z ciekawości opinie o KS na wykopie i tu świetne podsumowanie tej szopki
Spoiler
Jedyną siłą Kanału Sportowego jest (jeszcze) to, że mają znane ryje. To im pomogło na początku, że ludzie ich kojarzyli, rzucili okiem na to co mają do zaproponowania. Ale im dalej w las, tym gorzej.

Oni wyraźnie chcą w internecie robić telewizję. Gówno bez wyrazu, tak żeby nikogo nie urazić, żeby coś powiedzieć, ale treści w tym naprawdę zero. A internet woli raczej wyraziste osobistości, kogoś kto powie swoją opinię ostro i będzie się jej trzymać, zamiast takiego bezpłciowego badziewia.

No i generalnie mają problemy z tym, że ich treści w ogóle nie są merytoryczne. Smokowski myśli, że będzie jak w C+, że wszystko obronią mu po prostu mecze, a on będzie tylko dodatkiem, który pogada, pomoderuje dyskusję i tyle. A tu przyszło do tworzenia treści i powiedzieć, że jest chujowo to nie powiedzieć nic. Mówię sprawdzam i top10 to projekty, które nawet jakby robił w liceum na zaliczenie to dostałby mocne 3. Nawet ten "Mój pierwszy raz" mógłby niby mieć potencjał, ale jakoś tak bardziej zapowiada się na zmarnowaną okazję.

Borek pokazuje tylko sporty walki i to, że nie ma zielonego pojęcia jak działa internet i ma strasznego kija w dupie. No i wieczne pierdolenie o anegdocie o basenie Piekarskiego jakby to był jakiś 8 cud świata warty 5000zł donejta.

Pol jak to Pol, janusz bez specjalnej wiedzy, ale myślałem, że będzie śmieszkiem, który zna internety. No i w sumie tak jest, ale ostatnio już było widać, że Borek mu zakazał poruszania wiadomego tematu.

Stanowski jeszcze nie najgorzej, to jego Stanowisko jest przynajmniej oglądalne. Ale on z kolei ma ego tak wyjebane w kosmos, że widać, że jedna iskra Kowala już go zagrzała, a jednak myślę, że mogą zacząć się tam jakieś tarcia między czwórką mejwenów, to wtedy dopiero mogą byc dymy.

Bronią się tam tylko Kotleszka, ale to format był już znany i Pindera, ale jak się jest encyklopedią boksu, to nie dziwne, że nawet o walce trwającej półtorej minuty można nagrać godzinny odcinek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ