Nie tylko, rozdzielczość też jest lepsza. Na PS4 pro jest dynamiczna i schodzi poniżej 1080p nawet i jak się gra blisko telewizora, to widać to w chuj, stąd pewnie część narzekań na grafikę (w tym moje).
Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
-
ksiazenieporzadek
minusy tej gierki:
- widok fpp. po chuj jest ta cała customizacja postaci itp skoro i tak jedynie gdzie ją zobacze to w lustrze? xD
- freezowanie na 3 sekundy ekranu przy odpalaniu stacji radiowych
- brak możliwości zmiany kamery w pojeździe z tej wewnątrz na zewnętrzną. aby to zrobić muszę zatrzymać się to wtedy łaskawie po 3 sekundach się zmieni xD
- niedojebani npc
- npc którzy przez ciebie kurwa przenikają jak stoisz sobie xDDD]
- nieintuicyjne rozmieszczenie wszystkiego, ten sam problem miałem w wiedźminie i to też był jeden z powodów dla których jebłem go w kąt
- mapa, która wraz z prędkością nie zmienia się skalowanie
- grafika jest na poziomie gta v na ps3, zero podjazdu do rdr2
no ogółem klimat mnie wciągnął (ale po prologu, który IMO nudny i za długi), dzisiaj pograłem tak z 3h bez odchodzenia od konsoli już w akcie 2 robiąc se poboczne i główne misje, no ale jak w trakcie jednej misji wyjebało mi blue screena to wyłączyłem konsolę i może jutro pogram
obecnie ta gra to jest 5/10 dla mnie, ps4 slim jbc
- widok fpp. po chuj jest ta cała customizacja postaci itp skoro i tak jedynie gdzie ją zobacze to w lustrze? xD
- freezowanie na 3 sekundy ekranu przy odpalaniu stacji radiowych
- brak możliwości zmiany kamery w pojeździe z tej wewnątrz na zewnętrzną. aby to zrobić muszę zatrzymać się to wtedy łaskawie po 3 sekundach się zmieni xD
- niedojebani npc
- npc którzy przez ciebie kurwa przenikają jak stoisz sobie xDDD]
- nieintuicyjne rozmieszczenie wszystkiego, ten sam problem miałem w wiedźminie i to też był jeden z powodów dla których jebłem go w kąt
- mapa, która wraz z prędkością nie zmienia się skalowanie
- grafika jest na poziomie gta v na ps3, zero podjazdu do rdr2
no ogółem klimat mnie wciągnął (ale po prologu, który IMO nudny i za długi), dzisiaj pograłem tak z 3h bez odchodzenia od konsoli już w akcie 2 robiąc se poboczne i główne misje, no ale jak w trakcie jednej misji wyjebało mi blue screena to wyłączyłem konsolę i może jutro pogram
obecnie ta gra to jest 5/10 dla mnie, ps4 slim jbc
Wjechały recenzje graczy na Matacriticu.
Wersja na PC:
Wersja na XOne:
Wersja na PS4:

Wersja na PC:
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
ksiazenieporzadek
Spoiler

jakby tak wyjebać 'dobrze' z tego stwierdzenia to się w sumie zgadza. Nie można zawsze mieć racji 
Ciekawe jak Cyberpunk wyglądał w kwietniu 
Ciekawe jak wyglądał przed premierowym patchem
Haha ja pierdole gram sobie spokojnie w gierke a do spanka wchodzę sobie na fora z myślą, że ludzie będą wrzucać zdjęcia z fajnymi widoczkami a tu armagedon jak skurwysyn xD Chyba mam mega szczęście bo miałem 2 małe bugi, gierka na 60fpsach w high/ultra śmiga aż miło, świetny świat 
Same,gram na chujowym pc na średnich w 50~ fpsach i póki co żadnego buga oprócz tego z samochodem
btw 8gb jakies update na steamie
btw 8gb jakies update na steamie
Ostatnio zmieniony 12 gru 2020, 0:23 przez Wtn, łącznie zmieniany 1 raz.
pelna zgoda ale gra wyglada lepiej przez to ze nie musi ladowac tyle detali miasta jednocześnie
i fakt, ze nawet grajac na low Cyberpunk zacina sie przy szybszym obrocie kamery to jest żart podczas gdy na najwyzszych Odyssey trzyma u mnie stabilne 60 fps
Tego jeszcze nie doswiadczylem ale wkurwia mnie, ze ta gra buduje Twoje relacje za Ciebie- oczywiscie ze mozna roznie rozwiazywac questy itp, ale dla mnie wazne jest to ze jezeli ktos sie mnie pyta: zobacz jaki widok, jestes zachwycony? to chce miec odpowiedzi tak i nie. Ta gra tego nie daje, chce grac korpo psycholem bez serca a nie mam takich opcji dialogowych i to jest opor slabe. Prosty przyklad
Spoiler
W pierwszej misji korpo Twoj szef prosi zebys zaaranzowal zabojstwo korporacyjnej rywalki. Masz opcje zeby powiedziec ze to jest niebezpieczne i "co jesli tego nie zrobie" ale moja postac chcialaby powiedziec: "tak, pewnie, super pomysl zrobmy tak". Nie ma takiej opcji i to jest strasznie slabe, bo przez to Twoj stosunek do wielu postaci jest dyktowany przez wybory dialogowe.
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
-
ksiazenieporzadek
gra na pc i gra na konsole to dwie inne gry, na konsolach jest giga gówno (current genach na pewno)
Dokładnie ffeee. Ja to samo. Ponad 5 godzin póki co i żadnego buga. No dobra glitche jakieś się zdarzały (raz mi dwa npce się zglitchowaly ze sobą w jednym miejscu) ale nic wielkiego. Świat piękny, fabuła wciąga, rozwój postaci interesujący. Jutro zobaczę co się dzieje dalej w wątku głównym ale wziąłem się za kontrakty i inne misje poboczne.
A grafika, no cóż powiem, że jest trochę nierówna. Potrafi zachwycić szczegółowością otaczającego świata, że stałem i tylko podziwiałem jak w RDR2, by za chwilę straszyć jakąś brzydką teksturą. Poza tym spoko. 60 FPSów mam średnio, gram w 2K na wersji gogowej.
Jak ktoś też gra na PC i ma geforce'a to polecam zoptymalizować gierkę w Geforce Experience. Dużo pomaga.
Spoiler
Bił się ktoś na pieści z tymi bliźniakami? No mega mnie rozbawił ten quest. XD Także dialogi też na plus.
Jak ktoś też gra na PC i ma geforce'a to polecam zoptymalizować gierkę w Geforce Experience. Dużo pomaga.
@Parlae co do spoilera to
Spoiler
tak, ale kurwa kilka dobrych minut mi zajęło zanim odkryłem jak tam wejść
wszystkie drzwi sprawdzałem. Zastanawia mnie jak wygląda reszta walk, chyba zaraz polecę jeszcze komuś obić mordę
-
ksiazenieporzadek
aha i co do minusów to jeszcze za[pomniałem
AUTOAIM JEST SPIERDOLONY, nie działa w ogóle. na padzie się gównianie gra w strzelanki i autoaim jest konieczny (rockstar opanował to zajebiście, w gtav czy rdr2 super to działąło) a tutaj nawet mając włączony i tak chuja daje, gram se na najłatwijeszym przez to zeby się nie meczyć i elo
AUTOAIM JEST SPIERDOLONY, nie działa w ogóle. na padzie się gównianie gra w strzelanki i autoaim jest konieczny (rockstar opanował to zajebiście, w gtav czy rdr2 super to działąło) a tutaj nawet mając włączony i tak chuja daje, gram se na najłatwijeszym przez to zeby się nie meczyć i elo
Ja chyba za bardzo poleciałem z 'zadaniami' poza fabułą, bo pomimo grze na 'trudnym' coś to za łatwo idzie.
-
Johnny
Kierwa, skusiłem się jednak
Odpaliłem, pokręciłem się chwilkę na wersji 1.03, wyszedłem z psem i po powrocie już odpaliła mi się wersja 1.04
Na razie marne 2h, żadnego glitcha czy buga nie uświadczyłem, no ale co to jest 2h.
Grafika imo zajebista, ale gram z raytracingiem bo wygląda momentami wręcz obłędnie. Mam nadzieję że przestaną w recenzjach GPU pierdolić że to niszowa rzecz, bo jak dla mnie to jest w ogóle inny level. Wydajność cierpi znacząco (mam RTX2070) w porównaniu do bez raytracingu, ale warto
Grafika imo zajebista, ale gram z raytracingiem bo wygląda momentami wręcz obłędnie. Mam nadzieję że przestaną w recenzjach GPU pierdolić że to niszowa rzecz, bo jak dla mnie to jest w ogóle inny level. Wydajność cierpi znacząco (mam RTX2070) w porównaniu do bez raytracingu, ale warto