Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
oczywiście, że inzaghi miał skilla na levelu absolutnie topowym na świecie, był nim start do piłki, potrafił odstawić obrońcę, z którym stał równo, na kilka metrów w ciągu dosłownie chwili, gdyby tak nie było nigdy nie powstałoby powiedzenie, że urodził się na spalonym, to był styl gry high risk, ale i high reward
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Na szybko sprawdziłem to Inzaghi miał aż 11 sezonow gdzie strzelił minimum 16 goli. Gdzie wtedy nie było aż tyle meczow i miałeś maks 30-40 występów.
Jak można pisać że on nie umiał grac w piłkę.
Jak można pisać że on nie umiał grac w piłkę.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Nie przesadzałbym z tym startem, bo to na pewno nie był napastnik szybszy od Owena, Ronaldo, czy kilku lub kilkunastu innych znanych z przyspieszenia. On miał po prostu pewną perfidię w balansowaniu na lini spalonego i to go chyba wyróżniało go spośród reszty. Bywały mecze, że wpadał w pułapkę ofsajdową po kilka razy, ale akceptował to ryzyko i grał swoje.sztyc pisze: ↑18 sie 2023, 0:50 oczywiście, że inzaghi miał skilla na levelu absolutnie topowym na świecie, był nim start do piłki, potrafił odstawić obrońcę, z którym stał równo, na kilka metrów w ciągu dosłownie chwili, gdyby tak nie było nigdy nie powstałoby powiedzenie, że urodził się na spalonym, to był styl gry high risk, ale i high reward
Niemniej, gole strzelone po wychudzeniu 1 vs 1 z bramkarzem, to tylko część tego co strzelał. On był niesamowitym padliniarzem. Spadała piłą i ładował. Często nieczysto, często pokracznie, czasem po fatalnym przyjęciu, po którym jeszcze poprawiał, albo wciskał gdzieś czubkiem buta. Także Sherear i Batistuta mieli potężne uderzenie, Jardel super grał głową, Henry mial kliniczne wykończenie (i 100 innych zalet), a Inzaghi nie miał w zasadzie niczego, poza tym, że umiał strzelać zdobywać gole i do dziś trudno zrozumieć jak to się działo.
Ps. Swoją drogą Inzaghi to chyba beneficjent epoki przed VARem. Owszem, sędziowie mogli się mylić na jego niekorzyść, ale też wówczas panowała zasada premiowania ofensywnego futbolu i generalnie stykowe sytuacje rozstrzygało się na korzyść strzelca. Dziś tych goli mogło być trochę mniej.
mniej to na pewno będzie teraz postów w tym temacie, no za inzaghim nigdy nie przepadałem ale to był napastnik cwany l, gdzie po prostu jednym z jego największych skilli była umiejętność ustawiania się w polu karnym, typowy włoski lis pola karnego, ale z takich napastników za to sympatia darzyłem di natale, ciekawe czy zrobiliby większą karierę wychylając nos po za udine, ale za to legenda klubu
Ale akurat Di Natale miał super ułożoną stopę, taki clinical finisher, plus super kombo przyjęcie + strzał.
A skoro o Di Natale, to ten gol z 5:45, to jest taki techniczny majstersztyk, że ja pierdolę. Kojarzycie z kim to był mecz?
https://youtu.be/9gQdkEqWt9Y?si=rfpAByEzsAEoNnLy
A skoro o Di Natale, to ten gol z 5:45, to jest taki techniczny majstersztyk, że ja pierdolę. Kojarzycie z kim to był mecz?
https://youtu.be/9gQdkEqWt9Y?si=rfpAByEzsAEoNnLy
musi to być Catania patrząc po koszulkach
- ebismolarek
Tak catania, tak wiem że całkowicie inna charakterystyka piłkarska Di Natale, dlatego moja sympatia do niego, z takich podobnych Włoskich napastników do niego w tamtych latach to jeszcze Fabio Quagiarella, też finisher z dobra użytkowa techniką, aż mi sie brama że Słowacją przypomniała, mimo totalnie nieudanego mundialu Italii
no pippo generalnie wkurwiający gość, który w życiu spoza pola karnego bramki nie zdobył coś jak to cwelisko klose
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
----
-
Bisclavret
Nie wiem czy jakikolwiek piłkarz w historii tego sportu bardziej mnie irytował
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Ktoś tu też pisał że Klose nie umiał grać w piłkę
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
- zemsta1camzata
a granie w pilke opiera sie tylko na strzelaniu goli?
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
Jeśli mu pasuje do tezy to wtedy tak. Jeśli nie pasuje, to będzie jak z Giroud - a bo Benzema zawieszony w reprezentacji, a bo gość jest beneficjentem spadku jakości w obecnej piłce itp itd 
No tak. Albo stwierdzamy, że sam fakt strzelania goli, nie czyni dobrego piłkarza i wtedy zarówno Klose, Inzaghi jak i Giroud nadają się na złom, albo uznajemy, że skoro dużo strzelasz, to znaczy, że należy Ci się szacunek i wtedy doceniany Francuza, który jest najlepszym strzelcem w historii Francji. Piłkarsko zresztą też jest sporo lepszy niż taki Klose, więc tym większy ukłon dla napastnika Milanu.
A mówienie, że Giroud jest beneficjentem czegokolwiek jest bez sensu. Wystarczy spojrzeć w statystyki.
Giroud 124/54 - 0,43 gola na mecz
Henry 123/51 - 0,41
Griezmann 121/43 - 0,35
Facet jest bardziej efektywny niż Thierry Henry, więc to nie jest tak, że wykręcił dobry wynik bo strzelał raz na 50 meczów, a że zagrał ich 5000, bo nikogo innego nie było, to liczby się zgadzają. On po prostu ładuje bramki z regularnością dobrego napadziora, jakim jest. Nie wybitnym, ale dobrym już tak.
A mówienie, że Giroud jest beneficjentem czegokolwiek jest bez sensu. Wystarczy spojrzeć w statystyki.
Giroud 124/54 - 0,43 gola na mecz
Henry 123/51 - 0,41
Griezmann 121/43 - 0,35
Facet jest bardziej efektywny niż Thierry Henry, więc to nie jest tak, że wykręcił dobry wynik bo strzelał raz na 50 meczów, a że zagrał ich 5000, bo nikogo innego nie było, to liczby się zgadzają. On po prostu ładuje bramki z regularnością dobrego napadziora, jakim jest. Nie wybitnym, ale dobrym już tak.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Giroud lepszy od Klose, który jest 17 najlepszym strzelcem XXI wieku. Dobre.
A czy Klose pierdolnął takiego bicykla przeciwko Polsce jak to zrobił francuz?
cztery żubry i dwie kurwy
Klose 737/302, Giroud 665/269. Więc ten 500 razy gorszy Giroud jest zaraz za nim, na niemal identycznej średniej.
Jezu, blisko 740 nastukanych meczów, będąc takim drewnem. Przecież ten Klose to beneficjent chujowości napastników w tamtych czasach. Dziś taki gość, to ewentualnie w jakimś Hamburgu by grał, a nie w Bayernie i reprezentacji.
A jeszcze rozwijając myśl (już poważniej), to gdy robiłem ranking najlepszych zawodników, jakich widziałem (no moje ćwierć wieku z futbolem), to wśród napastników, z wyraźnie „tamtych lat” załapał się tylko Ronaldo. Reszta to piłkarze dogasający, ale wciąż współcześni, plus Henry. To trochę pokazuje, że jak podejdziemy do tematu bardziej analitycznie, to okazuje się, że sporo z tamtych postaci mitologizowaliśmy. Taki Raul, Szewczenko, czy Nistelrooy mogliby się tu pojawić tylko przy dużych pokładach dobrej woli, a Kluivert, Yorke, Elber, Inzaghi, czy Morientes, po prostu nie mają prawa tu być. Dla Villi lekko nagiąłem zasady i sklasyfikowałem, go jako cofniętego napastnika, ale to wciąż strefa post Szewczenko itd.
5. Benzema
4. Lewandowski
3. Suarez
2. Henry
1. Ronaldo
Także Panowie, zrywamy plakaty Bravo Sport ze ścian i cieszymy się futbolem, bo mieliśmy okazję oglądać rywalizację Ronaldo vs Messi, na naszych oczach Polak pozjadał swoich idoli z dzieciństwa, a na horyzoncie są nowi piłkarze, jak Bellingham, Pedri, Haaland i Mbappe, którzy sprawią, że zobaczymy na naszych ekranach nową jakość i wielkość.
A Rivaldo skończył się w 2002, jak dostał piłką w udo, a złapał się za mordę.
A jeszcze rozwijając myśl (już poważniej), to gdy robiłem ranking najlepszych zawodników, jakich widziałem (no moje ćwierć wieku z futbolem), to wśród napastników, z wyraźnie „tamtych lat” załapał się tylko Ronaldo. Reszta to piłkarze dogasający, ale wciąż współcześni, plus Henry. To trochę pokazuje, że jak podejdziemy do tematu bardziej analitycznie, to okazuje się, że sporo z tamtych postaci mitologizowaliśmy. Taki Raul, Szewczenko, czy Nistelrooy mogliby się tu pojawić tylko przy dużych pokładach dobrej woli, a Kluivert, Yorke, Elber, Inzaghi, czy Morientes, po prostu nie mają prawa tu być. Dla Villi lekko nagiąłem zasady i sklasyfikowałem, go jako cofniętego napastnika, ale to wciąż strefa post Szewczenko itd.
5. Benzema
4. Lewandowski
3. Suarez
2. Henry
1. Ronaldo
Także Panowie, zrywamy plakaty Bravo Sport ze ścian i cieszymy się futbolem, bo mieliśmy okazję oglądać rywalizację Ronaldo vs Messi, na naszych oczach Polak pozjadał swoich idoli z dzieciństwa, a na horyzoncie są nowi piłkarze, jak Bellingham, Pedri, Haaland i Mbappe, którzy sprawią, że zobaczymy na naszych ekranach nową jakość i wielkość.
A Rivaldo skończył się w 2002, jak dostał piłką w udo, a złapał się za mordę.