Perfumy

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
ART

Re: Perfumy

Post autor: ART »

kurwa fajne nuty ma, powine przy najblizszej okazji
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

Jest ostatnia chyba pięćdziesiątka do wzięcia za te cenę:

https://allegro.pl/oferta/perfumy-unise ... 1559333430
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Miałem wybrać coś nowego na lotnisku, ale znowu wziąłem dior homme intense no kurwa ten zapach mi się podoba w pizde i ciężko go zmienić ehh
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Godhand

Groszek pisze: 01 gru 2023, 20:09 Miałem wybrać coś nowego na lotnisku, ale znowu wziąłem dior homme intense no kurwa ten zapach mi się podoba w pizde i ciężko go zmienić ehh
Ale po co zmieniać jak już znalazłeś swój?
To tak, jakbyś miał zajebistą dupeczkę i...
They / them.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Ej joł czy znajdę jakiś nieco tańszy zapach zbliżony do armani si intense dla baby? Nie dam 4 stów za jej perfuma no hello
Awatar użytkownika
Godhand

ConeyIsland pisze: 01 gru 2023, 22:13 Ej joł czy znajdę jakiś nieco tańszy zapach zbliżony do armani si intense dla baby? Nie dam 4 stów za jej perfuma no hello
Always Red Elizabeth Arden, bardzo podobny, ale parametry, no wiesz...
Renata Faberlic. Podobne. Parametry na maksa przeciętne.
Inna sprawa, że za połowę wymienionej kwoty znajdziesz mnóstwo dobrych, damskich perfum (niektóre popularne, co nie zmienia faktu że zajebiste).
They / them.
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Do Zary wjechały zajebiste klony Toma Forda , który jakościowo się skurwil jak wszystko w sumie , ale te kloniki zarki za 80ziko warto powinąć na taką aurę jak teraz

https://www.fragrantica.pl/perfumy/Zara ... 87994.html
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

ile czasu mniej więcej czuć zapach tych klonów z Zary?
Awatar użytkownika
Ema

Ok 6 godzin mi na łapie trzyma
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

Ema pisze: 12 gru 2023, 16:47 Do Zary wjechały zajebiste klony Toma Forda , który jakościowo się skurwil jak wszystko w sumie , ale te kloniki zarki za 80ziko warto powinąć na taką aurę jak teraz

https://www.fragrantica.pl/perfumy/Zara ... 87994.html
a dalej maja dna zary w sobie? co nie sprawdzalem, to kazdy mial w sobie cos, co powodowalo u mnie niechec do tych zapachow
zwracam honor
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Post autor: Sidd »

Godhand pisze: 30 lis 2023, 18:54 @Sidd

Ale szukasz drzewnego zapachu, czy kopii tamtego?
Bo jeśli drzewnego to dwa, tanie i nieoczywiste sztosy:

Acqua Colonia Intense Wakening Woods Of Scandinavia - trochę kuleje trwałość, ale za tę cenę to steal.

Dossier Woody Sandalwood - może jeszcze gdzieś znajdziesz, absolutny sztos, fajne pudełko eko, korek magnetyczny, a ja kupiłem za jakieś 49,00 i to jest mega, mega steal.

Jak lubisz świeże, świdrujace drewno, ale w towarzystwie innych klimatów to spróbuj może próbkę Terre, albo lepiej Montale Red Vetiver, a jak szkoda kasy to weź Rassasi Fattan, miałem wszystkie i każdy daje radę.

Pozdro.
Najlepiej kopii, ale ogólnie lubię nuty drzewne. Swoją drogą tej kolońskiej Waking Woods of Scandinavia używam od roku, no super zapach (jak ogólnie większość remiksów House of 4711), ale trwałość :lol: - polecam od nich też damski Blue Remix (Sparkling Island), dość z morski z kolei ale całkiem mi leży i Yellow (Urban Summer), który jest w opór cytrusowy, ale faktycznie zbyt damski jak dla mnie i oddałem go żonie - przy czym imo każdy perfum od kolońskiego producenta jawi mi się jako uniseks. Ogólnie to nie wiem, czy te nowe remiksy wyprały tę serię, w której jest Skandynawia, ale tamta wydawała mi się nieco cięższa, bardziej złożona niż te nowe - niemniej, to idealny wybór na lato zwłaszcza
YKCUL pisze: 17 kwie 2019, 18:41 To forum zmierzam ku świetności
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Kupiłem blinda, ale kompletnie mi nie podszedł.
SPRZEDAM
*Replica Jazz Club 100ml*
Bez dwóch strzałów
Wyślę w cenie za jaką kupiłem, czyli
270 + kw paczkomatu
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

Sidd pisze: 27 lis 2023, 11:13 Circa 15 lat temu byłem fanem wysoce drzewnego zapachu od Pierre Cardin - Cedre-Ambre. Niestety zniknął na stałe z rynku a mam do niego sentyment - czy któryś z nieniszowych zapachów jest do niego zbliżony? Profil zapachowy znam, ale dobre kilka lat nic odpowiedniego nie znalazłem
czy cedr pachnial jak wiory po scietym drzewie? te perfumy, tak patrzac po nutach, to raczej nie znam alternatywy, ale to pachnialo bardzo mesko, drzewnie-ciepło-cytrusowo? sprobuj halfeti od penhaligons ale patrzac na fragre to pierre cardin sa lekkie, a halfeti niestety ciezszy, moze znajdziesz w nim alternatywe PC na zime

ewentualnie cedar malaki
zwracam honor
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Jak kora, dość ciepło ale przełamany tą cytrusowością i dodatkowo dość okrągły przez nuty przyprawowe. Ale był to dość lekki zapach mimo wszystko, że używałem go jako daily do szkoły.
Swoją drogą, wjechała piękna promo na Cool Water w superpharm, powijam 200tkę na święta <3
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Jak u Was Cool Water z trwałością? Uwielbiam ten zapach, ale na mnie trwałość ma odświeżacza do kibla po sraniu
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

No nie jest on trwały bardzo, ale od takiej oryginalnej kolońskiej z Kolonii to jest np. dużo trwalszy. U mnie utrzymuje się przeciętnie, ale bez tragedii. Myślę, że lepiej niż Boss Bottled, ale zdania są podzielone
Awatar użytkownika
Ema

scam_sakawa pisze: 15 gru 2023, 14:36 Jak u Was Cool Water z trwałością? Uwielbiam ten zapach, ale na mnie trwałość ma odświeżacza do kibla po sraniu
cool water to klon creeda, green irish tweed, trwałość 6 razy lepsza, ale i cena wypierdala z butów.

@marco_pantani
Nie wiem o jakie dna chodzi, ale problemem jest projekcja dla mnie, siada po 20 minutach, zapachy trzymają na mnie te 5/6 godzin ale bliskoskornie

Ja nie mogę przeboleć, że Gucci wycofało męskie Envy ze sprzedaży, kurwa jakie to były perfumy wyjebane, kiedyś kupiłem jeszcze Carven homme, bardzo podobne, mega trwałe , mega projekcja i mega zapach , kosztował grosze ale też już nie produkują . Szukam czegoś co pachnie podobnie ale nic nie mogę wyczaić
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Warto podkreślić, że za GIT i CW odpowiada ten sam geniusz perfum, Pierre Bourdon
Awatar użytkownika
2do5

Post autor: 2do5 »

zamówiłem sobie w ciemno kilka budżetowych zapachów i jednym jestem zachwycony - Mauboussin Une Histoire d'Homme Irresistible
spokojnie mógłby kosztować 5 razy więcej, na notino cena 65zł za 90ml. elegancki, drzewny vibe. polecam

e:
oprócz tego jeszcze wpadły
Armaf Club De Nuit Intense - trochę Aventus, ale bardziej chemol :)
Yves Rocher Ambre Noir - taki słodki zimowy nudziarz, bezpieczny i nawet przyjemny w odbiorze
Lalique Encre Noire - tego gagatka mam regularnie na półce od kilku lat i nie powiem, trochę mnie zmęczył, aczkolwiek ja w ogóle przestałem go już rozpatrywać w kategorii jakichś tam mrocznych, cmentarnych perfum :lol: dla mnie jest może lekko kontrowersyjny, ale mimo wszystko świeży, pachnie jakby takim mokrym mchem i miętą
Antonio Puig Quorum - prawdziwy brutal w śmiesznej cenie, pamiętam że kiedyś wersje Silver zamawiałem za jakieś tam 30zł
Ostatnio zmieniony 19 gru 2023, 10:50 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Patrzę na profil zapachowy i koniecznie muszę powąchać, brzmi bardzo ciekawie
ODPOWIEDZ