Nie widzę tam w nawiasie nazwy producenta przy tej wrzucie
[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
sam kawałek i jego nazwa są już followupem, ale fakt, mógł tez otagowac producenta
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- Moltisanti
A to z kubim juz nie bylo kiedys "afery" ze kupuje bity, dodaje pół werbla i sprzedaje? On zawsze sprawiał wrażenie lekko cofniętego, a jednak w wieku 16 lat robil bardzo dobre bity dla czołówki sceny
Była z nim afera, chyba nawet kilka ale jak widać dalej prężnie działa
W przeciwieństwie do Michała Graczyka
W przeciwieństwie do Michała Graczyka
a widzisz je gdziekolwiek we wrzutach raperow z usa? to wcale nie jest zaden standard. zastanow sie dobrze nad odpowiedzia, przejrzyj youtube wpisujac kazda ksywe i nazwe skladu jaka ci przyjdzie do glowy
FUCK OFF MR LAHEY
A jak to działa w kontekście praw autorskich jak taki Chamillionaire uploadował mixtapy na kradzionych bitach na streaminigi? Nie zgłębiałem tego tematu dotychczas i tak mnie teraz naszło.
Jakoś przy HitEm Up Bedoes nie dał nazwy producenta w nawias, a tutaj musiał
Brakowało jeszcze taga Jezu Chryste Kubi na początku
Brakowało jeszcze taga Jezu Chryste Kubi na początku
- Moltisanti
Beka w sumie, bo znając realia to tamten numer firmy do dzisiaj pewnie lata na niewyczyszczonym zajebanym samplu 
a Kendrick nie zdjął tak ostatnio drejkowi dissów bo coś tam z dwa paca zajebane było na nich? Tak się teraz gra
sa dwie opcje - albo sie dogadal z producentami/autorami trackow, z ktorych bral bity albo po prostu kazdy mial na to wyjebane, bo kultura mixtape'ow w usa jest totalnie inna i kradzione bity to normalna sprawa, wiec ludzie tam kumaja ocb
Dodano po 58 sekundach:
to rodzina 2paca zdjela jeden diss za wykorzystanie jego glosu z ai, nie kendrick, zreszta to w ogole inna sytuacja i nie wiem po co to przywolywac
FUCK OFF MR LAHEY
to samo lil wayne dedication chyba
dziwna akcja nie hip hopowa, a nie mogl po prostu zglosic tak zeby hajs szedl na jego konto ten producent? tak robia wszyscy na yt
raczej zagrywka pod to zeby wziac od Bedoesa wiecej hajsu, teraz ma dobra dzwignie bo zrzucil im kawalek z yt
Bez kitu, ja ostatni raz słuchalem Eripe jakoś własnie w okolicach Płyty Roku, ostatni numer jaki od niego słyszalem to chyba Hajduszoboszlo, i całkowicie znikł mi z radaru, i to wręcz niesamowite, że facet zapierdala na bicie dokładnie w taki sam sposób jak w 2014 xd Nawet u Peji, który jest w PL dla mnie synonimem stagnacji flow, slychać progres między CNO2, a ostatnią płytą SLU, a Eripe to wszystko kurwa identycznie, barwa głosu taka sama. W sumie props, ze po 11 latach picia, nie zniekształcił mu się nawet głos, ma zdrowie chłopakgods bidness pisze: ↑11 sie 2025, 11:29Nie. Jego się ciężko słuchał na tej płycie z Quebo, co ją parę razu słuchałem jakieś 10 lat temu, a potem zawsze omijałem szerokim łukiem Eripe. Teraz przy beefie przyszła okazja znowu go posłuchać, a on rapuje dokładnie tak samo jak 10 lat temu.jerzy_klemens_werner pisze: ↑11 sie 2025, 8:21 Gdyby Eripe zaczął rapować o czymś, na normalnych bitach, nie jakichś poszarpańcach od kolegi za czteropak to myślę, że by się wbił do mainstreamu
Ten sam chujowy jak dla mnie głos, nadający się na dubbing jakiegoś wesołego stworka z bajki, a nie do "krwiożerczych panczy". I ta sama antymuzykalność ogólna typa, który stawia w rapie na od lat niemodne "krwiożercze pancze".![]()
Tam w tych dissach są momenty, że on wydukuje te sylaby z gracją słonia w składzie porcelany i żenująco nagina wszelkie zasady przyzwoitości dotyczące polskiego akcentowania, byle jako tako w bicie się zmieścić, że to serio nie przystoi w 2025.
Do tego ci jego fani, którzy się podniecają, że on RZEKOMO tworzy semantyczne kostki rubika w tych wersach.Nawet jeśliby tak było i argument, że większość słuchaczy jest za głupia żeby je zrozumieć był prawdą, to przecież tym gorzej dla tego Eripe. W beefie gdzie właśnie chodzi o manipulację emocjami, populizm i walenie wersem jak młotem w łeb (definicja punchline), ty się bawisz w jakieś zawiłości i odniesienia do 3-ligi raperów okręgu częstochowsko-radomskiego, to się nie dziw, że wszyscy to mają w kutasie.
to samo da drought, mikstejpy t.i., jeezy'ego i huj wie jeszcze ile takich mozna znalezc na streamach
FUCK OFF MR LAHEY
Ale mnie nie boli ich głupota, co najwyżej może mnie boleć że będę musiał szukać reuploadow żeby sobie odsłuchać ten diss bo mi wszedł powoli
tak cię to nie boli że napierdalasz post jeden po drugim podczepiając się pod najmniejszą głupotę 
-
dobryjoint
Ktoś wrzucił 1080p, ale pewnie zaraz jakieś pety od Ripa zgłoszą.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2025, 15:41 przez dobryjoint, łącznie zmieniany 1 raz.
chujowa, bo promowal murzyna czy o co ci chodzi w tym debilnym rasistowskim poscie?
FUCK OFF MR LAHEY
Ludzie wyzywający innych od muzycznych rondlarzy sami są światopoglądowymi rondlarzami? Stare, znałem
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął