[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
- marmolad_k2
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Niech Tobie ktoś zrobi, bo widzę, że output piecze 
-
VerminatorX
Chyba trzeba to znowu podkreślić, bo istota dyskursu się rozmywa: Mes nagrał lepsze tracki, ale co z tego, skoro tam jest w sumie z półtorej pancza?
Nikt nie przeczy, że Mes nagrał lepsze piosenki, ale mówimy tu o beefie, a jako dissy, to one są słabe bo NIE MAJĄ KURWA PANCZY.
Nikt nie przeczy, że Mes nagrał lepsze piosenki, ale mówimy tu o beefie, a jako dissy, to one są słabe bo NIE MAJĄ KURWA PANCZY.
- marmolad_k2
Jak Tede nawija słaby wers na czasownikach, to beka z lokalnych, ale jak Mes, to metafizyka, spotkanie z Najwyższym.
No tylko Mes w przeciwieństwie do Tedego, jakoś tak to potrafi zrobić, że ten wers o człowieku formatu był na tym forum, w różnych kontekstach parafrazowany już dziesiątki, jeśli nie setki razy. A wersów Tedego prawie nikt nie pamięta.
- marmolad_k2
Bo jest bekowy, chyba pancze VNM o goleniu jaj nie są tak często wspominane dlatego, że są takie mordercze, co?
Dodano po 47 sekundach:
Kolega widzę podobne myślenie
Nie jest stricte bekowy. To nie to samo co wersy Żuroma. Jest bekowy, ale w pozytywnym sensie.
- marmolad_k2
Tylko, że one nie miały być bekowe.
https://www.instagram.com/reel/DPuFvubC ... hkY29jNQ==
Mam nadzieję że kiedyś wstawi zdjęcie z kontrabasem
Mam nadzieję że kiedyś wstawi zdjęcie z kontrabasem
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
Raz, że nie wiemy, dwa, że Mes raczej ma świadomość, że rymowanie ciebie z zjebie jest ryzykowne, trzy, że to nawet nie ma większego znaczenia. Czy tak chciał, czy tak nie chciał, dla mnie ta bekowość Mesa w tych dissach, to jest bardziej bekowość w stylu jakiegoś Belmondziaka niż taka żałosna, jak u jakiegoś VNMA czy Żuroma. To zupełnie inny rodzaj beki.
masz racje, to nie ma znaczenia - znaczenie ma to, że na przestrzeni tych 534 każde cytowanie tego wersu Mesa jest robione dla beki z przyjebania Mesa, a nie z uwagi na kunszt tej linijki
Ależ Mes muzycznie rozkurwia tedego niesamowicie. A ze tede w swoich pozal sie boziu dissach nie mial cwierc pancza nawet to chociazby wers o odklejeniu jaja wygrywa ten beef.
Mes tournament winner
Mes tournament winner
Nie no, pamiętam takie, które nijak się nie odnosiły do Mesa, albo tego beefu w ogóle. Zresztą ja też nie mówię, że ta linijka ma jakiś zajebisty kunszt, jest po prostu pozytywnie memiczna. Ogólnie Mes jest pozytywnie memiczny w tym beefie, nie wiem ciężko mi sobie zwizualizować, że dla kogoś przyjebanie Mesa tutaj może wzbudzać jakąś autentyczną niechęć, wymagającą wyśmiewania.
Tak jak nie wiem mam beke z Sentino i se go słucham bo fajne kawałki robi, ale ta beka co mam z Sentino nie zawiera w ogóle złej krwi, tak podobnie mam z Mesem w tym beefie. I dla mnie to jest spoko.
To nie jest dla mnie wstyd dla rapera, że ludzie mają trochę beke z niego tak długo jak jednocześnie słuchają i im się podoba.
Tak jak nie wiem mam beke z Sentino i se go słucham bo fajne kawałki robi, ale ta beka co mam z Sentino nie zawiera w ogóle złej krwi, tak podobnie mam z Mesem w tym beefie. I dla mnie to jest spoko.
To nie jest dla mnie wstyd dla rapera, że ludzie mają trochę beke z niego tak długo jak jednocześnie słuchają i im się podoba.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2025, 22:06 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby taka linijkę wypluł jakiś mydłek w stylu nie wiem, Zeusa, to nie byłaby ona przyjebana tylko przezroczysta i nijaka. Jednak trzeba mieć wizję, zeby wykreować takie uniwersum soniczne i ogólnie stylistyczno-memiczne, w ktorym taka linijka może odpowiednio rozblysnac
- marmolad_k2
Szkoda, że w tych uszach ma tzw. huja 
ja np. jak ją przywołuję, to też po to, żeby pośmiać się z mesa (nie z mesem).
z resztą to jest linjka o jego zmarłym przyjacielu, pięknym człowieku, formatu...
pewnie ostatnią rzeczą, którą chciał mes było, żeby stała sie ona memem.
to też pokazuje, jak świetnie umie pisać mes...
Żydzi jak pisali stary testament, pewnie też chcieli, żeby ostatni efekt jaki uzyskają te linijki tam, to była memiczność, a wiekopomności tego dzieła nie odmówisz.
- marmolad_k2
Czyli 17:0, Tede tournament winner