Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (Japan Edition) (2020)
Re: Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (Japan Edition) (2020)
swietnie mi sie tej plyty slucha a to jest najwazniejsze
ja bym nie analizowal za duzo, nie zawiodl w ogole moich oczekiwan
ja bym nie analizowal za duzo, nie zawiodl w ogole moich oczekiwan
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Jaki ta płyta ma repeat value. Kozacki materiał, bitowo, tekstowo, stylowo. Słucham Queby od Eklektyki i czuć na tym materiale, że to jest cały czas ten sam Kuba, który inspiruje się sceną światową i kręci swój materiał. Ale to jednak ten sam ziomek.
Jak spojrzałem na tracklistę, to trochę mnie przerażała liczba gości, ale są zajebiście dobrani i są smakowitym kąskiem, a nie wpisanymi do odklepania gośćmi dla rozgłosu. Czuć inspirację Millerem, sceną UK i Włochami, ale to wszystko jest ze smakiem zrobione.
Mega motyw też, że większość kawałków nie kończy się od tak ucięta, tylko ten bit sobie w tle tam jeszcze pogrywa, lekko zmieniony, z jakimiś efektami dodanymi vide SZUBIENICAPESTYCYDYBROŃ czy AJETLAGTOMÓJNOWYDRAG. Takie pierdoły, ale mi to bardzo klimat buduję i pokłon dla muzyki.
Tak się powinno robić rap w 2020 roku, płyta roku jak na razie. Quebo zrobiłeś to
Jak spojrzałem na tracklistę, to trochę mnie przerażała liczba gości, ale są zajebiście dobrani i są smakowitym kąskiem, a nie wpisanymi do odklepania gośćmi dla rozgłosu. Czuć inspirację Millerem, sceną UK i Włochami, ale to wszystko jest ze smakiem zrobione.
Mega motyw też, że większość kawałków nie kończy się od tak ucięta, tylko ten bit sobie w tle tam jeszcze pogrywa, lekko zmieniony, z jakimiś efektami dodanymi vide SZUBIENICAPESTYCYDYBROŃ czy AJETLAGTOMÓJNOWYDRAG. Takie pierdoły, ale mi to bardzo klimat buduję i pokłon dla muzyki.
Tak się powinno robić rap w 2020 roku, płyta roku jak na razie. Quebo zrobiłeś to
Ciekawa obserwacja @[mention]Moltisanti[/mention] Też można się zastanawiać czy to jakiś trick i hakczyk na głowy słuchaczy, czy może gosć po prostu potrzebował nagrać kilka takich zwyczajnych zwrotek. Może żeby sobie samemu przypomnieć, że jest tylko człowiekiem. Tyle płakał na to życie w blasku fleszy, że pograłby na orliku etc. Nic dziwnego jeśli chciał się poczuć jak zwykły chłopak z Ciechanowa zajarany rapem i stąd ten nostalgiczny wajb. Może nadinterpretuję cnie
Cgm podał, że na ten moment poszło 32k płyt, mowa tu o wersji fizycznej bez doliczania streamingów. Z jednej strony wiadomo na warunki polskie kozak wynik, z drugiej myślałem że poszło jakieś 50k.
Kocham, pozdrawiam
Coś stosunkowo mało, ledwo platyna. Wiadomo, że bez stacjonarnych empików trochę tego odchodzi, ale no i tak dość słabo. Kojarzy mi się, że QueQuality gdzieś podawało, że zbliżają się do podwójnej platyny, a tu przecież zwykła platyna dopiero.
Ofc wiadomo, że pewnie płyta przez najbliższy rok na olisie będzie i finalnie sprzeda się wyjątkowo dobrze, ale myślałem, że samego preorderu pójdzie ponad 30k.
Ofc wiadomo, że pewnie płyta przez najbliższy rok na olisie będzie i finalnie sprzeda się wyjątkowo dobrze, ale myślałem, że samego preorderu pójdzie ponad 30k.
Pewnie wliczając strimingi to będą mieć zaraz te podwójna platynę. No ale jednak brak Empików zrobiło swoje
Kocham, pozdrawiam
Ale streamingi nie wliczają się w te odznaczenia przecież!! czy nie
@down: no faktycznie ja i kolega zapomniałem, zwłaszcza że o tym napisaliśmy xD
@down: no faktycznie ja i kolega zapomniałem, zwłaszcza że o tym napisaliśmy xD
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2020, 20:15 przez Rhubarb, łącznie zmieniany 1 raz.
Pany zapomniały że koronka jest i galerie są zamknięte z empikami
spoko, zaraz beda otwarte, takze jeszcze wszystko moze sie zmienic
- przedszkolanek
- Bryx Fenrir
Kapitalna płyta. Słyszałem o niej wiele pozytywnych opinii, ale tak naprawdę dopiero odsłuchując mozna docenić, że jest tam Smarki, jest HV, piekny numer z Taco, no naprawdę, jak ta płyta ma minusy, to naciągane. Czapki z głów.
A dla mnie nudna płyta. Ledwo ją wymęczyłem na 2 razy, to już "Egzotyka" mi lepiej podeszła. Wątpię czy dam jej jeszcze szanse, to już nowy Płomień większe emocje u mnie budził.
zbyt familijna/popowa/cukierkowa jest dla mnie ta płyta, no fajnie quebo że masz dupeczkę, ale daj coś z pierdolnięciem co
gazprom, co jest małpy, a jetlag to mój nowy drag najlepsze
gazprom, co jest małpy, a jetlag to mój nowy drag najlepsze
Ostatnio przed spaniem tak sobie myślałem trochę, że jakbym miał taką moc...
wielka zmiana stylówy nadejdzie dopiero jak go szmulka odpali, ale przynajmniej stać go będzie na mieszkanie za 4k/miesiąc.
wielka zmiana stylówy nadejdzie dopiero jak go szmulka odpali, ale przynajmniej stać go będzie na mieszkanie za 4k/miesiąc.
Prędzej na opłacenie hydraulika jak mu prysznic w domu pierdolnie
- widzeszalenstwo
dzisiaj przy okazji puszczania bubbletea w trójce chłop stwierdził, że to jedna z najlepszych płyt w gatunku rap, a przy okazji też jedna z najlepszych polskich płyt w ostatnich latach
- przedszkolanek
xDDDD
pewnie słuchał ze 3 w życiu
pewnie słuchał ze 3 w życiu
bez przesady na pewno słuchał troche mondrego rapu, czyli wszystko od Taco, Łony i F/B isza, a może nawet jakiegoś Mesa i Miuosha (bo nagrał z Nosowską)
A Quebo to obok Problemów chyba najbardziej bengerowo-hedonistyczny wykonawca z nurtu "trujka-approved rap" więc rozumiem, że wyzwala w geriatrycznej redakcji zupełnie nowe, a przez to ekscytujące emocje
A Quebo to obok Problemów chyba najbardziej bengerowo-hedonistyczny wykonawca z nurtu "trujka-approved rap" więc rozumiem, że wyzwala w geriatrycznej redakcji zupełnie nowe, a przez to ekscytujące emocje
akurat hirek wrona to sluchal wiecej plyt rapowych od przecietnego uzytkownika slizgawki