Solar - Pokój 0 (2019)
Re: Solar - Pokój 0 (2019)
ten karol to jednak prawdziwy artysta, nawet psychodeliki nie przeszkodziły w wydaniu tak zajebistej plyty
Solar, a jak tam po-po-po-po-porównanie w liczbach. Dobrze, że ludzie, których jedynym argumentem kiedyś było to, że PRZECIEŻ MAJĄ WYŚWIETLENIA, teraz nagle trzeźwieją i dochodzą do wniosku, że byli dosyć nierozsądni.Bo nie ma większej odpowiedzialności niż być artystą. A być artystą, który może pozwolić sobie na totalną wolność artystyczną to przywilej. Być artystą, który nie musi oglądać się na wyświetlenia, nie musi robić tego, co modne i tego, co wypada to przywilej.
- Moltisanti
Ale zawylem przy "nie ma większej odpowiedzialności niż być artystą", co ona kurwa ćpała
Fajnie widać jak bardzo chciałaby żeby płyta się sprzedała ale pisze tak żeby chłopakowi nie było smutno. Slodkie to 
- piernikowyskoczek
"osiem lat starszy ode mnie - ja żyję z rapu, on rapem"
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
boże niech on już przestanie rapować, prosze
-
niuskultonowytruskul
Przesłuchałem całą płytę: ale gówno. Dlatego dalej będę za hejtowaniem niuskulu tak jak hejtowani byli truskule za złotych czasów Alcomindz i SB. Czas iść do przodu z polskim raperem.
Solar to Artur Szpilka polskiego rapu - mimo, że się nie nadaje nadal będzie uparcie próbował.
fajnie śpiewa ten solar, lekcje śpiewu nie poszły w las
solarmia
solarmia
- przedszkolanek
nudy okropne, dlaczego on się zachowuje i robię muzykę jak biedniejsza wersja Mesa 
Są bonusowe kawałki na spotify
https://open.spotify.com/album/70k9QePlhiC0w01eRBddqx
Spoiler
ahhhhhh te preorderowe wersje
- przedszkolanek
wleciał wywiad na cgm
Solar: "Mam wrażenie, że moje nagrania mogą ginąć w zalewie innych nagrań SBM Labelu"
to się zorientował
nawet fajny ten refren gverilli, najciekawsza rzecz na płycie
Solar: "Mam wrażenie, że moje nagrania mogą ginąć w zalewie innych nagrań SBM Labelu"
to się zorientował
nawet fajny ten refren gverilli, najciekawsza rzecz na płycie
- Bryx Fenrir
Bardzo fajny numer, w sumie to jeden z lepszych na płycie, szkoda, że cała płyta nawet nie osiąnęła jakiegoś procentu tego numeru.
Też jestem zawiedziony chociaż na razie przesłuchałem tylko podstawową wersję płyty. Dużo słabsza płyta od Klubu 27. Solar mówi, że tamta płyta była bardziej dosadna, a ta jest ubrana w metafory i dająca do myślenia, aczkolwiek do mnie trafiały mocne teksty z poprzedniego albumu, a tu nie zapamiętałem wiele. A szkoda, bo można narzekać na flow czy śpiew Karola, ale tekstowo zazwyczaj się bronił. Tutaj nie było jednego kawałka przy którym bym się zatrzymał i włączył ponownie. Sprawdzę te bonusowe płytki i tę pewnie jeszcze raz, ale nie zanosi się na to, żebym za miesiąc nadal o niej pamiętał.
klipek do bonusowego kawałka
- piernikowyskoczek
ale solar to taki przeciętny raper, średniak do bólu
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- Bryx Fenrir
Jak ktoś się zastanawia dlaczego Solar nie stał się ścisłym topem rapu u nas, to ten numer jest tego dowodem. Skrzeczenie nie wiadomo po co, brak charakternych linijek plus jeszcze miałki bit Lanka i straszliwa tematyka. Numer przeciętny.