z tego co Avi nawinął na Fenixie to rozumiem sytuacje w taki sposób, że mu nie pomogli po prostu a potem doszło do "honorowego opuszczenia" SBM.
natomiast znalazłem artykuł z tamtego okresu: https://www.popkiller.pl/2018-02-21%2Ca ... sb-maffiji i w sumie wynika że go ostrzegali więc trochę słowo przeciwko słowu Spoiler
SBM Maffija oświadczenie pisze:To dorośli ludzie, którzy z własnej, nieprzymuszonej woli, wysunęli się na pierwszy plan w konflikcie, który dotyczył całej naszej ekipy. Chłopaki zostali przez nas wielokrotnie lojalnie ostrzeżeni, jakie konsekwencje mogą przynieść słowa, za którymi stanęli. Byliśmy pod wielkim wrażeniem ich “odwagi”, niestety okazało się, że zabrakło jej w decydującej części beefu. Mimo, że nie jesteśmy w stanie zrozumieć decyzji o usunięciu dissu, która sprowadziła na nas potężny shitstorm i naraziła nas na olbrzymie straty wizerunkowe, potrafiliśmy ją uszanować, tak samo jak rozejść się w pokoju. Suma sumarum, konflikt trwa, Białas stanął do walki ramię w ramię, a chłopaków już z nami nie ma. Mamy nadzieję, że są bezpieczni.
chuj pisze: ↑14 sie 2025, 18:00
Wspomnieć należy jeszcze zimną wojnę na linii Sokół - Tede.
Gdzie ten pierwszy na WSP nawinął:
Nie chodzi tu o bycie na szczycie – to pierdolę
Szczery hip-hop – za niego biorę dolę
Nie robię z siebie przy tym idioty jak niektórzy
A Ty użyj jeszcze kilka joł bauns jak biały murzyn (Bauns)
Na co Tede odpowiedział:
Ty mnie mianujesz białym murzynem? Ej, nie polemizuje, synek.
Weź nic nie mów, ty patriota. Czemu nie chodzisz w surducie chłopak?
Tu mamy chyba sytuację ,w której dwóch raperów odebrało tą zaczepkę w stosunku do siebie.
Te wersy odebrał do siebie Borixon ,który odpowiedział Sokołowi w kawałku Fakty
Padają tam takie wersy
Jak przybijasz że jestem biały murzyn
To pierdoli cię mój kuzyn
Jest naprawdę bardzo duży
I nosi siedem XL bluzy
W ogóle w tamtym czasie Sokół chyba nie miał za dobrej opinii w środowisku
Tutaj utwór Famili H.P.