Bonson
Re: Bonson
No mi Bonson podchodził jeszcze za czasów Młodych Wilków, plus albumy z Matkiem, teraz nic a nic, nawet hype'owany Bonson postanawia umrzeć.
- mlodyperkez
bonson w ciagu ostatniego miesiaca wypuscil wiecej chujowych kawalkow/goscinek niz przez cala kariere. tragiczny ten kawalek z adma.
-
frontkick
w punkt, bawi mnie jak się u Flinta przechwalał że on to umie już na każdym bicie nawinąć a teraz jak już próbuje wyjść z tej strefy komfortu to coś mąci bez przerwy kombinuje i krzyczy zamiast prosto i dobrze zapierdolić tyle że na trapach, VNM 2.0
No niestety mimo, że mam mega dużo sympatii dla chłopa i trafiłby on do mojego TOP 10 raperów z PL ever, to nie sposób się nie zgodzić.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
A on nie miał już takiego momentu, że dogrywał się każdemu i jakościowo też wtedy bywało różnie?checix69 pisze:bonson w ciagu ostatniego miesiaca wypuscil wiecej chujowych kawalkow/goscinek niz przez cala kariere. tragiczny ten kawalek z adma.
- mlodyperkez
[mention]Jose[/mention] ciezko mi sobie przypomniec zeby bylo AZ tak zle jak teraz. w miesiac 2 single na solowke w dziwnej radiowej stylowie z bedoesowymi zaspiewami, bardzo slaby i nijaki kawalek na skladanke qq, do tego goscinki u tymka czy teraz admy ktore nie brzmia nawet jak najgorsze odrzuty. bardzo slaby okres bonsa, licze ze jednak zaskoczy na solo.
Dogrywał się każdemu, ale poziom był równy i wysoki (mówimy tu o latach nie wiem 2012-2014), może masz na myśli inny okres.
to ten flint, co pisał o "Napadzie" Bedoesa, że może on co najwyżej napaść się pizzą? Mógłby się w końcu wziąć za siebie, bo kipnie na jakąś miażdżycę czy inne nadciśnienie
Nie słuchałem wywiadu jeszcze, ale jak widzę taki tytuł to od razu mam w głowie: No, chciałbym jeszcze raz spróbować w tym rapie, w 2011-2013 byłem w TOPce z koncertami itd., czasy się zmieniły trzeba zmienić podejście. No nie będę wyzywał już jakichś Żabsonów, bo chuja mi to da, porobię sobie bardziej niuskulowe rzeczy, zobaczymy jak to się przyjmie.Dużo czasu straciłem na bycie zgorzkniałym gościem, który obarczał wszystkich swoimi niepowodzeniami
Nie kupuję tego.
- qualite_de_schizoide
to jeśli nie słuchałeś wywiadu, to go przesłuchaj, a nie piszesz jakieś wysrywy na podstawie clickbaitowego tytułu
Na zdrowie dzieciak niech kapie
Chcę tu i teraz, bo znudziło mi się kurwa czekanie łapiesz?
Chcę tu i teraz, bo znudziło mi się kurwa czekanie łapiesz?
Zwrotka zajebista, polecam jak ktoś narzeka na ostatnie dokonania Bonsa
2:55
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Podbijam, ładnie wchodzi ta zwrotka między tymi wszystkimi eksperymentalnymi kawałkami Bonsona.
-
MalinowyJogurt
Wiele osób może nie znać, wrzucam link z zaznaczonym fragmentem od którego rapuje Bonson, 2006 rok.
Asłuchalne więc wrzucam jako ciekawostke, są to dwa rożne kawałki z tym samym tytułem bo ktoś źle na yt podpisał.
Lukas, TKZ, Bonson - Każdy Ponad Tobą (Diss Krzyhu)
Tutaj Bonson zaczyna od samego początku
Lukas Bonus TKZ Seq - Jeden pion w mieście (Diss KrzyHu)
Asłuchalne więc wrzucam jako ciekawostke, są to dwa rożne kawałki z tym samym tytułem bo ktoś źle na yt podpisał.
Lukas, TKZ, Bonson - Każdy Ponad Tobą (Diss Krzyhu)
Tutaj Bonson zaczyna od samego początku
Lukas Bonus TKZ Seq - Jeden pion w mieście (Diss KrzyHu)
bonson bluza jak pedał haha, tacy chłopcy teraz "rapują"?

Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
-
MalinowyJogurt
[mention]aleksy[/mention]
No jak o ciuszkach to jeszcze to

No jak o ciuszkach to jeszcze to
i cyk po latach cały w podróbkach lvKazior - W imię mody ubierają się jak pierwsze dziwki popu
Bonson & Justyna Jary - premiera klipu i kawałka 15 kwietnia o 10.
https://www.facebook.com/events/222574092325299/Justyna Jary pisze:Klip do "Być" został stworzony w “czasach zarazy”. Czyli jak by na to nie patrzeć- teraz. Współpracowałam przy jego powstawaniu z niesamowitymi ludźmi (Bogna Kowalczyk - scenariusz, reżyseria, animacje; Adam Fidusiewicz- aktor; Michal Rulka- kamera; Łukasz Lipiński Murray Lindeman- makijaż i fryzury; Aleksandra Rosset- montaż; Catherine Kasima Kanda- styl, Loki- pies/aktor) głównie online. To niesamowite, że akcja się udała i już niedługo będziemy mogli pokazać Wam efekty tego (niecodziennego dla nas wszystkich) stylu pracy.
“Być” powstało na Songwriting Camp ZAiKS w Zakopanem organizowanym przez Dominika Barabas w październiku 2019 roku. Tam spotkałam Bonsona i ekstra ekipę. Chętnie opowiem Wam o tym więcej w najbliższych dniach, bo co to są za ludzie!!!
Oto oni i bardzo ogólnie co kto:
Justyna Jary - wokal / tekst
Bonson - wokal / tekst
Tomek Boruch - gitara
Adam Grycan - beat, dzwonki, efekty
Wojtek Famielec - bas
Paul MonCartney Paweł Kałwak - wibrafon, syntezatory, realizacja nagran, mix, master
Bonson & Justyna Jary
-
MalinowyJogurt
No i to mi się podoba, tutaj jest ten luz w nawijce, bez jakiegoś tryhardu żeby tylko mocniej sylabować i rzucać więcej rymów. Zwroty Bonsona jak za starych czasów w jakimś "boję się o jutro" i innych klasycznych nawijkach
Nie no, porównanie do "Boje się o jutro" strasznie nietrafione, klimaty kawałków to mimo wszystko dwa bieguny
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia