Sentino

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

georgefloyd

Re: Sentino

Post autor: georgefloyd »

Oni i tak to łyknęli. Powiedział to na takiego typowego hustlera, że jakby powiedział tej julce, że ma ciągnąć to by ciągnęła. Oni w ogóle chyba nie mieli doświadczenia z takimi ludźmi. Wychowani na nowobogackich osiedlach gdzie dominuje chów klatkowy pod pozorem wyższej klasy nie widzieli nigdy hustlera terrorysty. Charyzmy nie kupisz jak to mówiła pewna zapijaczona morda z Radomia. Co jak co ale brzuchaty książę z Berlina, a dokładnie z dzielnicy Prenzlauer Berg jest starym cwaniakiem. Potrafi nawijać makaron na uszy i to widać. Jako latynos półkrwi lubi zaszaleć. Nie wiem czy wiecie ale Ameryka Południowa to pojebana sprawa. Tam 3 zdrowaśki i pakują w typa cały magazynek z karabinu Heckler ratata. On ma to w sobie, do tego polska krew hulanki, wódeczka, szlachta wejdzie na koń i jakoś będzie to zabójcza kombinacja.
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

A uważasz, że bify w rapie bardziej rozwijają, czy są niepotrzebne, czy są czymś, co rozwija albo pokazuje kto jest lepszy lirycznie?

Ja osobiście uważam, że nie powinno to mieć żadnego wpływu. Bo kiedy mówimy o punchline’ach, o rymach, o rymach wielokrotnych itd., to ja – dla siebie osobiście – nie widzę żadnej konkurencji. Nigdy nie widziałem.

Dla mnie to było bardziej uznanie. Zamiast kogoś propsować, wolałem po prostu go zdisować w berliński sposób.

Wiesz, i uważam osobiście, że bify do niczego dobrego nie prowadzą, bo prawdopodobnie przeciwnicy nie są na tyle gotowi technicznie, żeby w ogóle się tego podjąć. Wiesz, o co chodzi.

Dla mnie w polskim rapie jest tak, że przez to, iż jedno całe pokolenie zostało ominięte, oni po prostu nie są gotowi. Bo oni rapują na dwa, trzy sylaby maks. Wiesz, o co chodzi?

Ja mógłbym tam przeanalizować, dlaczego coś jest melodyczne, dlaczego ktoś rymuje tylko na wokale itd. I nie mówię teraz o sobie. Ja powiedziałem tym raperom, których dissowałem, że dla mnie to jest element stylu — powiedzieć na nich coś złego itd. Nie będę powtarzał tych wersów, ale dla nich to powinno być wielkim uznaniem.

Że artysta berliński, z berlińskiego podziemia, które wyrosło z freestyle’u, dissuje ich w taki techniczny, profesjonalny sposób. To jest tylko i wyłącznie związane z tym, że ich uznaję — że ich sztuka też jest w jakiś sposób ciekawa.

Natomiast personalnie uważam, że w polskim rapie są bardzo duże skille songwritingowe — jeśli chodzi o pisanie piosenek itd. Ale czy to technicznie jest naprawdę niebezpieczny, dobry rap? Na ten temat mógłbym polemizować.

Bo ja uważam, że pierwsze zabójstwo liryczne… no to ja widzę, jak tam wjeżdżam na podwójnym. I tego do dziś w Polsce nie usłyszałem — tego, co tam Fotosmot zrobił w refrenie na „Pierwszym Zabójstwie”.

Są tam zwrotki, gdzie ja nawijam w stylu starego Chicago, Twista itd. — na wielokrotnych rymach. I wydaje mi się, że nie gadajmy tak, ale też nie polemizujmy na siłę. Koniec końców chodzi o skille.

A skillowo wydaje mi się, że jest dużo fajnych raperów. Teraz powoli zaczyna się to pojawiać, też w undergroundzie. Słyszę sporo takich, co opowiadają straszne głupoty, ale technicznie to bywa ciekawe.

Tylko wiesz — polski rap jest trochę w takim miejscu, że ja w wieku 42 lat mówię młodym, jak robić muzykę… i to już jest takie, no wiesz.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Wiesz o co chodzi
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
dutchie

Post autor: dutchie »

ale mu dali harry'ego pottera do wywiadu
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

bardzo fajny wywiad, sentino ma w chuj zajawy do rapu. @Jose jakby z nim zrobil wywiad, to była by hiphopwa bomba
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Niestety z całym szacunkiem do @Jose ale do dojebanego wywiadu z Sentino trzeba kogoś z w chuj mocnym charakterem, żeby Sento przez 90% wywiadu nie nawijał makaronu na uszy.

Nie wiem czy w PL jest ktoś taki.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Picasso

Post autor: Picasso »

Wini. Nie jestem fanem jego „rozmów” i jakiś czas temu przestałem je oglądać, ale uważam że to akurat by mega siadło.
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

nie no sentino chodzi sobie po scenie, małolaci nagrywają i gra gitara. Najważniejsze, że on gra te koncerty
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

ja bym zobaczył sentino u bogdana rymanowskiego albo moniki jaruzelskiej
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Mega czekam na te numery.
Połas

Post autor: Połas »

Sentino przeprosił TPSa i będzie koncert w Radomiu.
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Haha, Szalony Masturbator szarą eminencją sceny
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

że niby koniował ma coś do powiedzenia w Radomiu :rotfl:

zero kurwa jakichkolwiek zasad mają ci ulicznicy, no bo jak można być takim łbem żeby przyjąć przeprosiny od Sentino i udawać że nic się nie stało po tym co mówił w jego kierunku XDDD
Ostatnio zmieniony 23 sty 2026, 13:59 przez wujot, łącznie zmieniany 1 raz.
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

To nieźle głupoty młodości w wieku 37-38 lat.

Nie ukrywam, że przepraszanie masturbatora to dla mnie większa skaza na życiorysie niż halo policja.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Warn za offtopic niech jakis mod przeniesie do tematu "kompromitacja cwela" (dobra a tak powaznie to w sumie spk ze przeprosil jak cos odjebal, nie znam historii wiec w sumie nie wiem czy bylo za co przepraszac, ale no poproszenie o pozwolenie na zagranie koncertu to juz paranoja pachnie :lol: )
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Szczerze podziwiam Tuptusia

Może niekoniecznie za nagrania w lustrze, ale to już kolejny raz kiedy po cichu i elegancko wymusza na wirażkujących oponentach grzeczne, uległe przeprosiny

Prawdziwy DON
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

PRZY100 (gru)BOSS musi przepraszać wielkich Polaków z Radomia za swoje słowa? Oj, kłopoty.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
belmundo
Zbanowany

Post autor: belmundo »

Hahaha TPS goacik
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Czego się nie robi dla zagrania koncertu w Radomiu.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
bombastyczny

Post autor: bombastyczny »

Akurat juz rok temu wujek ali opowiadał, ze Sentence prosił tpsa o wybaczenie i wujek z kolegami musieli to z nim załatwiać, bo między innymi przez tpsa Palucki bal sie przyjechalc do Polski i odwolal koncerty niektore
ODPOWIEDZ