[Serial] Dark (Netflix)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Moltisanti

Re: [Serial] Dark (Netflix)

Post autor: Moltisanti »

Jestem po pierwszym sezonie i poki co mocny zawód :neutral:

Z polecajek spodziewałem się czegoś zupełnie innego, a mam wrażenie że dostałem dreszczowiec dla nastolatków. Strasznie mnie wkurwia to z jednej strony pozowanie na ciężka naukowa rozkmine a z drugiej totalny brak logiki, kurwa tunel czasoprzestrzenny 5 metrów w głąb w jaskini o którym nikt nie wie (a mordują tam ludzi niby więc fajnie byłoby zerknąć wgłąb) testów DNA też tam chyba jeszcze nie odkryli, ehh idę obczaić parę odcinków drugiego ale chyba się poddam.

A, no i postaci i dialogi żeby chociaż zachęcały, a tu centralnie nie ma ani jednej ciekawej postaci na którą czekasz aż się odezwie :dunno:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Drugi już zupełnie puszcza wodzę fantazji jeśli chodzi o to zapierdalanie po liniach czasowych z notatkami kto jest kurwa synem kogo, traci (dla mnie niestety) ten małomiasteczkowy urok spotykających się po kryjomu nastolatków odkrywających tajemnicę i leci na pełnej w cięższe, momentami powiedzmy filozoficzno-historyczne tematy, żeby finalnie
Spoiler
dać jedno z bardziej rozczarowujących i (zbyt) prostych rozwiązań, na jakie trafiłem
oczywiście nie chcę psuć zabawy czy coś, ale IMO jeśli pierwszego sezonu nie kończyłeś głodny i podjarany, to drugi tym bardziej cię nie kupi.

Piszę z perspektywy osoby która łyknęła s01 i s02 premierowo, a więc już kilka lat temu, także coś mogło mi się rozmyć z czasem (hehe)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Pierwszy sezon najlepszy imo
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Drugi jak drugi ale trzeci sezon to już była chujnia ekstremalna
Awatar użytkownika
Korben Dallas

Post autor: Korben Dallas »

Najcudowniejszy serial w historii
Anybody else want to negotiate?
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

piekny serial, w covid wyszedl 3 sezon i odpalilem od poczatku calos i taka wczuta byla ze hej
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Chuj wie o co w tym chodzi, próbowałem kiedyś oglądać ale wytrzymałem parę odcinków
Bakan

Post autor: Bakan »

Ja obejrzałem pierwszy sezon i kilka pierwszych epizodów byłem zachwycony klimatem, intrygą i tym całym mrokiem, ale potem jak wjechały te zawiłości z podróżami w czasie to się zniechęciłem. Wolałem jak twórcy grali tą całą tajemniczością na początku, niż tym co serwowali później. Mówicie, że warto wrócić?
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

ConeyIsland pisze: 22 sie 2024, 20:36 trzeci sezon to już była chujnia ekstremalna
i zdania nie zmienię.
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

1 sezon > długo nic > 3 > 2
ODPOWIEDZ