Białas - #muremzabonusem (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

MicBar

Re: Białas - #muremzabonusem (2021)

Post autor: MicBar »

Hihihihihi najbardziej mainstreamowy raper z tych nawijających o ulicy, kojarzy się ludziom z ulicą. Szok, niedowierzanie, Jaktorów płonie.
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

jajca pisze: 14 gru 2021, 22:26 Lepiej, zeby sędzia nie usłyszał tego albumu bo dopierdoli Bonusowi kolejne 500k grzywny
sugerujesz, że sędzi by się ta płyta tak spodobała, że dołożyłby kolejną karę, aby białas musiał nagrywać kolejną płytę aby zasypać dług?

zresztą wiadomo dlaczego akurat białas się wziął za takie rzeczy, przecież to nie jest tak, że oni byli jakimiś suiper ziomkami, bonus miał przecież swoją ekipę czerwinów, radarów, dudków itd. z białasem miał może z 2 numery i tyle, a angażuje się w pomoc jakby byli rodzonymi braćmi, to jakaś chora obsesja jak dla mnie. zresztą zabawne, bo na tej płycie chyba brakuje numerów z ekipą, z którą się bonus najbardziej trzymał, widzę tylko jeden numer z czerwinem
Połas

Post autor: Połas »

LWD pisze: 03 sty 2022, 16:21 bonus miał przecież swoją ekipę czerwinów, radarów, dudków itd.

zresztą zabawne, bo na tej płycie chyba brakuje numerów z ekipą, z którą się bonus najbardziej trzymał, widzę tylko jeden numer z czerwinem
Oczywiście, może to trochę bekowo wyglądać, ale może nie chcieli się powielać. Rok wcześniej ukazał się Ciemna Strefa Mixtape, którego idea jest niemal bliźniacza, co albumu kierowanego przez Białasa, a na którym pojawiły się osoby, które obecnie związane są z Ciemną Strefą. Z tą różnicą, że Białas raczej na płytę chciał zaprosić ścisły mainstream, a niekoniecznie ludzi, którzy są związani z wydawnictwem Bonusa. Czy obecność Bedoesa na krążku spodobała się fanom Bonusa? Nie wiem, ale się domyślam.

Wydaje mi się, że ekipa wokół Bonusa już nie jest tak wielka, jak kiedyś. Teraz chyba najaktywniejsi w CS są wyżej wspomniany Czerwin, Plus oraz Lewy BRD. Do tego doliczmy śląski odłam Ciemnej Strefy, który tworzą m.in. Perszing czy Bartek Boruta, ale oni już chyba coraz bardziej są ukierunkowani w stronę pójścia na swoje i pracowania na swoją markę. No i raperzy, którzy są jakoś zaprzyjaźnieni z Ciemną Strefą, ale nie są to raczej wielkie ksywki, tylko uliczne podziemie. Rogal DDL w swoim ostatnim stadium działalności też już nie miał nic wspólnego z CS.

Żadnego Radara w Ciemnej Strefie nie kojarzę, a Dudek od lat nie ma nic wspólnego z Bonusem. Nie rozstali się w dobrej atmosferze, ale nie piorą brudów publicznie, oprócz jakiegoś tam ogólnego wyjaśnienia, dlaczego Dudek poszedł swoją drogą. Sam Dudek zresztą przez całe miesiące milczał w sprawie zawinięcia Bonusa, ale jakiś czas temu wrzucił jakąś grafikę #muremzabonusem na swoje sociale, a jak wyszedł numer Białasa z Sokołem, to wrzucił go na fejsa i napisał:
KOZAK NUMER KOZAK INICJATYWA !!! PDW B.G.U !!!
#MUREMZABONUSEM #SOKÓŁ #BIAŁAS #AU 🙌
Dodano po 5 dniach 23 godzinach 39 minutach 51 sekundach:
Kolejny klip z płyty.

Janusz Walczuk x Frosti x Berson - Nie twoja sprawa
Obrazek
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

czy berson nawinął żel beton i jara se topa ?
This page is no longer available.
ODPOWIEDZ