W przyszły poniedziałek w USA Labor Day, czyli dzień wolny od pracy, świetny termin sobie wybrał, bo płyta będzie puszczana przez cały weekend. Kanye z Dondą zrobił #2 największej liczby odtworzeń w historii, ale Drake pewnie zrobi #1.
crbn pisze: ↑30 sie 2021, 17:59
Kanye z Dondą zrobił #2 największej liczby odtworzeń w historii, ale Drake pewnie zrobi #1.
Drake już to zrobił na dobrą sprawe z Scorpionem ale zgaduje, że pewnie przebije wynik Kanye Westa i może uda mu się nawet przebić własny rekord 132 milionów odtworzeń.
A okładka mi się nie podoba, ale czekam na numer z Ariana.
ciekaw jestem jakie liczby by Kanye zrobił gdyby puścił album normalnie w piątek, jestem mocno zaskoczony że tak dobrze sobie radzi Donda na streamingach
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20
Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
koniec pisze: ↑30 sie 2021, 20:49
no jest, 2 dni mniej na wykręcenie liczb to zawsze jest różnica
ale my mówiliśmy o rekordzie odtworzeń w 24h i w tej sytuacji dzień oficjalnego wydania nie gra tutaj tak znaczącej roli, bo każdy czekał aż to wreszcie wejdzie na streamingi i w jakiej wersji.
do tego co najważniejsze, czyli first week sale oczywiście że jest to duża różnica bo charts się liczy zawsze od piątku do piątku, a ludzie przecież nie przestają słuchać po dniu premierowym
dla Dondy predicted first week jest około 350k, jakby miał te dwa dni więcej to by było luźno ponad 400k
tak czy inaczej 500k to Drake robi z placem w piździe chyba że zapierdoli flopa stulecia