Malik Montana
Re: Malik Montana
hehe bo araby ruchaja kozy
czyli jednak mial racje, ze jest atakowany z pobudek rasistowskich
czyli jednak mial racje, ze jest atakowany z pobudek rasistowskich
o ile te pierwsze instastory co ja wysmiewa rozumiem ze moze byc zenujace (bo rozciagniete na 20 postow nie wiem po co), to dyskusja z feministkami bardzo dobrze pokazuje mlodych ludzi, ktorzy chetnie afiszują dane poglądy nie umiejąc ich argumentować. Jak oponentem Malika jest dziewczyna domyslnie reprezentujaca feministki ( z tego co pamietam chyba takie babeczki chcial do dyskusji, poprawcie jak sie myle) ktora na prosby przywolywania argumentu odpowiada "omg dżisas" i jedynie obraca sie wokol "a konfederacja powiedziała" "prawicowcy uwazaja" i niesmiertelne " bo 100 lat temu" to no czemu mamy nie propsowac?mbunt pisze: to dlaczego? moim zdaniem sie skompromitowal ale chetnie wysluchalbym jakiegos uargumentowania czemu beka z feministek i tak dalej
Argument 19 lat a 40 lat nie dziala, bo skoro ma dzialac to po chuj w wieku 19 lat wyraza poglady i robi za swego rodzaju influencerke jesli nie przezyla tyle co on
To tak z mojego punktu widzenia, o ile geneza tej sytuacji pozostawia wiele do zyczenia to jak juz sie rozwinela - Malik wypadl w niej zaskakujaco dobrze
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
na razie to mowisz co Ci sie nie podoba w jej zachowaniu
nie widze nic co Malik powiedzial z czym sie zgadzasz/propsujesz
to ze dwie strony dyskusji nawzajem tarzaja sie w blocie nie znaczy ze ktokolwiek moze na tym wygrac
w tej dyskusji, jak w wiekszosci sporow światopoglądowych w tym kraju obie strony przegraly
a Malik moim zdaniem mogl powiedziec po prostu: tak, niektore teksty sa seksistowskie i dzieki temu mam tyle wyswietlen ile mam, dziewczyny spojrzcie dookola taki jest swiat wokol Was to nie moja wina, ja tylko robie glupie piosenki do poskakania sobie przez chwile nikt tego nie bierze na powaznie i moim zdaniem byloby o wiele lepiej niz jak dolozyl drewna do calej afery
przeciez on przez to straci opor duzo, zadna marka z nim nie bedzie chciala wspolpracowac po czyms takim
juz nie mowiac o tym ze dla Faktow/Plotkow/Gargameli tego swiata to jest po prostu idealne zeby rozdmuchac temat: SEKSIZM W RAPIE??? gdzie Malik bedzie glownym zlym
to jest dla niego bad publicity a troche nie widze co moglby na tym zyskac
nie widze nic co Malik powiedzial z czym sie zgadzasz/propsujesz
to ze dwie strony dyskusji nawzajem tarzaja sie w blocie nie znaczy ze ktokolwiek moze na tym wygrac
w tej dyskusji, jak w wiekszosci sporow światopoglądowych w tym kraju obie strony przegraly
a Malik moim zdaniem mogl powiedziec po prostu: tak, niektore teksty sa seksistowskie i dzieki temu mam tyle wyswietlen ile mam, dziewczyny spojrzcie dookola taki jest swiat wokol Was to nie moja wina, ja tylko robie glupie piosenki do poskakania sobie przez chwile nikt tego nie bierze na powaznie i moim zdaniem byloby o wiele lepiej niz jak dolozyl drewna do calej afery
przeciez on przez to straci opor duzo, zadna marka z nim nie bedzie chciala wspolpracowac po czyms takim
juz nie mowiac o tym ze dla Faktow/Plotkow/Gargameli tego swiata to jest po prostu idealne zeby rozdmuchac temat: SEKSIZM W RAPIE??? gdzie Malik bedzie glownym zlym
to jest dla niego bad publicity a troche nie widze co moglby na tym zyskac
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Poprosiłeś go o cytuję "uargumentowanie czemu beka z feministek". Uzasadnił na przykładzie tej konkretnej sytuacji i mógłby skończyć, tym bardziej, że w wypowiedziach Malika nie ma nawet zbyt dużo do oceny.
Tu się zgadzam i pisałem już kilka postów wcześniej - ja to wiem, ty to wiesz, Malik to wie i pewnie by to powiedział, ale przede wszystkim żadna z tych bab nie dotykała nawet analizowania jego twórczości tylko galopowała w stronę dyskusji o sufrażystkach i Korwinie, więc kto przed kim ma się produkować?mbunt pisze: ↑21 kwie 2020, 11:46 a Malik moim zdaniem mogl powiedziec po prostu: tak, niektore teksty sa seksistowskie i dzieki temu mam tyle wyswietlen ile mam, dziewczyny spojrzcie dookola taki jest swiat wokol Was to nie moja wina, ja tylko robie glupie piosenki do poskakania sobie przez chwile nikt tego nie bierze na powaznie
Zawsze znajdą się dziewczyny mówiące o obrzydliwym patriarchacie, uważające złapanie za tyłek za paskudne i nazywające rozebrane modelki w klipach 'upokarzaniem kobiet', ale Malik - jak się domyślam - słusznie wychodzi z założenia, że istnieje też druga grupa kobiet, która sama będzie się do tych teledysków pchać, jara je podśpiewywanie brudnych wersów na tiktoku i przede wszystkim: raperzy ich do tego wcale nie zmuszają. Malik nie powiedział tego bezpośrednio, ale jego linię obrony widać doskonale w udostępnianiu postów dziewczyn, które same z siebie wykonują czynności uważane przez te drugie za "upokarzanie", "wykorzystywanie".
Czy wersy Malika są przypałowe i odrzucające? No są i to jest fakt z którym trudno dyskutować, ale Malik absolutnie nie miał w tych rozmowach czego obalać i przy czym błyszczeć, bo zwyczajnie został obrzucany pół-argumentami na które każdy z nas mógłby odpowiadać "no ok, i co?".
To jest w ogóle piękna sprawa, bo na twitterze #malikisoverparty bardzo często spotykałem wpisy "EJ NAPISZCIE MOŻE DO GARGAMELA!" "GARGAMEL PEWNIE GO WYJAŚNI W FILMIE!" "DAWAJ GARGAMEL!" wczutych alternatywek. Szkoda tylko, że nie wzięły pod uwagę, że Gargamel lubi sobie obierać za cele jakichś niewygadanych leszczy i tam może dawać popisy, natomiast na co dzień zbija piony z takimi feministami jak Żabson (Kaska wypłacana / Laska jest macana / Ona ciągnie kabyl, hej hej /Jadę do Wawy, hej hej - pozdro Żaba oczywiście) i nawet się nie zająknie, haha. Nie wspominam już nawet o ślinieniu się do $boysów czy innego Xaviera Wulfa, którym daleko do bycia dżentelmenami. DJ Frodo dobrze powiedział przy okazji tej sprawy, że gdyby wszyscy oburzeni i uciśnieni wiedzieli jakie naprawdę opinie mają duże, opiniotwórcze media, to musieliby zmienić stację.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
ginjuice90
Spoiler
#elbogdane xD
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 19:34 przez ginjuice90, łącznie zmieniany 1 raz.
- filipthekiddo
żeby tylko pikersa tekstów nie odkryli 
-
ginjuice90
stary ja się dopiero niedawno dowiedziałem o istnieniu Montany w PL ale nie puchy co się nimi koloruje #mury hahha Bogdanek normalny chłopak nie jakiś el bandito
byłem na bieżąco jedynie z Hanną ziomek
jako ze interesują mnie dupeczki
Mogę nowe świeże wysmażyć wersety żaden problem
dla czarnuchow Hip Hop kluczem do shawhank
dawno nie było takiego tu szympansa
#ubogdana wjeżdża dobra passa
nie ma co się wozić tu jak passat
na małolaty Bogdan nie zarzuca lassa
Cie nauczy #elbogdane czym jest klasa xD
Szybciutko, wyobraź sobie na tym moje flow i barwę głosu, włącz jakikolwiek bit, zacznij się bujać kolezko
Jak nie wierzysz ze to fristajle to wpadaj #narejony, przynieś browarki poczęstuj chłopaków, chłopaki poczęstują Cię buchem, może nawet załapiesz się na poczęstunek u dziewczyn #intheghetto #ubogdana
Pzdr ziomeczki !
mikrofony zostaną uruchomione w przyszłości, na dzień dzisiejszy lecę z tematem w takich warunkach na jakie mogę sobie pozwolić na favelach #elbogdane
A jak dopadnę studio i usmażę tam liryczny kotlet to się jeszcze zmarszczy niejeden malkontent
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 18:26 przez ginjuice90, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo wydaje mi się, że dziewczyny pisząc to zapominają o fakcie, że Gargamel jako osoba istniejące jednak jakoś w świecie muzyki (jako DJ, jako prowadzący audycję radiową) rozumie to, że niestety pewnego rodzaju szowinizm jest wpisany w rapową konwencję od zawsze, to przerysowane machismo funkcjonuje w gatunku od lat i Malik co prawda może podkręca je do ekstremum, ale nie robi nic czego wcześniej by nie było.SWN pisze: ↑21 kwie 2020, 13:36Gargamel lubi sobie obierać za cele jakichś niewygadanych leszczy i tam może dawać popisy, natomiast na co dzień zbija piony z takimi feministami jak Żabson (Kaska wypłacana / Laska jest macana / Ona ciągnie kabyl, hej hej /Jadę do Wawy, hej hej - pozdro Żaba oczywiście) i nawet się nie zająknie, haha. Nie wspominam już nawet o ślinieniu się do $boysów czy innego Xaviera Wulfa, którym daleko do bycia dżentelmenami. DJ Frodo dobrze powiedział przy okazji tej sprawy, że gdyby wszyscy oburzeni i uciśnieni wiedzieli jakie naprawdę opinie mają duże, opiniotwórcze media, to musieliby zmienić stację.
Przykrość mi sprawia cała ta sytuacja, bo ogólnie to stoję po stronie dziewczyn w tym wszystkim, ale niestety osoby, z którymi rozmawiał Malik zaprezentowały się żenująco i zadziałały jedynie na swoją niekorzyść, to, co dzieje się teraz z tymi zdjęciami z kozami to też żenada i wstyd mi się przez to trochę przyznawać w ogóle do mocno feministycznych poglądów. Szkoda, że to nie ja z nim gadałem, rzuciłbym kilka słów o relatywizmie językowym, o budowaniu świadomości społecznej i temu podobnych rzeczach, a nie o prawie do głosowania
^^teraz jeszcze raz po polsku napisz
formaszczytu co tam daje xD

Spoiler
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- gods bidness
W ogóle to jest drugorzędna sprawa, kto ma rację w dyskusji Malik - feministki. Dziwi mnie, że ludzie skupiają się na tym, a pomijają fakt, że ponad 30-letni typ, gwiazdor urządził nagonkę na jakąś randomową typiarę, bo powiedziała, że on czy jego muzyka jest obleśna. Serio trzeba mieć trochę dystansu do siebie, zwłaszcza jak się jest gwiazdą muzyki discopolorapowej, bo zakładam że są setki typów i typiar, które chuj wykładają na jego muzykę czy jego samego i mówią jeszcze gorsze rzeczy.
A jego muzyka bywa obleśna, bo Rucham, a ty po mnie to językiem wyczyścisz to serio dla dorosłego człowieka czy randomowej siksy nie jest to ani błyskotliwe, ani mądre, ani zabawne, tylko właśnie żenujące i obleśne. Elo.
A jego muzyka bywa obleśna, bo Rucham, a ty po mnie to językiem wyczyścisz to serio dla dorosłego człowieka czy randomowej siksy nie jest to ani błyskotliwe, ani mądre, ani zabawne, tylko właśnie żenujące i obleśne. Elo.
-
ginjuice90
z pierwsza częścią mógłbym się zgodzić ale z druga nie do końca bo to juz subiektywna kwestiagods bidness pisze: ↑21 kwie 2020, 21:57 W ogóle to jest drugorzędna sprawa, kto ma rację w dyskusji Malik - feministki. Dziwi mnie, że ludzie skupiają się na tym, a pomijają fakt, że ponad 30-letni typ, gwiazdor urządził nagonkę na jakąś randomową typiarę, bo powiedziała, że on czy jego muzyka jest obleśna. Serio trzeba mieć trochę dystansu do siebie, zwłaszcza jak się jest gwiazdą muzyki discopolorapowej, bo zakładam że są setki typów i typiar, które chuj wykładają na jego muzykę czy jego samego i mówią jeszcze gorsze rzeczy.
tak naprawdę to od was, ludzi zależy czy będziecie w tym uczestniczyć
to co jest obleśne dla Ciebie
Dla kogoś może być arcyciekawe
Zdziwiłbys się ile normalnych par fantazjuje żeby oddać żonę brązowemu mężczyźnie
nie pytaj skąd wiem
ta linijka jest linijką która przełamuje pewna barierę dla ludzi którzy mogą się z nią utożsamić
nie chodzi o poziom artystyczny, paradoksalnie artystę definiuje odwaga żeby powiedzieć to czego ktoś inny bałby się rozkminiajac na kalkulatorze jakie będą reakcje publiczności
tzw. charyzma
dla Ciebie to obleśne ale nie siedzisz w głowie kilkuset tysięcy ludzi i nie możesz decydować co wpadnie im w ucho niezależnie od tego czy masz rację
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 22:57 przez ginjuice90, łącznie zmieniany 1 raz.
[mention]ginjuice90[/mention] czyli miliony puszczajace z JBLa przed gimnazjami muzyke Mailka to ludzie ktorzy celebruja swoja fascynacje zwiazana z mezczyznami innej rasy? cos ciezko mi uwierzyc zeby bylo to wiecej niz 1% jego sluchaczy
zapraszam do sprawdzenia
- przedszkolanek
po co mu w ogóle ta afera?
przecież nic nie zyska, a jak to się wymknie spod kontroli to może być różnie
przecież nic nie zyska, a jak to się wymknie spod kontroli to może być różnie
-
ginjuice90
stary, nie chce zabrzmieć jak burak ale przecież wyraźnie napisałem o jakiego rodzaju parach rozmawiam
najczęściej to malzenstwo lub narzeczeństwo
a to chyba wyklucza gimnazjum
rap stał się komercyjnie gatunkiem muzycznym no.1 w PL i naturalną konsekwencja będzie popularność w szkołach, tak samo jak za czasów naszych rodziców słuchane były punkrockowe rzeczy
naprawdę myślisz ze wszystkie były tak samo ambitne jak Pink Floyd ?
Mimo to bujało
spełniło swoją rozrywkowa funkcje
Zostawiły wspomnienia z dobrego melanżu
#music
5!
Wiadomo, słownictwo nie jest dla dzieci
ale nie mieszajmy do tego pierdolonych dzieci
hardkorowy rap w ogóle nie jest kurwa dla dzieci
mnie było puszczane na zachętę ATCQ, De La Soul, Jungle Brothers, Arrested Development, dużo bluesa i funku takie smoothjazzowe rzeczy żebym się wkręcił w czarnuszy styl a potem już samodzielnie ruszyłem w ghetto co już nie jest rola rodziców normalnych kurwa jego mać
- gods bidness
Nie kręci mnie cuckold, ani nie jestem gejem, więc to dla mnie obleśne, zwłaszcza, że nawija to w drugiej osobie, więc niejako do słuchacza = swoich fanów. Dodatkowo jest to dziecinne, żenujące i żadnego tabu nie przełamuje, bo teksty o ruchaniu czyichś dziewczyn czy tym podobne są nawijane od dekad przez raperów w USA i od co najmniej dekady powtarzane przez polskich raperów. Jeszcze jakby ten temat był poruszany w jakiś ciekawy i oryginalny rapowo sposób, to jebał pies, ale on to po prostu przeniósł na poziom obleśnego naturalizmu i tyle.ginjuice90 pisze: ↑21 kwie 2020, 22:50z pierwsza częścią mógłbym się zgodzić ale z druga nie do końca bo to juz subiektywna kwestiagods bidness pisze: ↑21 kwie 2020, 21:57 W ogóle to jest drugorzędna sprawa, kto ma rację w dyskusji Malik - feministki. Dziwi mnie, że ludzie skupiają się na tym, a pomijają fakt, że ponad 30-letni typ, gwiazdor urządził nagonkę na jakąś randomową typiarę, bo powiedziała, że on czy jego muzyka jest obleśna. Serio trzeba mieć trochę dystansu do siebie, zwłaszcza jak się jest gwiazdą muzyki discopolorapowej, bo zakładam że są setki typów i typiar, które chuj wykładają na jego muzykę czy jego samego i mówią jeszcze gorsze rzeczy.
tak naprawdę to od was, ludzi zależy czy będziecie w tym uczestniczyć
to co jest obleśne dla Ciebie
Dla kogoś może być arcyciekawe
Zdziwiłbys się ile normalnych par fantazjuje żeby oddać żonę brązowemu mężczyźnie
nie pytaj skąd wiem
ta linijka jest linijką która przełamuje pewna barierę dla ludzi którzy mogą się z nią utożsamić
nie chodzi o poziom artystyczny, paradoksalnie artystę definiuje odwaga żeby powiedzieć to czego ktoś inny bałby się rozkminiajac na kalkulatorze jakie będą reakcje publiczności
tzw. charyzma
dla Ciebie to obleśne ale nie siedzisz w głowie kilkuset tysięcy ludzi i nie możesz decydować co wpadnie im w ucho niezależnie od tego czy masz rację
I oczywiste, że to subiektywna kwestia tak samo jak subiektywnie komuś tam się może podobać bardziej Maryla Rodowicz niż jakaś top modelka, ale tu wracamy do punktu wyjścia - czyli czemu tak ciężko się obraził, że jakaś randomowa typiara uznała to za obleśne, tak jakby każdy musiał tylko cmokać nad jego rapem, jaki fajny. Zwłaszcza, że ta opinia jest uzasadniona choćby tym moim przykładem.
-
ginjuice90
tzn akurat ta linijka która przytoczyłeś jest sama w sobie chujowa
haha czasem z chłopakami w ghetto rzucamy sobie fristajle i lecą bity z telefonu
Jak mi się włączy coś polskiego z rekomendacji, nie z tych kawałków co je lubiłem wcześniej, to najczęściej kurwa..
#elbogdane #wyłączy
nie mam siły słuchać tego pierdolenia, ciezko znaleźć mi jakiegokolwiek rapera z którym mógłbym się utożsamić bo już nie jestem gowniarzem który utożsamia się z raperami
w swoim podejściu masz trochę racji ale zapominasz o głównym mianowniku mojego poprzedniego posta jako o rozrywkowej funkcji tej muzyki
przecież nie napisałem ze to kocur werset człowieku
szczerze nawet tego nie słyszałem ja się chłopie dowiedziałem na dniach ze on jest teraz rozpoznawalny wkraju hahaha pamietam go ze starych czasów, jeszcze przed izolacją #elbogdane jak świrował pawiana w Ameryce z rożnym skutkiem
Udalo mu się natomiast rozwinąć skrzydła w PL i nie rozumiem dlaczego miałbym z tego powodu zapierdalac zmarszczony
sukces innych nie ma żadnego wpływu na manewry #elbogdane dlatego w ogóle nie przeszkadza mi obecność takiej postaci na scenie bo jest na niej miejsce na różne style, dla gości którzy sie wożą drogimi furami, dla truskuli, dla chuj wie kogo jeszcze a to wy ludzie się do każdego przypierdalacie
Zapominacie w tym ze raperzy to tez ludzie
Wymagacie od nich kurwa jakichś nieskazitelnych ruchów
Jak od jebanego mesjasza co dotknął mikrofonu
Stary, my też odpierdalalismy głupoty w szkole i nie słuchaliśmy matki jak mówiła załóż czapkę
Osiedlowe akcje, co można o nich powiedzieć ?
Ahahhahaha stary wiesz ile ja nawywijałem na blokach ? Zapytaj o Bogdana
Kielce/Czarnów ,Brixton, Queens, Dhakka, Amsterdam, stary ogień w każdej lokalizacji ahahhaha
Żaden ze mnie kurwa do naśladowania wzór po prostu jestem gościem normalnym (xD) który uskutecznia sobie ruchy normalne i linijkami rzuca bo do szkoły i tak już nie chodzi xD
Obok tego kręci się normalne życie, wzloty i upadki, wyjścia do warzywniaka, z wiekiem uczysz stawiać się ostrożniejsze kroki żeby nie zawieść swoich ludzi
Naprawdę wierzycie ze żaden z waszych ulubieńców nie zachował się kiedyś w sposób za który powinien się wstydzić? Nie rozśmieszaj mnie.
Ale nie ma żadnego kurwa wyznacznika, konieczności żeby przekładać te wartości na muzykę jeżeli nie czujesz takiej wewnętrznej potrzeby
Nie możesz narzucać artystom jako słuchacz jak maja wyrażać siebie bo zaczęli by wyrażać Ciebie, co mogłoby się okazać nieudolną próba dlatego żaden szanujący się MC nie zrobi wyjątku dla Ciebie ani kogokolwiek innego
rap ma kurwa dobrze bujać ale nie musi, dlatego masz wybór różnych artystów jeżeli wolisz coś lirycznego albo nostalgie jakieś czy inne gówno
na tym polega różnorodność
Np. bardziej od komercyjnego (braku) sukcesu I Live for the Funk ep cieszy mnie to ze ziomeczki #narejonie do dziś pamiętają ta płytę i bite są żółwie, żyje sobie normalnie ale czasem ktoś się odezwie, Bogdanku, dzięki za style z 2014
Nie jestem żaden rapowy ważniak tylko Bogdanek ze świętokrzyskich gór chłopak i mam czas żeby odpowiedzieć temu gronu ludzi, co mnie w sumie cieszy haha nie chciałbym żeby ginęły te wiadomości od ludzi którzy zapierdalaja uśmiechnięci jak coś odjebe w internetach
stylówka której nikomu nie udałoby się podrobić
kwestią dyskusyjną jest sympatia czy antypatiia, to już induwidualna sprawa
nie musi mi się podobać to co robi muzycznie ale trzeba przyznać ze to nie byłoby proste skopiować jego osobowość komuś innemu i uskutecznić ja na bitach
to się ceni w oldskulowych kręgach
Tobie widzę przeszkadza fakt ze komuś podoba się to co dla Ciebie jest gownem i zarabia pieniądze
z tego co widzę gość rzeczywiście jest takim dużym dzieckiem i taka sama jest jego muzyka do definiuje autentyczność
trochę go poniosło w internetach ale czy do nie da przewidzenia jak dajesz dzieciom internety ?
nie ma co zgrywać filozofa, każdy facet ma w sobie coś z dużego dziecka dlatego stilo Malika się przyjęło
uwierz ze nie każdy jest pasjonatem rapu jak ja czy Ty żeby kurwa wyłapać szczegóły jak follow up’y itd,
świnie chcą potańczyć
Wpadaj do mnie na imprezki kręcę teraz dobre melanże #intheghetto
jak siedzę sam to napierdalam np. Masta Ace’a i jaram się tym ale wpadają dupeczki nie będę świrował kurwa logopedy wrzucam na warsztat jakiś dancehall i spuszczam na chwile ze smyczy, niech zakręca mi dupą do jakichś murzyńskich podrygów hahah a ja sobie w spokoju usiądę i skręcę blanta
#narejonie dla każdego znajdzie się wygodna ławerka, wystarczy się dobrze zakręcić na bloki
i nie dać pokręcić jak murzyńskie loki
elo!
haha czasem z chłopakami w ghetto rzucamy sobie fristajle i lecą bity z telefonu
Jak mi się włączy coś polskiego z rekomendacji, nie z tych kawałków co je lubiłem wcześniej, to najczęściej kurwa..
#elbogdane #wyłączy
nie mam siły słuchać tego pierdolenia, ciezko znaleźć mi jakiegokolwiek rapera z którym mógłbym się utożsamić bo już nie jestem gowniarzem który utożsamia się z raperami
w swoim podejściu masz trochę racji ale zapominasz o głównym mianowniku mojego poprzedniego posta jako o rozrywkowej funkcji tej muzyki
przecież nie napisałem ze to kocur werset człowieku
szczerze nawet tego nie słyszałem ja się chłopie dowiedziałem na dniach ze on jest teraz rozpoznawalny wkraju hahaha pamietam go ze starych czasów, jeszcze przed izolacją #elbogdane jak świrował pawiana w Ameryce z rożnym skutkiem
Udalo mu się natomiast rozwinąć skrzydła w PL i nie rozumiem dlaczego miałbym z tego powodu zapierdalac zmarszczony
sukces innych nie ma żadnego wpływu na manewry #elbogdane dlatego w ogóle nie przeszkadza mi obecność takiej postaci na scenie bo jest na niej miejsce na różne style, dla gości którzy sie wożą drogimi furami, dla truskuli, dla chuj wie kogo jeszcze a to wy ludzie się do każdego przypierdalacie
Zapominacie w tym ze raperzy to tez ludzie
Wymagacie od nich kurwa jakichś nieskazitelnych ruchów
Jak od jebanego mesjasza co dotknął mikrofonu
Stary, my też odpierdalalismy głupoty w szkole i nie słuchaliśmy matki jak mówiła załóż czapkę
Osiedlowe akcje, co można o nich powiedzieć ?
Ahahhahaha stary wiesz ile ja nawywijałem na blokach ? Zapytaj o Bogdana
Żaden ze mnie kurwa do naśladowania wzór po prostu jestem gościem normalnym (xD) który uskutecznia sobie ruchy normalne i linijkami rzuca bo do szkoły i tak już nie chodzi xD
Obok tego kręci się normalne życie, wzloty i upadki, wyjścia do warzywniaka, z wiekiem uczysz stawiać się ostrożniejsze kroki żeby nie zawieść swoich ludzi
Naprawdę wierzycie ze żaden z waszych ulubieńców nie zachował się kiedyś w sposób za który powinien się wstydzić? Nie rozśmieszaj mnie.
Ale nie ma żadnego kurwa wyznacznika, konieczności żeby przekładać te wartości na muzykę jeżeli nie czujesz takiej wewnętrznej potrzeby
Nie możesz narzucać artystom jako słuchacz jak maja wyrażać siebie bo zaczęli by wyrażać Ciebie, co mogłoby się okazać nieudolną próba dlatego żaden szanujący się MC nie zrobi wyjątku dla Ciebie ani kogokolwiek innego
rap ma kurwa dobrze bujać ale nie musi, dlatego masz wybór różnych artystów jeżeli wolisz coś lirycznego albo nostalgie jakieś czy inne gówno
na tym polega różnorodność
Np. bardziej od komercyjnego (braku) sukcesu I Live for the Funk ep cieszy mnie to ze ziomeczki #narejonie do dziś pamiętają ta płytę i bite są żółwie, żyje sobie normalnie ale czasem ktoś się odezwie, Bogdanku, dzięki za style z 2014
Nie jestem żaden rapowy ważniak tylko Bogdanek ze świętokrzyskich gór chłopak i mam czas żeby odpowiedzieć temu gronu ludzi, co mnie w sumie cieszy haha nie chciałbym żeby ginęły te wiadomości od ludzi którzy zapierdalaja uśmiechnięci jak coś odjebe w internetach
stylówka której nikomu nie udałoby się podrobić
kwestią dyskusyjną jest sympatia czy antypatiia, to już induwidualna sprawa
nie musi mi się podobać to co robi muzycznie ale trzeba przyznać ze to nie byłoby proste skopiować jego osobowość komuś innemu i uskutecznić ja na bitach
to się ceni w oldskulowych kręgach
Tobie widzę przeszkadza fakt ze komuś podoba się to co dla Ciebie jest gownem i zarabia pieniądze
z tego co widzę gość rzeczywiście jest takim dużym dzieckiem i taka sama jest jego muzyka do definiuje autentyczność
trochę go poniosło w internetach ale czy do nie da przewidzenia jak dajesz dzieciom internety ?
nie ma co zgrywać filozofa, każdy facet ma w sobie coś z dużego dziecka dlatego stilo Malika się przyjęło
uwierz ze nie każdy jest pasjonatem rapu jak ja czy Ty żeby kurwa wyłapać szczegóły jak follow up’y itd,
świnie chcą potańczyć
Wpadaj do mnie na imprezki kręcę teraz dobre melanże #intheghetto
jak siedzę sam to napierdalam np. Masta Ace’a i jaram się tym ale wpadają dupeczki nie będę świrował kurwa logopedy wrzucam na warsztat jakiś dancehall i spuszczam na chwile ze smyczy, niech zakręca mi dupą do jakichś murzyńskich podrygów hahah a ja sobie w spokoju usiądę i skręcę blanta
#narejonie dla każdego znajdzie się wygodna ławerka, wystarczy się dobrze zakręcić na bloki
i nie dać pokręcić jak murzyńskie loki
elo!
@up
ten chłop to jakiś bengal po sterydach?
ten chłop to jakiś bengal po sterydach?
-
ginjuice90
pytasz Tygrysa o lokalizację dżungli ?
https://instagram.com/boogie.mahboob
Cieszę się że mogłem pomóc ziomeczku
tylko naturalne materiały łatwopalne na płuco
#emdoadoha #ksiazepółkrwi #narejonie
#therealbengalitiger #indahouse
Sprawdzaj style co na bloki są #elbogdane
warunki polowe z telefonu normalnego bo takie są #intheghetto u chłopaków na kieszeni
prokurator do mikrofonu interfejs zabrał
i komputery z nagrywkami
ale serca do gry nie odbierze kurwa nikt, elo!
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, 4:13 przez ginjuice90, łącznie zmieniany 1 raz.