[serial][Netflix] Stranger Things (2016 - 2025)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Stranger Things
dobra, bo to już dziś finał sezonu i ma w końcu być mroczne zakończenie i ktoś tam ważny ma zginąć. Jakieś typy na szybko?
- nihil Novi
Mike albo Will, bo aktorzy wyraźnie odstają, wiec dwie pieczenie na jednym ogniu by można upiec
ew. Steve, ale to by była bomba
ew. Steve, ale to by była bomba
ja daje Willa albo Jonathana.
argyle
Nastka
chciałem tu tylko zostawić props dla dobrego wariata Eddiego i sceny z Master of Puppets
Ostatnio zmieniony 02 lip 2022, 13:17 przez neks, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 15:56 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Za wjazd z Metallicą props, ale ogólnie jakaś większa zajawa była przy oglądaniu odcinków 1-7, tutaj to wszystko takie se
Fajnie zrealizowany, ale mnie osobiście wymęczył. Nie podobały mi się wątki:
Spoiler
- chujowy wątek ZSSR
- wątek ze szkolnym psycholem
- wątek ze szkolnym psycholem
-
RIVALDO111
- Zbanowany
O ile odcinki 1-7 oceniam dobrze , to te 2 ostatnie,
szczerze uważam za mega rozczarowujące.
Serial/film dla mnie zawsze fajnie wybrzmiewa gdy dochodzi do jakiej fajnej, trudnej walki. Tu niestety tego zabrakło, do tego przejście na tą 2 stronę i walka tam była jakaś taka za łatwa i pusta.
Bardzo szkoda, bo serio liczyłem że walki Vecna vs ekipa to serio będzie coś fajnego, a czuje się trochę jak po starciu NK vs ekipa w GOT... Czyli mega rozczarowany.
Można by rzec, że w wielkim finale 11 po prostu ze 2 razy popchnęła Vecne na ścianę i po robocie
Słabo.
Serial/film dla mnie zawsze fajnie wybrzmiewa gdy dochodzi do jakiej fajnej, trudnej walki. Tu niestety tego zabrakło, do tego przejście na tą 2 stronę i walka tam była jakaś taka za łatwa i pusta.
Bardzo szkoda, bo serio liczyłem że walki Vecna vs ekipa to serio będzie coś fajnego, a czuje się trochę jak po starciu NK vs ekipa w GOT... Czyli mega rozczarowany.
Można by rzec, że w wielkim finale 11 po prostu ze 2 razy popchnęła Vecne na ścianę i po robocie
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Weź w spoiler to wrzuć

czwarty sezon lepszy od trzeciego
czekamy na ostatni sezon który pojawi się pewnie w okolicach 2030 xD
tu napisałem, czego moim zdaniem zabrakło
niemniej jednak o ile odcinki 1-7 narobiły apetytu, o tyle przydałby się jeszcze jeden odcinek wyjaśniający pewne kwestie
na przykład motyw z psycholog wspomnianą w ostatnim odcinku albo to, jak ekipa z ZSRR przedostała się niepostrzeżenie do USA
na przykład motyw z psycholog wspomnianą w ostatnim odcinku albo to, jak ekipa z ZSRR przedostała się niepostrzeżenie do USA
kurwa ja byłem pewien, że to jest ostatni sezon i się wkurwiłem jak się nie skończyło, no cóż 
sezon ugułem spoko, lepszy od poprzedniego, do 8 odcinka wysoki poziom, 9 trochę gorzej chociaż podbijam propsy za Metę, ciarki przeszły mocno, szkoda tylko, że tak krótko to trwało.
sezon ugułem spoko, lepszy od poprzedniego, do 8 odcinka wysoki poziom, 9 trochę gorzej chociaż podbijam propsy za Metę, ciarki przeszły mocno, szkoda tylko, że tak krótko to trwało.
te dwa ostatnie odcinki dużo gorsze od pierwszych siedmiu niestety, zawiodłem się mocno
nic na potem
Skończyłem Stranger Things. Zawiodłem się, po fajnej pierwszej części IV sezonu. Miesiąc czekania i przyszedł długi rozczarowujący finał. Pojebało ich z tymi dwoma długimi odcinkami. Nie tak to miało wyglądać.
Spoiler
Smutny Will dalej bez oficjalnego coming outu xd. Brudas z Woodstocka popełnił samobója, bo chciał zostać bohaterem.
Bardzo głupia śmierć, nawet jak na standardy ST.
No też się rozczarowałem tą końcówką, która wyszła przedwczoraj, zwłaszcza jak przeczytałem te zapowiedzi i jak to grubo ma niby być. Do tego Myślę, że teraz szybciej zrobią ostatni sezon, bo już nie powinno być takiego lockdownu, plus wszystkie dzieciaki już są dorosłe więc będzie to coraz dziwniej wyglądać. Mimo wszystko u mnie też 4 sezon wskakuje na drugie miejsce, zaraz po S01.
Spoiler
uśmiercili Eddiego, Max ledwo przeżyła, a ekipa która jest od początku nietknięta a tacy Will, Mike czy Jonathan, w ogóle są już nieprzydatni w tym serialu, niewiele ten wątek wnosił przez większą część