Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
retriakaretrox

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: retriakaretrox »

Grabare to bym wgl wypierdolił z tego pytania, gdyby on miał chociaż w 50% skillsy piłkarskie w stosunku do ego, to można by było go tu wrzucać. Nie trawię gościa totalnie, jeszcze ta przewózka na wyjebkowicza i totalny dystans do słabych interwencji, jak ktoś go nie weźmie za mordę, to karierę przekopie w jakimś league one, albo broniącym się przed spadkiem duńskim beniaminku
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
Awatar użytkownika
darmody

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: darmody »

W sprawie Grabary się nie wypowiem, bo jedyne mecze z jego udziałem, które miałem przyjemność oglądać to tylko te w ME U21. Co do Drągowskiego i Majeckiego - imo z nimi jest podobna sytuacja jak z Szczęsnym i Fabiańskim. Drągowski ma większe skłonności do podejmowania ryzyka co często może się skończyć spektakularnym kiksem, ale ma też zajebisty refleks i dar do wyciągania strzałów nie do wyjęcia. Majecki za to w moich oczach jest takim solidnym bramkarzem, który jakoś bardzo niczego nie spierdoli, ale też nie przypominam sobie jakichś parad zapierających dech w piersiach w jego wykonaniu i nie spodziewam się takich po nim tak często jak jest w stanie to zapewnić Drągowski. Jak dla mnie pierwszym bramkarzem kadry w przyszłości będzie zawodnik z numerem 69
Bakan

Post autor: Bakan »

Jest rozkminka. Właśnie piszę tekst, „5 najlepszych piłkarzy bez ZP”. Cztery typy już mam, rozważam piątego. Wasze propozycje?

Ps. I nie chodzi o to, że „Sneijder w 2010 powinien dostać” tylko np. że „Rasiak to był tak dobry, że szkoda, że nigdy nie dostał”.
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

No a kogo już masz?
Bakan

Nie chciałem, żebyście się sugerowali ale dobra, Neuer, Maldini, Iniesta, Henry.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

Najbardziej to brak Pelego, czy Maradony - no, ale regulamin nie pozwalał. Ze starych dziejów - trudno mi uwierzyć, że Złota Pilka ominęła też Puskasa.

A z Twojej listy, jak Maldini - to Baresi i jak Iniesta - to też Xavi
Bakan

Biorę pod uwagę tylko piłkarzy, których widziałem (od 98’) więc Baresi np. odpada ale tego już nie dopisywałem specjalnie po podyskutować zawsze można.

Xavi wysoko stoi i najpewniej on trafi do grona, chyba że o kimś zapomniałem.
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Z tych, których oglądałem to Xavi, Buffon, Iniesta, Henry i Maldini/Suarez/Robben. Maldini był kozakiem już na początku lat 90 i wielu lat jego prime'a nie widziałem.
Awatar użytkownika
Szaju

Post autor: Szaju »

Totti, Bergkamp, Batistuta, Roberto Carlos.
Bakan

Maszyna ruszyła.

Wie, że jego styl jest ryzykowny...ale tylko odrobinę. Guardiola chciał wypróbować go na środku pomocy a w meczu z Algerią w zasadzie nie potrzebował obrońców. Mój tekst o jednym z 5 najlepszych piłkarzy bez ZP jakich widziałem. W kolejnych dniach pozostałe sylwetki.

https://www.facebook.com/77347436303875 ... 82777/?d=n

Część druga:
- dwa razy załapał się na miejsce drugie
- stawia umiejętność przewidywania ponad wślizgami i starciami fizycznymi
- blisko 25 lat kariery

https://www.facebook.com/77347436303875 ... 65252/?d=n

Część trzecia:
- jego talent eksplodował w okolicach trzydziestki
- dlaczego koledzy śmiali się, że jest jak dziewczynka z „Egzorcysty”
- dlaczego analizuje ustawienia krzeseł i stołu w pokoju, do którego właśnie wszedł...

https://www.facebook.com/77347436303875 ... 70992/?d=n

Część czwarta:
- Marchisio mówi o nim, że to piłkarz obdarzony trzema mózgami
- redaktor naczelny FF postanowił go przeprosić...
- blisko ZP w 2010

https://www.facebook.com/77347436303875 ... 51066/?d=n

Cześć piąta:
- Zola mówi, że potrafił zrujnować dzień swoim rywalom
- w 2006 był jak bohater filmu Koterskiego
- Merson twierdził, że na boisku wygląda jak dorosły wśród bandy dzieciaków

https://www.facebook.com/77347436303875 ... 39736/?d=n
oyche

Post autor: oyche »

myslicie ze mozna juz mowic ze 'ten prawdziwy ronaldo' to cristiano? po wpisaniu w google 'ronaldo' najpierw wyskakuje cristiano, wiec chyba tak
Bakan

Z racji tego, że CR7 to piłkarz wciąż aktywny to Ronaldo w takim googlowym pojedynku nie ma z nim szans. W ogóle co za butny chuj z tego Crisa, jak można sobie brać ksywkę po kimś takim.
Bakan

Mam tęgą rozkminę przed podsumowaniem sezonu. Mianowicie problem bogactwa na środku obrony.

Rozważam dwóch z czwórki:
Van Dijk- najlepszy obrońca PL, lider najlepszej defensywy i zespołu który rozjebał ligę
Ramos- lider najlepszej defensywny w Hiszpanii, mistrz Hiszpanii, skuteczny pod bramką przeciwnika
Diego Carlos- być może najlepszy defensor La Liga (11 na pewno), LE w gablocie, gol (powiedzmy) w finale
Upamecano- dobry w Bundeslidze, rewelacja LM, 11 rozgrywek na bank

Jak myślicie?
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Upamecano do jedenastki sezonu raczej nie. W fazie pucharowej LM świetnie wyglądał (zwłaszcza z Atletico), ale wg Tomasza Urbana z Eleven w Bundeslidze popełniał sporo błędów i grał bardzo nierówno. Potwierdza to tradycyjny ranking Kickera publikowany co pół roku, gdzie Upamecano wśród ŚO jest dopiero 6 (na pierwszym miejscu Alaba co ciekawe).
Bakan

To prawda, Upamecano ma to do siebie, że jest nierówny i lubi zajebać błąd. Ramos też.

Van Dijk-Carlos ?
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Akurat ramos w tym sezonie mega równo grał
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
retriakaretrox

Post autor: retriakaretrox »

Równo czy gówno miało być?
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
Awatar użytkownika
nihil Novi

Post autor: nihil Novi »

Dla mnie van Dijk to kozacki obrońca ale mimo wszystko przehajpowany. Zagrał dwa bardzo dobre sezony w Liverpoolu a niektórzy robią z niego najlepszego obrońcę XXI wieku
Sensei życia
Bakan

Nowy odcinek. Podsumowanie sezonu. Jedenastka, piłkarz, odkrycie, trener.

https://youtu.be/BPmC2cU-rtM
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

GDYBYŚCIE TYLKO MIELI SPOSÓB NA UHONOROWANIE PIĘKNEGO ROBERTA ZA TO WSZYSTKO, CO WYPRAWIA W CIĄGU OSTATNICH KILKUNASTU MIESIĘCY
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
ODPOWIEDZ