Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020)
Re: Quebonafide - TBA (2020?)
naprawde gowniane i z tego co widzialem to wsrod przecietnych sluchaczy polskiego rapu tez nie ma jakiegos jaranka tym singlem
Też jest troche tak, ze gdzies juz zauwazono, że teraz jest moda na raper typu smutnazaba.jpg i smutek. Oczywiscie mam nadzieje, ze to nie jest obliczone i skalkulowane. Wiadomo, ze zawsze warto sprawdzic co tam Quebo wrzuci, ale poki co nic tam nie ma. [mention]LuckyLuke[/mention] zna Quebo osobiscie to wiadomo, ze odbior inny. Ja go nie znam dlatego mi brakuje kontekstu.
super numery oba
skonczcie szczekac tam, wszedzie widzicie kalkulacje a przeciez jasno Wam wyjasnia
nie wiem o czym mam rapowac i pisac
linie sa proste tak jak linia życia
skonczcie szczekac tam, wszedzie widzicie kalkulacje a przeciez jasno Wam wyjasnia
nie wiem o czym mam rapowac i pisac
linie sa proste tak jak linia życia
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
- Dolarydolary
Quebo w jakims wywiadzie mowil ze nagra zorze x10 wiec nie ma co sie dziwic bedzie to plyta melancholijna-depresyjna. Bengierow nie bedzie 
Istnieje też pojęcie EMOCJONALNY BENGER. Mistrzem w tej sztuce jest Bedoes który nagrywa kawałki które są smutne ale jednoczesnie są bengrami. natomiast quebonafide ma system zero jedynkowy i nie potrafi nagrac smuta który jest czymś więcej niż tylko smutem
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Jedyne co jest smutne w numerach Bedoesa to to jak są chujowe ostatnio
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- nihil Novi
- Ten Typ Gold
przecież to >>>>> zorza
Może i średniawka ale chyba nie o to chodzi w muzyce żeby liczyć rymy i to czy coś rozjebało "obiektywnie". Jak dla mnie może to być w końcu płyta którą będzie się miało ochotę słuchać
Może i średniawka ale chyba nie o to chodzi w muzyce żeby liczyć rymy i to czy coś rozjebało "obiektywnie". Jak dla mnie może to być w końcu płyta którą będzie się miało ochotę słuchać
jebać te pieniążki ale płyte za 60 zł pogania, no tak, nic ciekawego te kawałki, a w tym 1 bit był milion razy lepszy
czekam na dalsze kawałki
- Moltisanti
to brzmi jak mem z nosaczem XD
mi akurat kawałek bardzo się spodobał, lubię takie klimaty i cieszę się, że Kuba wrócił, leci na ripicie.
czy orientujecie się ocb z teledyskiem? wygląda na nim jakby miał 18 lat, ale widać też fragmenty gdzie mówi - nie powiem że rapuje, słowa z tego kawałka, to jakiś fragment z back in the days? brak tatuaży całkowity
czy orientujecie się ocb z teledyskiem? wygląda na nim jakby miał 18 lat, ale widać też fragmenty gdzie mówi - nie powiem że rapuje, słowa z tego kawałka, to jakiś fragment z back in the days? brak tatuaży całkowity
- nihil Novi
Ja nie wiem, ale ta Natalia w refrenie totalnie nie pasuje, trudno ją zrozumieć.. Starosta na refrenach już była lepsza.
nazwa plyty to romantic psycho, mozna zmienic
Re: Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020) [Zapowiedź]
mam do niego sentyment
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
bit forteca, patent a back in the days bardzo ciekawy, składa się to z tą banalną, bezsilną nawijką. dla mnie super i napewno jest to "jakieś"
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- afterlight
niepopularna opinia klip mi sie zajebiscie podoba i to ze ucina sie w polowie rowniez
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
Tak naprawdę wszystko co teraz Quebonafide by zrobił ludzie wezmą to za marketing/promocję.
- KapitanRozpierdol
Tylu ludzi w produkcji, a 0 (słownie: ZERO KURWA) producenta wykonawczego, który by ułożył Natalce mniej wkurwiający refren. Siedziałem ostatnio z pewnym znanym youtube-raperem w studiu i jak słyszałem proces myślowy przy tworzeniu kawałka to się za łeb łapałem. W Polsce jak w lesie dalej