Kozak produkcje dał na ten materiał
Ero x Włodi - Reszty Nie Trzeba (2025)
Re: Ero x Włodi - Reszty Nie Trzeba (07.11.2025) [Zapowiedź]
Bity w "pro-porcja", "E & W", "Przymrużone oko" skansen w chuj, jebać tą chujnię z najgorszych czasów rapu
"Czarne chmury" to ich przeciwieństwo i ładne sampelki robią ten hiphop. Tak jak piszecie, płytka dla starszego słuchacza który wymaga tylko klasycznych bitów i rapu bez autotuna, do posłuchania pobujania głową.
Nie ma co wymagać od 50 letnich raperów jakiś celnych przemyśleń i świeżych obserwacji, biorąc pod uwagę fakt, że są u zmierzchu swoich karier to i tak spoko
"Czarne chmury" to ich przeciwieństwo i ładne sampelki robią ten hiphop. Tak jak piszecie, płytka dla starszego słuchacza który wymaga tylko klasycznych bitów i rapu bez autotuna, do posłuchania pobujania głową.
Nie ma co wymagać od 50 letnich raperów jakiś celnych przemyśleń i świeżych obserwacji, biorąc pod uwagę fakt, że są u zmierzchu swoich karier to i tak spoko
Popi.jaku
rap jest od bujania głową
a blyskotliwe wersy są jak zawsze u nich
nic więcej nie trzeba
@Popi
wymieniłeś najlepsze bity z EPki i piszesz, że są chujowe, pozwól zrozumieć, o jakie "najgorsze czasu rapu" Ci chodzi?
a blyskotliwe wersy są jak zawsze u nich
nic więcej nie trzeba
@Popi
wymieniłeś najlepsze bity z EPki i piszesz, że są chujowe, pozwól zrozumieć, o jakie "najgorsze czasu rapu" Ci chodzi?
jakos randomowo puscilem Noblesse Oblige i kozak bicior tam jest propsuje i slucham na petli przez 30min juz
chyba sprawdze calosc chociaz nie jestem jakims wielkim fanem tych panow
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
-
bobermann3000
O czasy kiedy rap brzmiał jak mobb deep czy das efx, pod względem produkcyjnym najbardziej wtórne, najmniej oryginalne, schematyczne bity oparte na bassie i pętlach bębnów kosztem różnorodności w warstwie melodycznej czyli kosztem po prostu fajnego samplingu. Takie brzmienie w stylu RZA moim skromnym zdaniem za chuja nie jest ponadczasowe tylko jebie dziadem z piwnicy, modą sprzed trzydziestu lat.
Popi.jaku
Mocne słowa byku
jest w tym trochę prawdy co pisze popi. zgodzę się, że sukces wtc i mobbów otworzył na maksa nudny i wtórny rozdział w nowojorskim brzmieniu, natomiast to jest prastary truizm, że wszystko co zacznie być nieudolnie kopiowane stanie się wtórnym gównem tak żeby wpisać się w jakiś "gatunek", i to jest cel sam w sobie w przypadku copycatów, a nie stworzenie przede wszystkim jakościowej muzyki. taki jest case z każdym gatunkiem - sukces metaliki stworzył pierdyliony thrash metalowych kapel, których priorytetem stało się przede wszystkim granie thrash metalu, a nie muzyki - podejście strikte gatunkistyczne, tak żeby wpisać się w jakieś ramy.
w przypadku tych bitów u włodka i erosa nie słyszę, żeby ten cel gatunkizmu był na pierwszym miejscu. przede wszystkim te bity się bronią jakością. być może gdyby bumbap był szalenie popularny jak 20 lat temu to utonęłyby w zalewie przeciętności, a być może nie - nie wiem. na ten moment jest to świeży powiew starego smrodu.
w przypadku tych bitów u włodka i erosa nie słyszę, żeby ten cel gatunkizmu był na pierwszym miejscu. przede wszystkim te bity się bronią jakością. być może gdyby bumbap był szalenie popularny jak 20 lat temu to utonęłyby w zalewie przeciętności, a być może nie - nie wiem. na ten moment jest to świeży powiew starego smrodu.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
nie wiem i nie będę świrował filozofa, to je dobra kurwa płyta na dobrych kurwa bitach
te w stylu RZA najlepsze bo takie lubię i tyle
może to też dzięki temu, że ogólnie to nie słuchałem takich zbyt dużo i często, a teraz mam na takie fazkę w chuj
te w stylu RZA najlepsze bo takie lubię i tyle
może to też dzięki temu, że ogólnie to nie słuchałem takich zbyt dużo i często, a teraz mam na takie fazkę w chuj
płyta taka jakiej sie można było spodziewać. dobre rapy, dobre bity, bez zaskoczeń. wszystko się zgadza. a wers o babach w nosie kozak 
zasmiane z wersu wlodiego o rymie do dyrygenta
I nie chodzi tu o skręta
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Co do barsów, to te (i sporo innych z tego albumu) Włodiego mi zapadły w pamięć w odpowiedzi na zarzuty wobec niego i w sumie szanuję, dopóki robi to tak stylowo na takich zajebistych bitach
Bez poczucia winy piszę wersy prokonopne
Dla kilku leszczy to stanowi wieczny problem
Tu takie rzeczy to się leczy kopem w mordę
Bez poczucia winy piszę wersy prokonopne
Dla kilku leszczy to stanowi wieczny problem
Tu takie rzeczy to się leczy kopem w mordę
Ostatnio zmieniony 07 lis 2025, 20:07 przez Artazz, łącznie zmieniany 2 razy.
Dobre bity, solidny rap, dwóch weteranów, zero zaskoczenia. Słucha się dobrze. Dwa razy przeleciało. Pomników za barsy nikt nie będzie stawiał.
A i mam nadzieję, że na tym albumie JWP co jest gdzieś jakoś tam zapowiadany albo będzie mniej produkcji Szczura, albo on trochę on odejdzie od swoich type-beatów jak to zrobił na albumach Kosiego, bo o ile te jego cięzkie bębny są spoko i się sprawdzają w konwencji tej płyty, to jednak jak wjechały te 3 ostatnie bity Ostrego to widać różnicę, kto tu jest szefem
- gods bidness
ale zmarnowali ten bit ostrego w czarnych chmurach. Niestety Oni obaj brzmią jakby przed nagrywką wkładali sobie kije do dupy. Rapowanie na baczność z rękami sztywno wzdłuż ciała.
A to nie wiem, ale dla mnie to najlepszy numer z całego albumu, ale może dlatego, że jego treść w aktualnym momencie mojego życia bardzo do mnie trafia
no oni to rapują z perspektywy takiego generała wydającego rozkaz
podbijam propsy
Bo Włodi to jest sztywny ogólnie, zobaczcie sobie jak siada na kanapę w tym programie o HH na netflixie
I porównajcie z takim okim co se tam leży na wyjebce
I porównajcie z takim okim co se tam leży na wyjebce