Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Post autor: con shonery »

baqlashan pisze: 11 gru 2020, 20:41
con shonery pisze: 11 gru 2020, 9:57 rewolucją raczej cyberpunk nie jest, ale chyba nikt tego nie oczekiwał
ej, ale przecież w huj ludzi oczekiwało

i ja też oczekiwałem
baqlashan pisze: 11 gru 2020, 20:59
Dodano po 2 minutach 21 sekundach:
oldschool pisze: 11 gru 2020, 20:43 Ale tak szczerze to co innowacyjnego zrobili Redzi poza questami w Wiedźminie 3?
właśnie nie mam pojęcia bo do teraz mój jedyny kontakt z wieśkiem to jak najebany grałem u kolegi przez 10 minut, nie lubię świata fantasy

no ale zdałem się na opinię tysięcy polskich graczy (i nie tylko polskich) dla których cdprojekt był wyznacznikiem tak zajebistej jakości, że był stawiany jako przykład dla zachodnich wydawców jak powinno się w dzisiejszych czasach robić gierki
I o to się wszystko rozbija - opisuję swoje doświadczenia i przemyślenia. Po W3 żadnej rewolucji nie oczekiwałem - jak dla mnie jedyne co przy nim nietypowego zrobił CDPR, to wspieranie projektu po premierze darmowymi dodatkami, w tym misjami fabularnymi, ale sama gra nie była rewolucją - była świetnym produktem masowym, blockbusterem z wszystkimi tego wadami i zaletami, miała swoje problemy ale ogólne doświadczenie było bardzo zadowalające. Do tego wyszły dwa duże, fabularne dodatki, które nie były zwykłym skokiem na kasę, a świetnymi, samodzielnymi historiami, do jednego z nich stworzono nawet całkiem nowy i spory kawałek świata do eksploracji. Jak dowiedziałem się, że kolejną ich grą będzie cyberpunk, tyle mi wystarczyło, czekałem. W cuda na kiju opisywane i pokazywane przez wydawców nie wierzę od 20 lat, już wtedy moje serduszko gracza było łamane przez marketing - podrasowane screeny z zapowiedzi w czasopismach i obietnice rewolucji nijak mające się do finalnego produktu to standard w branży. A rewolucje w grach (po latach 90, kiedy wszystko było nowe), jak to w życiu, przychodziły raczej z dołu, niespodziewanie. To w niezależnych, nie zapowiadanych hucznie grach można spotkać zaskakujące rozwiązania i nieskrępowaną kreatywność, kiedy w grę wchodzą korporacyjni księgowi i mus zadowolenia inwestorów - wtedy nie ma miejsca na eksperymenty, wiadomo co się sprzedaje a głównym celem jest sprzedać.
I nie chodzi mi tu żeby bronić CDPR, usprawiedliwiać kłamstwa, "bo zawsze tak było". Usprawiedliwień nie ma, po prostu gdy trafiały do mnie jakieś obietnice (a starałem się ich unikać), to moją tarczą była prawda - a prawda była taka, że nic na rewolucje nie wskazywało, a już zwłaszcza jej zapowiedzi.
Jakbyś był zainteresowany to mogę polecić parę naprawdę unikalnych gier, cyberpunk to filmy Marvela albo Wojtek Sokol, bezprzypalowa rozrywka ale prawdziwe zaskoczenie i wyobraznia czai się w podziemiu.

W Cyberpunku póki co najbardziej razi mnie to, że są zadania poboczne w których możemy pomóc policji, a nie ma/nie zauważyłem opcji żeby pomóc CYBERPUNKOM, co do chuja. Za to wczoraj piznąłem sobie buszka i wybrałem się na spacer po Night City, bez konkretnego planu, tylko spacerowałem po ulicach i kierowałem się do interesujących krajobrazów, robiłem uliczne foty - powiem wam, że autentycznie poczułem namiastkę zwiedzania nowego miasta.

Przedłużam tego posta bo mi się paczyk instaluje długo, no ale widzę że zaraz pora się wpiąć. Pondrawiam i do zobaczenia
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

Nie ma dowodów na to że CD Projekt wiedział o chujowej optymalizacji
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Patch wgrany a zmiana kamery podczas jazdy motorem nadal niemożliwa XD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pardon

Post autor: pardon »

Spoiler
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

jednak mi się nie podoba

kiedy Polska Agencja Wideo Growa?
pardon

Post autor: pardon »

zaraz po utworzeniu Poligamerexu
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Spoiler
Obrazek
no nie jest kolorowo, chyba że to FEATURE
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

Ściągnąłem tego patcha 18GB, pograłem z 2 godziny i mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej pod względem bugów i glitchy. Długa droga do załatania tej gry. Ale bawię się świetnie i tak :D
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

https://www.cdaction.pl/artykul-51838-1 ... zacja.html

zapomnialem juz o tej akcji z glassdoorem, ciekawie sie to czyta po premierze
Denar

Post autor: Denar »

Bo tam była napisana prawda, tak jak o innych polskich kołchozach na GoWorku.
Wiadomo że niektóre opinie o pracodawcach w internecie są pisane przez frustratów ale w przypadku Redów źle się o nich mówi również na ulicy.
Nadzieja tylko w tym, że tym razem po łbie dostanie także kadra zarządzająca.
Crunch jak u Rockstara a pieniądze już nie do końca, niech giną.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

szczerze to nie kumam takiego pierdolenia
nikt tym pracownikom giwery do głowy nie przystawia, jak chcą to mogą iść robić gdzie indziej - wolny rynek
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

A w przypadku tej branży (plus zaangażowania w tworzenie nieopublikowanej, nowej produkcji AAA) nie mają tam czasem jakichś chorych lojalek i wyłączności, które w praktyce wyeliminowałyby ich z zawodu na rok czy tam do momentu premiery Cyberpunka? Wątpię, żeby CDPR od tak pozwolił jakiemuś lead designerowi wypierdolić w połowie projektu do innego dużego studia, to dzieje się chyba bardziej pomiędzy tytułami, tak jak wymiana połowy team leaderów po sukcesie W3 (gdzie nawet mimo dymów i lepszych umów na stole musieli go skończyć).
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

No i po Wiedźminie 3 właśnie to zrobili xD

W ich miejsce przyszli ci co stwierdzili, że dobrym pomysłem będzie zaprogramowanie 1:1 co ma robić dany NPC, zamiast oprzeć to na algorytmach. Auta na mieście nie jadą z punktu A do punktu B na podstawie najlepszej drogi w danym momencie, tylko mają zaprogramowaną drogę jak po sznurku xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

a moze te bugi sa czescia gry (w koncu cyberpunk) i w koncu spowoduja awarie systemu i uruchomi sie mozliwosc sciagniecia patcha, ktory wszystko naprawi xD
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Denar

Post autor: Denar »

Nie rozumiem tego pierdolenia o dzieciach pracujących w kopalniach i ograniczeniu 16h dnia pracy w XIX wieku, wolny rynek.
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Mi się na razie gra fantastycznie.
Spoiler
Przed chwilą robiłem zadanie dla tej laski, którą ratuje się w pierwszej misji z Jackie'm. Miałem odzyskać jej databank - prosiła, żebym nie zaglądał do środka. Oczywiście wszystko przeczytałem i zełgałem, że tego nie zrobiłem. Jorgnęła się, że ją robię w chuja i nie zapłaciła mi całości - wkurwiłem się i sprzedałem jej headshota w jej własnym mieszkaniu, po czym wyszedłem :dunno: Nie wiem, czy ten wątek fabularny ma jakiś dalszy ciąg, ale chyba się już nie dowiem :lol:
Awatar użytkownika
RW0

Post autor: RW0 »

proszę koledzy opisujcie gdzie w spoilerze to spoiler odnośnie fabuły a gdzie zabawny filmik z bugami

dziękuje
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Złych pracodawców powinno się zawsze jebać, choćby dlatego że dają zły przykład.

A jednak bycie w ekipie CDPR i praca przy największej premierze roku to jednak jest jakieś tam osiągnięcie (no może już nie XD), więc decyzji o ewentualnym odejściu nie podejmie się od tak. Tak samo jak żona zostaje z mężem co ją bije, tylko że w tym przypadku mąż to znany milioner który oprócz wpierdolu zapewnia jej życie na poziomie.

No i wspomniane lojalki w tej branży.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale jestem w tym przypadku jak wykopek i NIE WIERZĘ ludziom co mówią, że grali 8-10h i nie zauważyli żadnego buga xD Widać też, że posiadacze ciut lepszych PC mają o wiele lepsze wrażenia z gry, bo lepsza grafika przysłania im sporo rzeczy. Nie doznają tego wkurwienia co gracze PS4/XOne i przez to zafascynowani światem gry nie zwracają świadomie lub mniej uwagi na pewne sprawy.

Nie sposób w tej grze nie zauważyć:
Spoiler
- bardzo ograniczonej interakcji z NPC
- głupoty NPC
- chujowej sztucznej inteligencji
- postacie mówią coś, a nie otwierają ust
O ile problemów z doczytywaniem gracze PC pewnie nie mają, tak naprawdę jestem po przejściu Aktu 1 i musielibyście grać w totalnie inną grę na PC, żeby nie mieć bugów.

Pomijam już takie rzeczy jak:
Spoiler
- nie potrafili lustra w grze zrobić, więc zamiast tego masz "włączanie lustra" animacją i filmik jak się przeglądasz xD
- w Night City moda jest wszystkim, a zakładasz na siebie byle co i wyglądasz jak debil
- w porównaniu do takiej Yakuzy to wejście w interakcję z obiektami w mieście jest śmieszne
- nawet kurwa fryzury w grze nie możesz zmienić, bo fryzjera nie ma xD
Nigdy w życiu nie grałem w grę, gdzie elementy na naprawdę światowym poziomie mieszają się z elementami z gier za 10 zł xD Nie sądzę, aby kiedykolwiek w branży gier się coś takiego odjebało. I niektóre rzeczy zostały zjebane na poziomie projektu, nie będzie szło tego naprawić patchem raczej.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
mbunt

Post autor: mbunt »

oldschool pisze: 12 gru 2020, 17:21 Nigdy w życiu nie grałem w grę, gdzie elementy na naprawdę światowym poziomie mieszają się z elementami z gier za 10 zł xD
bardzo trafne
moim zdaniem CD Projekt przyjal taki cios na gieldzie ze wypierdola sie na dalszy support tej gry
patchowanie tego wymagaloby lat pracy a na to ich nie stac, lepiej w tym czasie pyknac wiedzmina 4
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
ODPOWIEDZ