6ix9ine - TattleTales (2020)
Re: 6ix9ine - TattleTales (2020)
Trochę kisnę z tego, że jak bił rekordy wyświetleń itd. to patrzcie wszyscy chcą go słuchać. I co? Sprzedał, ale jest królem NY. A teraz coraz więcej głosów typu chlip chlip, zły rynek muzyczny niszczy Pana tęczowego bo na playlistach Spotify go nie ma, ale on biedny. Widocznie nie taki z niego król, jak to niektórzy twierdzili 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Koszmarny album
- przedszkolanek
e tam, nie jest tak źle jak być mogło, ja się spodziewałem nadzwyczajnego gówna, a wyszło gówno najzupełniej zwyczajne
Śmieszny jest fakt, że ludzie często mówią, że liczby nie są ważne i nie są żadnym wyznacznikiem, ale jak już tych liczb nie ma to zaczyna się ocena przez ten pryzmat. 
dał też wywiad u Logana Paula
bardzo przyjemny, w o wiele luźniejszym tonie niż ten wyżej. Półtorej godziny bardzo szybko zleciało
Spoiler
Liczby nie są wyznacznikiem jakości albumu. Za to popularności i tego, gdzie dany raper mieści się w "rankingu" już tak. No i bądźmy szczerzy, każdy raper buduje swego rodzaju gimmick, gdzie sprzedaż w pierwszym tygodniu też ma znaczenie.

Zostały dodane dwa kawałki na spotify:
Fani Tekashiego tak przycisnęli w ostatnich dniach, że teraz bez bundli ma się sprzedać w okolicach 90 koła.
Jestem super ciekawy jakie teraz wyniki będą osiągali inni bez merchu, bo może się okazać, że to 100 koła będzie ciężkie do przebicia dla niektórych.
Dodano po 2 godzinach 5 minutach 13 sekundach:
Jednak oficjalnie 55k w pierwszym tygodniu z czego 29k kupionych płyt. Niezłe zamieszanie z tym było, czekamy na reakcję Tekashiego.
Dodano po 4 minutach 11 sekundach:
W sumie pure sales na poziomie Big Seana.
Dodano po 2 godzinach 5 minutach 13 sekundach:
Jednak oficjalnie 55k w pierwszym tygodniu z czego 29k kupionych płyt. Niezłe zamieszanie z tym było, czekamy na reakcję Tekashiego.
Dodano po 4 minutach 11 sekundach:
W sumie pure sales na poziomie Big Seana.

Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 20:46 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
to jakim chujem Sean ma 111k łącznie? przecież streamów na pewno nie miał więcej, na spotku najwiecej po 7mln utwory z nowej plyty
ja dalej jestem zdania że to jest dobra płyta i jestem pełen podziwu jak tekashi to dźwignął pomimo wyklęcia przez całą branże muzyczną. Solidne produkcje, w końcu jakieś głębsze teksty, Akon, nawet te noname'owe featy dają rade i jakośtam zapychają dziure po świetnych gościnkach z poprzednich płyt
myśle że najsilniejszą stroną tego krążka jest jego introspektywność - to pierwszy materiał gdzie 69 rzeczywiście stara się pokazać jakiś kawałek siebie, to z jakimi problemami sie zmaga, a nie drze jape że jest gangsterem przez 60 minut. Najbardziej cenie właśnie takie numery jak Locked Up czy GTL czy AVA
możesz mi mówić daquan
Kilka rzeczy miało na to wpływ:
- album Seana ma 21 tracków, u Tekashiego tylko 13;
- Big Sean był grany w radiu, Tekashi w ogóle;
- ogólnie te zasady Billboardu z merchem są pojebane i prawdopodobnie tu team Tekashiego nie ogarnął czegoś;
- Sean jednak ogólnie miał więcej streamów, z samego Spotify stan na wczoraj to był 39 milionów Seana vs 25 milionów Tekashiego.
- 6ix9ine ma maaaaasę fanów/streamów z Europy, więc dodatkowo od tego wyniku ze Spotify należałoby sporo odjąć, na pewno więcej niż od Seana.
- Tekashi gniecie każdego, jeśli chodzi o cyfry na youtubie, ale tam się gorzej to zlicza
Generalnie to licząc wszelki merch Tekashi według starych zasad zakręciłby się pewnie koło 170k. Generalnie to jego label zarobił na bank, szczególnie biorąc pod uwagę kompletny brak promocji tej płyty.
Dodano po 3 minutach 56 sekundach:
Nie no, nie wiem co się odjebało z tymi merchami, ostatnio Taylor normalnie policzyli wszystko.

Wszyscy i wszystko przeciwko Tekashiemu 
ale o co ta zadyma w ogóle, wiadomo jakie jest nastawienie do kolorowego i on sam doskonale o tym wie i ma wypierdolone czy sprzeda 10 tysięcy czy 2 egzemplarze dla kolegi i koleżanki.
Na takiej pozycji na jakiej on jest to nie ma żadnego znaczenia. To nie jest żaden wyznacznik czegokolwiek.
Ktoś tam może sobie sprzedać i 100 tysięcy egzemplarzy, a i tak Tekashi może to przyćmić swoim jednym singlem.
Przy takiej potędze się nie kalkuluje.
Na takiej pozycji na jakiej on jest to nie ma żadnego znaczenia. To nie jest żaden wyznacznik czegokolwiek.
Ktoś tam może sobie sprzedać i 100 tysięcy egzemplarzy, a i tak Tekashi może to przyćmić swoim jednym singlem.
Przy takiej potędze się nie kalkuluje.
no bo nie są, ale trudno nie oceniać przez ten pryzmat typa który się zachowuje jakby za #1 na bilboardzie byłby w stanie sprzedać (hehe) rodzine
tym bardziej że muzycznie nie ma za wiele do zaoferowania co doskonale widać po tym "wydawnictwie"
co do liczb to oczywiste było że będzie to grubo spadać
pod każdym kolejnym klipem jest coraz mniej wyświetleń
i to nie są jakieś małe spadki, tylko za każdym razem conajmniej 1/3 w dół
ludzie mają wyjebane na muzyke od niego, interesuje ich freak który jest ciekawostką
to że czekał tyle czasu z wypuszczeniem tego materiału i to że na featach są jakieś lamusy i Akon którego słuchacze i tak tego nie sprawdzą bo po chuj oczywiście nie pomaga również - gdyby to puścił tydzień po GOOBA to mogło rozjebać liczniki, a tak to wyszło jak wyszło; a jestem pewien że projekt "tego kalibru" mógł puścić dzień po tym jak go wypuścili bo brzmi jak zrobiony w 2h między nagrywaniem kolejnego gówno filmiku na instagramka
chociaż nie wiem w sumie czy są jakieś bardziej useless statystyki w 2020 niż ilość sprzedanych kopii w pierwszym tygodniu
gdzie każdy kto sprzedaje więcej niż 25k i nie jest typkiem kalibru Post Malone'a coś próbuje kombinować
tak offtopując co do Posta to B&B jest bodajże w TOP20 "sales" w 2020, a przypominam że to album z 2018
to jest kurwa osiągnięcie, a nie to że ktoś zrobił #1 bilboardu waląc w chuja na bundlach
ale skąd te dane są? przecież same GOOBA na spotify ma 243 baniek, jak to jest liczone niby?
możesz mi mówić daquan
a to nie jest tak że odtworzenia ze stanów się tylko liczą do pozycji na bilboardzie?
a to co ty możesz zobaczyć to są cyfry z całego świata
dlatego np te grajki hiszpańskojęzyczne które napierdalają jakieś kosmiczne liczby potem mają na chartsach po 20k sps sprzedane
a to co ty możesz zobaczyć to są cyfry z całego świata
dlatego np te grajki hiszpańskojęzyczne które napierdalają jakieś kosmiczne liczby potem mają na chartsach po 20k sps sprzedane
Spoiler
Spoiler
I tak, tylko USA się liczy.
Generalnie to Billboard może sobie dowolnie te liczby zmanipulować, w którą stronę chce.