Taco Hemingway - 1-800-OŚWIECENIE (2023)
Re: Taco Hemingway - 1-800-OŚWIECENIE (2023)
"może to coś zmieni" fajny numer w sumie, reszta chujnia 
Props za nawiązania do Big Pimpin oraz Smack That
Wciąż mam hip hop we krwi
Jak mi kiedyś przeszło przez głowę, że Bonson jest wtórny, to przepraszam ziomeczka.
Fanem nigdy nie byłem, ale zmęczyłem ten album na dwa razy no i nudy straszne, wciąż to samo, chciałoby się zacytować Pezeta. Mam wrażenie, że Mata z przytupem przejął stanowisko pseudointeligenckiego rapera z "głęboką" obserwacją społeczną dla normictwa a na tej płycie zero reakcji ze strony zawodnika Taco, tylko stagnacja; No wszystko to już słyszeliśmy i to na tych samych bitach, inflacja inflacja, Warszawa nie Poligniano, Iga przystojna dziewczyna, gelato gelato.
Nawet można by docenić, że w sumie concept album przez tę ramę ze skitów, no ale to też niestety trochę jakby licealista wymyślił i napisał.
Fanem nigdy nie byłem, ale zmęczyłem ten album na dwa razy no i nudy straszne, wciąż to samo, chciałoby się zacytować Pezeta. Mam wrażenie, że Mata z przytupem przejął stanowisko pseudointeligenckiego rapera z "głęboką" obserwacją społeczną dla normictwa a na tej płycie zero reakcji ze strony zawodnika Taco, tylko stagnacja; No wszystko to już słyszeliśmy i to na tych samych bitach, inflacja inflacja, Warszawa nie Poligniano, Iga przystojna dziewczyna, gelato gelato.
Nawet można by docenić, że w sumie concept album przez tę ramę ze skitów, no ale to też niestety trochę jakby licealista wymyślił i napisał.
Uwielbiam gdy bogaty człowiek nagrywa utwór w których narzeka na konsupcyjny styl życia, a w następnym flexuje się na nową s-klasą 
a album strasznie nierówny, na playliscie do zapisania ze 3 kawałki
a album strasznie nierówny, na playliscie do zapisania ze 3 kawałki
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2023, 11:36 przez Finesta, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko bogaci mogą mówić mi że pieniądz nie daje szczęścia
tylko bogaci mogą mówić mi że są tylko bogaci
tylko bogaci mogą mówić mi że są tylko bogaci
- Cz4rny1337
- Moderator
A mi chyba brakowało jego twórczości bo siada w sumie, dobrze sie tego słucha
Cichosza props
Cichosza props

przemiana w filipa chajzera rap gry postępuje
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
- scam_sakawa
Ah, slizgawka state of mind:
- Taco - wtórny nudny rap dla normików, wszystko było, ojej
- bożek forum BonSoul (chuj, że to samo po raz dziesiąty) - zajebiste, props SoulPete, ale będzie grało na jesień,

- Taco - wtórny nudny rap dla normików, wszystko było, ojej
- bożek forum BonSoul (chuj, że to samo po raz dziesiąty) - zajebiste, props SoulPete, ale będzie grało na jesień,
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
prawda że bonsoul>taco, bo taco jest mdły, monotonny i pogubiony, a bonson przynajmniej coś pierdolnie z ikrą, huj że setny raz o melanżu, ziomkach i czymś tam, ale ma to z reguły pozytywny wydźwięk i przyjemny wajb bicikowy, ten świński duet jest dobrze dobrany i bardziej się bawią tą muzyką, a taco coś tam smęci pod nosem
Mi BonSoul nigdy nie wszedł. Zciśnieniowany zawsze mi się wydaje ten raper i przejęty chuj wie czym, ale bity fajne. Takie najtninsowe.
A Taco w dół od Marmuru. Pomysły się skończyły i to największy zarzut. Z tymi ludźmi co robił pierwsze rzeczy brzmiało to lepiej, nie jakościowo ale po prostu świeżo. Świeżo muzycznie i świeżo tekstowo.
A Taco w dół od Marmuru. Pomysły się skończyły i to największy zarzut. Z tymi ludźmi co robił pierwsze rzeczy brzmiało to lepiej, nie jakościowo ale po prostu świeżo. Świeżo muzycznie i świeżo tekstowo.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
- scam_sakawa
Dokładnie to samo mogę powiedzieć w drugą stronę jako fan Taco. Ciągle podobna tematyka, a jednak ciągle nowe gry słowne, ciągle eksperymentuje - od wkurwionego Macarena Freestyle nawiniętego one-takiem po popowe Gelato i ma to generalnie negatywny wydźwięk, ale przy tym mogę zrozumieć, że chłopa po prostu przerasta ilość hajsu i fanów i wolałby zostać tym samym ziomkiem, co odbiera palenie pod Novotelem.DoubleB pisze: ↑22 wrz 2023, 12:52 prawda że bonsoul>taco, bo taco jest mdły, monotonny i pogubiony, a bonson przynajmniej coś pierdolnie z ikrą, huj że setny raz o melanżu, ziomkach i czymś tam, ale ma to z reguły pozytywny wydźwięk i przyjemny wajb bicikowy, ten świński duet jest dobrze dobrany i bardziej się bawią tą muzyką, a taco coś tam smęci pod nosem
A BonSoul? Mdłe, nudne, znowu o melanżu, przepuszczaniu hajsu, okazji, o ziomkach, o braku wiary w jutro i na nudnych do porzygu, podobnych podkładach.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Może to coś zmieni dojebany numer 
no podkłady pete to jest taka nuda ze chuj zgadzam sie z cyniem
świadomość swojej ignorancji
- chilipvlmer
przecież na tym albumie jest w chuj różnorodne brzmienie. tutaj bicik drillowy, tutaj podśpiewywanko, letniaczek, tutaj zajawkowo wpierdoli sie na bit z szybszą nawijką/
może nie jest to koncepcyjnie i pisarsko poziom marmuru, ale zdecydowanie nudny album to nie jest.
może nie jest to koncepcyjnie i pisarsko poziom marmuru, ale zdecydowanie nudny album to nie jest.
no ja też fanem bonsoul nie jestem, ale taco po prostu nie trawię, stąd tak to oceniam
Cyniu szczera prawda o tej stronniczosci ale ja sie powoli przyzwyczajam/oswajam z tym ze o muzyke mozna tylko subiektywnie oceniac i kazdy moze to odbierac inaczej w zaleznosci od tego jakim czlowiekiem jest i czego szuka sluchajac muzyki
Tak wiec subiektywnie napisze ze mi sie na razie podoba (jestem na razie na "pakiet platinum"), zobaczymy jak po odsluchu calosci
Tak wiec subiektywnie napisze ze mi sie na razie podoba (jestem na razie na "pakiet platinum"), zobaczymy jak po odsluchu calosci
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Imo różnica wynika z tego, że nie ma lepszego w Polsce rapera nawijającego o
Fajnie podane spostrzeżenia dnia codziennego? Masz Łonę
Technicznie i modulowanie głosem? Kolega Kłebonafajda
Gry słowne? Bisz
Letniaczki? Ja bym powiedział Tetris na Triste sól
Charyzma? Chociażby ten Medium ostatnio
Dlatego mi ciężko (i pewnie nie tylko mi) jarać się ostatnim Taco, skoro rozkładając to na składowe mam lepsze opcje.
W przypadku Taco może sobie eksperymentować, ale przyrównując go do innych wypada po prostu okej.scam_sakawa pisze: ↑22 wrz 2023, 12:59 melanżu, przepuszczaniu hajsu, okazji, o ziomkach, o braku wiary w jutro
Fajnie podane spostrzeżenia dnia codziennego? Masz Łonę
Technicznie i modulowanie głosem? Kolega Kłebonafajda
Gry słowne? Bisz
Letniaczki? Ja bym powiedział Tetris na Triste sól
Charyzma? Chociażby ten Medium ostatnio
Dlatego mi ciężko (i pewnie nie tylko mi) jarać się ostatnim Taco, skoro rozkładając to na składowe mam lepsze opcje.
ekipa jest kurwa niesamowita
- scam_sakawa
Osłuchałem się od rana i to w sumie super album SUBIEKTYWNIE. Gościnki w większości nudne, ale tego się spodziewałem, a za słuchanie Otsochodzi (
) powinno się wypłacać ludziom zasiłek.
Trójkąt > Umowa o dzieło > 1-800-OŚWIECENIE > Marmur > pozostała część dyskografii solowej
Trójkąt > Umowa o dzieło > 1-800-OŚWIECENIE > Marmur > pozostała część dyskografii solowej
jak ktoś propsuje Pakiet Platinium czy Mix Sałat to ma chuja w uszach i proszę nie tłumaczyć się, że jest inaczej
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber