[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
237
58%
Ten Typ Mes
60
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
108
26%

Liczba głosów: 408

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Haczapurjan »

Dzisiaj mija równo miesiąc od premiery "3 Komór". Nawet "Suka" wyszła po 3 tygodniach, którą przecież tak "dopieszczał". Jak diss dopiero będzie na "Bukowskim", to marketingowo słaby ruch.
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

to już nie ma znaczenia. jedna z większych kompromitacji cwela w polskim rapie i mes tego nie odwróci.
nawet jak nagra fajny kawałek, to Artur i Karciu + 10 osób tutaj go poprze, ale to tyle.
w ogólnej opinii mes został rozejebany (przez Tedego i własne zjebanie) - a beef to jest jednak pojedynek, gdzie sędzią jest odbiór widzów/słuchaczy.
Bizon Twoja Strata

Post autor: Bizon Twoja Strata »

Ostatnio zmieniony 04 mar 2026, 3:52 przez Bizon Twoja Strata, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Mes pieknie rozjebal tedego i prowadzi w beefie :joint:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
moody

Post autor: moody »

Haczapurjan pisze: 05 paź 2025, 13:05 Dzisiaj mija równo miesiąc od premiery "3 Komór". Nawet "Suka" wyszła po 3 tygodniach, którą przecież tak "dopieszczał". Jak diss dopiero będzie na "Bukowskim", to marketingowo słaby ruch.
zapewne tak wlasnie bedzie

kompromitacja cwela niestety

raz ze beefowowo taki czas odpowiedzi to zenada, poza slizgawka wiekszosc juz zapomniala ze taki beef w ogole mial miejsce

a dwa ze jest wizerunkowy samoboj pietrka, ktory kiedys sam wysmiewal promowanie wlasnych albumow za pomoca beefow i licze ze ktorys slizgawkowy insajder na jego kanale nadawczym poprosi go o odniesienie sie do tego tematu
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

gods bidness pisze: 05 paź 2025, 11:51 dziala to mocno na jego
Z drugiej strony w rap pakamerze w miarę świeżo po beefie z Mezo mówił, że jak Mezo jeszcze coś nagra, to dzień później będzie jego odpowiedź, bo on jest raperem. Coś w ten deseń
Dziś już nie jest raperem, tylko artystą, wiec teraz nie musi odpowiadać tak szybko.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Obrazek
Bizon Twoja Strata

Ostatnio zmieniony 04 mar 2026, 3:51 przez Bizon Twoja Strata, łącznie zmieniany 2 razy.
dispe

Post autor: dispe »

Tak tak, fajne fantazje. Prawda natomiast jest taka, że rzępolak jebany chciał beefu, to go kurwa dostał i zamiast odpowiadać porządnymi dissami, to nagrał jakieś dwa smuty pierdolone, po czym schował się w piździe i tyle go słyszeli. Tede go rozjebał od niechcenia.
Bizon Twoja Strata

Ostatnio zmieniony 04 mar 2026, 12:33 przez Bizon Twoja Strata, łącznie zmieniany 1 raz.
ignorant

Post autor: ignorant »

Bizon Twoja Strata pisze: 05 paź 2025, 13:50 Wy tu Panowie niektórzy słabo rozumiecie mechanikę beefu, a przede wszystkim rolę, jaką w nim pełnią czas i strach pełzający. Brak wam perspektywy.

Na dzień dzisiejszy rapowo wygrywa Tede, wokół rapowo, psychologicznie Mes. Powtarza się schemat z Tede-Peja. Te ich "poezje" na tym etapie są już bez większego znaczenia. Tede może nagrać 5 LP, szydzić tu i tam i to wszystko, co może. Mes zasiał w nim ziarno strachu, które, jak z Peją, rozsadzi go od środka. Czas gra na jego niekorzyść. Bowiem Mes któregoś dnia może - i Tede o tym wie doskonale - wejść w nocy przez balkon w jednym bucie i obciąć mu brzytwą język, czy co mu tam chory umysł podpowie. Nie musi, ale może i to w zupełności wystarczy.

Jest takie powiedzenie - człowiek odważny traci życie raz. Tchórz umiera codziennie.

Z czasem powtórzy się to co z Peją. Pojawią się umizgi, gdy Tede będzie widział Mesa w co drugim przechodniu. Kwiatek w ciemności w rogu pokoju - Mes. Niezakręcona pasta w łazience - Mes. Pomyłkowy sygnał telefonu - Mes.

Wspomnicie MojE Słowa.
nie no mes wygrywa psychologicznie... przecież to oksymoron - obviously moron :rotfl:

dobry film jakoby mes budził strach w kimkolwiek :joint: :bag:
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Mes wygrywa bo poparli go Artur i Karciu, można zamykać
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

dispe pisze: 05 paź 2025, 14:20 Tak tak, fajne fantazje. Prawda natomiast jest taka, że rzępolak jebany chciał beefu, to go kurwa dostał i zamiast odpowiadać porządnymi dissami, to nagrał jakieś dwa smuty pierdolone, po czym schował się w piździe i tyle go słyszeli. Tede go rozjebał od niechcenia.
Dokładnie tak jest
Bizon Twoja Strata

Słuchaj, pewnie masz rację, ale nie do końca. Tede jest blitzkriegowcem. Miażdżąca przewaga, szybkie tempo, jak tu z Mesem. Czy jak Niemcy w 41 z ruskimi. Zwróć uwagę: Tede wygrywa beefy, kiedy i póki ma w nich inicjatywę. W trakcie beefu ma obsesję, potrafi pisać i myśleć tylko o przeciwniku. Stąd ta EPka teraz. W którymś momencie następuje przegrzanie maszyny i standardowe "już mi się nie chce" oraz oficjalne zamknięcie Beefu jakimś Hirkiem Wroną czy czymś takim.

W tym momencie na froncie wschodnim następuje impas. Niemcy pierodlneli wszystkim co mieli, MESkwa nie padła. Hirek Wrona w niemieckim radio ogłasza koniec beefu. Niestety zaczyna się kontrofensywa lub wyniszczająca wojna pozycyjna. W której Mes nie musi być wcale straszny. Ważne, że będzie uparty i zacznie się pokazywać na mieście w jednym bucie. Na wywiadach bawi się brzytwą. Strach ma wielkie oczy, a Tede, mam wrażenie, potrafi się bać. A wtedy się łasi, przymila i znana historia.
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

Bizon Twoja Strata pisze: 05 paź 2025, 15:15 Ważne, że będzie uparty i zacznie się pokazywać na mieście w jednym bucie. Na wywiadach bawi się brzytwą.
Nom, tyle, że nie będzie…
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Bizon Twoja Strata pisze: 05 paź 2025, 15:15 Niemcy pierodlneli wszystkim co mieli, MESkwa nie padła.
Jest debilem ze skillem, co nagrać dissu od miesiąca nie potrafi i tyle.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Ja nawet nie słuchałem tych dissów więcej niż po razie ale z grubsza śledziłem temat i uważam że jednak największym hajlajtem całego zajścia jest nadanie mesowi ksywy rzępolak, to jest absolutny top i jedyne co zostanie przeze mnie zapamiętane, dziękuje ślizgawko za tą radość i pozdrawiam twórcę tego pięknego słowa
Bizon Twoja Strata

Ostatnio zmieniony 04 mar 2026, 3:51 przez Bizon Twoja Strata, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Przed beefem byłem mega psycho-fanem Mesa i zdecydowanie stałem po jego stronie w beefie, więc jestem obiektywny, ale to co on odjebał to trzeba wołać do nieba. Nie oszukujmy się - Mes od czasów Zapisków typa i Flexxip nie nagrał ani jednego dobrego materiału. Wszystko co wychodziło po 2005 to było jedno wielkie gowno i kompromitacja, może wyłączając przeciętne KNS. Tede bije dyskografia Mesa od SPORT do czasów współczesnych, tu nawet nie ma porównania. Kawałków Tede słucha się znacznie lepiej, nie ma pretensjonalnych tekstów i wstawek.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Milahovic pisze: 05 paź 2025, 15:52 Przed beefem byłem mega psycho-fanem Mesa
Milahovic pisze: 05 paź 2025, 15:52 Nie oszukujmy się - Mes od czasów Zapisków typa i Flexxip nie nagrał ani jednego dobrego materiału. Wszystko co wychodziło po 2005 to było jedno wielkie gowno i kompromitacja, może wyłączając przeciętne KNS
Jak można być psychofanem jakiegoś rapera, a jednocześnie uważać, że ostatni dobry album wypuścił dwie dekady temu? Podkreślam - psychofanem? W dodatku mega psychofanem, co jak mniemam jest jeszcze wyższym kwantyfikatorem
ODPOWIEDZ