Pono

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

TrifeLife

Re: Pono

Post autor: TrifeLife »

A co on ma gadać, gdy doskonale wie, że potencjał uzależniający alkoholu jest niewielki, a klientów łapać musi.
Ani faza po tym fajna, ani tym bardziej skutki uboczne.

Ale z tym promowaniem stymulantów to trzeba przestrzegać, bo to krwawy, nieobliczalny sport, a Pono o tym nawijał jakby to był u niego chleb powszedni.
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

many-s pisze: 10 lis 2025, 15:16
kon rafal pisze: 10 lis 2025, 15:09 Ten jaki hipokryta jebany, 3-4 lata temu cisnął z niego bekę w co drugim wywiadzie odnośnie promocji płyty, którą przeslucha max 20 osób, coś jak mniej więcej teraz z numera.
Nie usprawiedliwiam ale raperzy to są raczej takie szkodniki co cisną bekę z kolegów po fachu aby okazać swoją „dominację”. Wzorce są czerpane z USA, taki Fiddi Sent regularnie kogoś gnoi, kiedyś przerobił zdjęcia Joe Buddena jak chodził goły po ulicach także Graniecki jeszcze tak w miarę …
To nie ma nic wspólnego z rapem, po prostu fiddy jest srogo zaburzonym typem, osobowość narcystyczna. Trump robi dokładnie to samo, tylko trump ma iq 15-letniego dziecka, a 50 jest dosyć inteligentnym i wyrachowanym graczem. Tede zaś to zwykły antypatyczny buc.
many-s pisze: 10 lis 2025, 15:16 Warto przypomnieć, że mimo skromnej osobowości Pono był współtwórcą niekwestionowanego hitu „W aucie”.
Wręcz przeciwnie, nie warto o tym przypominać. Lepiej zapomnieć.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

4-HO-MET pisze: 10 lis 2025, 17:24 Wręcz przeciwnie, nie warto o tym przypominać. Lepiej zapomnieć.
Skąd w ogóle na forum (nie pierwszy raz widzę) tak olbrzymia nienawiść do tej przesympatycznej pieśni?
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

W aucie, to przecież bezczelne ksero You Had Too Much To Drink od EPMD
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

TrifeLife pisze: 10 lis 2025, 16:25 potencjał uzależniający alkoholu jest niewielki
Całe szczęście, bo jeszcze ktoś by się stał alkoholikiem
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Pono - Pierdole To w wersji akustycznej wykonane przez @myron
https://drive.google.com/file/d/16ZriJA ... Jfxla/view
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

TrifeLife pisze: 10 lis 2025, 16:25 Ale z tym promowaniem stymulantów to trzeba przestrzegać, bo to krwawy, nieobliczalny sport, a Pono o tym nawijał jakby to był u niego chleb powszedni.
mdma ma działanie stymulujące ale nie jest typowym stymulantem jak amfetamina czy mefedron to substancja wykazująca przede wszystkim działanie empatogenne, euforyczne i psychodeliczne, nie dziala przy czestym uzywaniu i ma inne skutki uboczne

A kawalek super nie znałem

Pona pierwszy raz poznalem na osaczonym z wlodim i sie wkrecilem wtedy, szkoda zioma
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

4-HO-MET pisze: 10 lis 2025, 17:24
many-s pisze: 10 lis 2025, 15:16
kon rafal pisze: 10 lis 2025, 15:09 Ten jaki hipokryta jebany, 3-4 lata temu cisnął z niego bekę w co drugim wywiadzie odnośnie promocji płyty, którą przeslucha max 20 osób, coś jak mniej więcej teraz z numera.
Nie usprawiedliwiam ale raperzy to są raczej takie szkodniki co cisną bekę z kolegów po fachu aby okazać swoją „dominację”. Wzorce są czerpane z USA, taki Fiddi Sent regularnie kogoś gnoi, kiedyś przerobił zdjęcia Joe Buddena jak chodził goły po ulicach także Graniecki jeszcze tak w miarę …
To nie ma nic wspólnego z rapem, po prostu fiddy jest srogo zaburzonym typem, osobowość narcystyczna. Trump robi dokładnie to samo, tylko trump ma iq 15-letniego dziecka, a 50 jest dosyć inteligentnym i wyrachowanym graczem. Tede zaś to zwykły antypatyczny buc.
many-s pisze: 10 lis 2025, 15:16 Warto przypomnieć, że mimo skromnej osobowości Pono był współtwórcą niekwestionowanego hitu „W aucie”.
Wręcz przeciwnie, nie warto o tym przypominać. Lepiej zapomnieć.
1) jak tam uważasz
2) w aucie z fitem Piotra Fronczewskiego kozak, ale też patrz punkt 1
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Milahovic pisze: 10 lis 2025, 19:37 Pono - Pierdole To w wersji akustycznej wykonane przez @myron
Nie włączać, AI slop najgorszej jakości. Wytrzymałem do końca pierwszej linijki.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

No szczerze mówiąc nie o to mi chodziło. Chciałem po prostu wersje w której jest wokal Pono i spokojna gitarka w tle (acoustic).
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

TrifeLife pisze: 10 lis 2025, 16:25 potencjał uzależniający alkoholu jest niewielki
No aż tak to nie przesadzajmy.Chodziło mi że rutkowski i jemu podobni wszystko demonizują, jak ich posłuchasz to można dojść do wniosku że każdorazowe spożycie nawet minimalnej ilości od razu zrujnuje ci życie, organizm i skończysz pod mostem.Wiadomo że najlepiej jest nie pić ale weź bądź tu mądry po całym tygodniu użerania się z idiotami w pracy, stresów itd.Ja myślę że trzeba znaleźć idealny balans, uprawiać sport, napić też się można czasem ale co do dragów to imo jak jesteś 35+ to daj se już spokój bo naprawdę organizm i głowa inaczej pracują i ryzyko tego ze ci odpierdoli albo coś się stanie chujowego jest dużo większe niż za gnoja
TrifeLife

ogkush pisze: 10 lis 2025, 20:28
TrifeLife pisze: 10 lis 2025, 16:25 Ale z tym promowaniem stymulantów to trzeba przestrzegać, bo to krwawy, nieobliczalny sport, a Pono o tym nawijał jakby to był u niego chleb powszedni.
mdma ma działanie stymulujące ale nie jest typowym stymulantem jak amfetamina czy mefedron to substancja wykazująca przede wszystkim działanie empatogenne, euforyczne i psychodeliczne, nie dziala przy czestym uzywaniu i ma inne skutki uboczne

Pona pierwszy raz poznalem na osaczonym z wlodim i sie wkrecilem wtedy, szkoda zioma
Nie chcę się mądrzyć, bo nie mam żadnej wiedzy z czym dokładniej Pono miał styczność, być może to było czyste mdma, nie wiem.

Ale dziś dragi to nie jest to co było 15-20 lat temu, gdy wiedziałeś, co waliłeś.
Dziś to są najczęściej jakieś pochodne tego, co szumnie wciskają dilerzy pod określoną nazwą, no może poza Mateuszem, bo to chyba najprościej tanio stworzyć.

Pamiętam, że działanie tablet się różniło - jedne zdejmowały, po innych była łagodne wejście, po jeszcze innych efekt speedujący - niby wszystko pod nazwą "extasy", ale jakby chemik to przebadał, to podejrzewam, że różnice w składzie były spore.

Na pewno to nie było tak ryjące łeb psychicznie jak feta, ale fizycznie działanie zbliżone i nie uważam, żeby było mniej groźne.
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

gogi pisze: 10 lis 2025, 21:03
Milahovic pisze: 10 lis 2025, 19:37 Pono - Pierdole To w wersji akustycznej wykonane przez @myron
Nie włączać, AI slop najgorszej jakości. Wytrzymałem do końca pierwszej linijki.
Wysłałem ziomeczkowi na priv, bo prosił, ale nie dziwie Ci się, bo na początku to leci jakby poza beatem, też mnie to kuje. Od 37s już ok, a potem się rozkręca. Więcej już nie mogłem porobić, bo było, że Lyrics prohibited, także jakiś bug, że w ogóle przeszło.

Zgadam się z Wami, że narkotyki + jakiś stres mu zdrowie rozjebały, bo nie jest normalne jebnąć w kalendarz w takim wieku. Szkoda chłopa, zawsze taki w porządku mordeczka się wydawał i śledziłem do albumu Wizjoner.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

TrifeLife pisze: 10 lis 2025, 21:59
ogkush pisze: 10 lis 2025, 20:28

Nie chcę się mądrzyć, bo nie mam żadnej wiedzy z czym dokładniej Pono miał styczność, być może to było czyste mdma, nie wiem.

Ale dziś dragi to nie jest to co było 15-20 lat temu, gdy wiedziałeś, co waliłeś.
Dziś to są najczęściej jakieś pochodne tego, co szumnie wciskają dilerzy pod określoną nazwą, no może poza Mateuszem, bo to chyba najprościej tanio stworzyć.

Pamiętam, że działanie tablet się różniło - jedne zdejmowały, po innych była łagodne wejście, po jeszcze innych efekt speedujący - niby wszystko pod nazwą "extasy", ale jakby chemik to przebadał, to podejrzewam, że różnice w składzie były spore.

Na pewno to nie było tak ryjące łeb psychicznie jak feta, ale fizycznie działanie zbliżone i nie uważam, żeby było mniej groźne.
Teraz to masz test kity dostępne do nabycia drogą kupna i wszystko możesz sobie sprawdzić czy jest produkt zgodny z opisem. Na dużych festiwalach muzycznych i raveach są normalnie namioty i stoiska z załogami od harm reduction, i mogą ci przetestować co masz w inwentarzu. Także dziadzia mylisz się sromotnie, to właśnie 20 lat temu chuja wiedzieliście, co było w waszym ćpaniu.

Dodano po 28 minutach 40 sekundach:
myron pisze: 10 lis 2025, 23:38 Zgadam się z Wami, że narkotyki + jakiś stres mu zdrowie rozjebały, bo nie jest normalne jebnąć w kalendarz w takim wieku.
Uwielbiam takie pierdolenie. Chuj wiesz a snujesz hipotezy i tylko fermentuje to wszystko. Widziałeś wyniki sekcji zwłok, o ile była? (wątpię że była) Widziałeś wyniki toksykologii? Cała masa ludzi w wieku 50 lat umiera na zawały i inne schorzenia, np. tętniaki gdzie masz 10 dniu bólu głowy, nic z tym nie robisz, a dnia 14 jesteś już warzywem.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Wysnułem tezę, że narkotyki skróciły mu życie i tyle. O ile to już Bóg wie. Jeden papieros skraca życie o średnio około 20 minut. Ciekawe jak z narkotykami. Jak ktoś nie chodzi do lekarza jak go coś boli, to niedobrze. Albo biedny, albo głupi (albo oba naraz). Też pierdolisz, że cała masa w wieku 50 lat coś tam, coś tam, a statystyk nie widzę.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
TrifeLife

4-HO-MET pisze: 11 lis 2025, 1:04
TrifeLife pisze: 10 lis 2025, 21:59
ogkush pisze: 10 lis 2025, 20:28 mdma ma działanie stymulujące ale nie jest typowym stymulantem jak amfetamina czy mefedron to substancja wykazująca przede wszystkim działanie empatogenne, euforyczne i psychodeliczne, nie dziala przy czestym uzywaniu i ma inne skutki uboczne

Teraz to masz test kity dostępne do nabycia drogą kupna i wszystko możesz sobie sprawdzić czy jest produkt zgodny z opisem. Na dużych festiwalach muzycznych i raveach są normalnie namioty i stoiska z załogami od harm reduction, i mogą ci przetestować co masz w inwentarzu. Także dziadzia mylisz się sromotnie, to właśnie 20 lat temu chuja wiedzieliście, co było w waszym ćpaniu.

Dodano po 28 minutach 40 sekundach:
myron pisze: 10 lis 2025, 23:38 Zgadam się z Wami, że narkotyki + jakiś stres mu zdrowie rozjebały, bo nie jest normalne jebnąć w kalendarz w takim wieku.
Uwielbiam takie pierdolenie. Chuj wiesz a snujesz hipotezy i tylko fermentuje to wszystko. Widziałeś wyniki sekcji zwłok, o ile była? (wątpię że była) Widziałeś wyniki toksykologii? Cała masa ludzi w wieku 50 lat umiera na zawały i inne schorzenia, np. tętniaki gdzie masz 10 dniu bólu głowy, nic z tym nie robisz, a dnia 14 jesteś już warzywem.
Nie mówię, że nie ma osób, które nie wygrzewają się świadomie, mają zajebisty temat pod ręką, ale nie sądzę, żeby stanowili duży procent ogółu.

Akurat Pono miał raczej na pewno dobre dojście, co nie zmienia faktu, że dropsy to nie są emenemsy.
Jak to działa na organizm to nawet zawsze na mordzie było widać podczas wejścia - oczy jak sowa, wygięte usta, rozlany jak na saunie.
Można było po tym coś tam usnąć, zjeść normalnie na drugi dzień, ale nie ma możliwości, żeby to nie odcisnęło jakiegoś piętna, bo wygrzewka to zawsze wygrzewka.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Burak pisze: 06 lis 2025, 15:08
Spoiler
Dwa dni temu normalnie wyglądał :(
Fizjoterapeuta usunął post z Ponem, czy ma coś do ukrycia????❔
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
kon rafal pisze: 10 lis 2025, 15:09 https://glamrap.pl/tede-o-pono-gosc-kto ... RtYIx2NwFA

Ten jaki hipokryta jebany, 3-4 lata temu cisnął z niego bekę w co drugim wywiadzie odnośnie promocji płyty, którą przeslucha max 20 osób, coś jak mniej więcej teraz z numera.

Wielkie 5 dla Was
A to nie był właśnie Pono, który z Sokołem "dokuczał" Tedemu jakoś po sporcie, że gdzieś go tam spotkali i się darli w stylu, że jest cwel sprzedajny zamerykanizowany, a Tede udawał, że nie słyszy? Pisał chyba o tym Kozak w swojej książce albo Numer opowiadał, bo też tam wtedy był. Pono to był albo Fu chyba i na pewno Sokół. Tyle, że z Fu Tede chyba w dobrej komitywie jest.
TrifeLife

Coś tam między nimi musiało być nie halo, choć Tede wystąpił w teledysku "Uderz w puchara".

Ale jakoś niedługo potem była akcja z wkrętem telefonicznym do Sokoła, gdzie go nazwał "grubą parówą".
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Od Sokoła z Temu, dodajmy.
ODPOWIEDZ