The Game - DRILLMATIC: Heart Vs. Mind (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
gawi

Re: The Game - DRILLMATIC: Heart Vs. Mind (2022)

Post autor: gawi »

Hahaha myślałem, że to Busta Rhymes na zdjęciu :lol:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Chłopie, masz taki sam ból dupy jak gejm. Kto i kiedy ustalił te twoje zasady że rap to muzyka młodych? Beka, kurwa.
https://www.youtube.com/watch?v=fxMNBYyfyk0
To tak jak przekaz. Ma być w hibhobie i chuj bo se jeden z drugi tak ubzdurali. Możemy sobie oceniać i pierdolić kocopoły o tym że pięćdziesięcioletni xzibit wygląda jak pięćdziesięcioletni xzibit i co to zmienia?
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

To po prostu moja opinia, więc to ty się zesrałeś. Po chuj się złościsz. Do ciebie było tylko pierwsze zdanie z mojego posta. :cool:
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Zajebisty album, długi ale dla samych bitów :bowdown:
Wersy na Eminema :twisted: dla mnie to zajebisty diss jak jedzie personalnie blondasowi co do którego Joe Budden ma rację. Nie da się go słuchać od dekady, a już pewnie wcześniej był chujowy tylko machina marketingowa wtłoczyła nam że to best ever i do tego jeszcze biały. Słuchając jego pierwszych płyt w pewnym wieku łapie tyko nostalgia i cringe. Chłop milioner spięty jak plandeka na żuku pozuje na gangstera a pacnięty z liścia przez gejma obudziłby się w 2044 roku. Jedyne co trzyma jego karierę to zjebany fanbejs psychofanów jarający się albumami typu Revvival bo zrymował orendż z porendż.

Game props za całokształt, szczególnie pojechanie po rajtach całemu G-Unit do tego stopnia że ciuchy przestały schodzić a 50 cent się spierdolił ze szczytu po trzech albumach, a łaki z jego labelu muszą szukać roboty.
Awatar użytkownika
jogi

gods bidness pisze: 17 sie 2022, 14:27 więc to ty się zesrałeś
aha, okej.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

kolejny numer spadł ze spotify, tym razem O.P.P.
jak tak dalej pójdzie to problem z długością albumu sam się rozwiąże :rotfl:

dla mnie to jest właśnie największy problem tego albumu
nigdy w życiu go nie przesłucham ponownie w całości bo jest kurwa zbyt długi
i to dla mnie też mocno wpływa na finalną ocenę końcowego produktu
Awatar użytkownika
Travson

Post autor: Travson »

Puszczać 2cd w 2022 to dość szalony pomysł, nie wiem jak tam rynek w US teraz działa ale u nas dzieciaki ( ja już w sumie też) rzadko słuchają całych płyt
phobos pisze: ten świat to symulacja na zaliczenie jakiegoś kosmicznego studenciakaxd który co roku oddaje ten sam projekt ze zmianami
Awatar użytkownika
gods bidness

Raz że za długa, dwa że średnia i przypomina w dużej części vibe Dondy, czytaj: wieje nudą. Game jaki był, taki dalej jest, miota się w tych relacjach międzyludzkich, że już sam się gubi kogo ma dissować (Eminem), a komu dla odmiany dupę lizać (Jay-Z). Te covery to też taki typowo gejmowy pomysł na siebie, poświecić światłem odbitym. Jak chce se posłuchać Jaya czy Biggiego itd., to se puszczę Jaya czy Biggiego itd. Takie rzeczy to są dobre na jakiś luźny mixtape, zwłaszcza, że on talentem nie nadąża za pierwowzorami. Ale dziś posłucham jeszcze raz, może w całości, bo słuchałem na 3 czy 4 razy w różnych okolicznościach i niewiele zapamiętałem.

Za to mogę zrewidować swój pogląd, że ten diss na Eminema jest gorszy niż myślałem, ma ze 2-3 fajne momenty, łącznie może z 10-15 wersów, ale to mało jak na 10 minut. Zresztą tak mu się wystawił, że Eminem go może ubić jak muchę packą w odpowiedzi, a Game pewnie będzie przepraszał. W sumie to bardziej bait niż diss (mam nadzieję), ale wątpię, że Eminem odpowie. A jak odpowie, to powinien ostro zagrać kartą rasizmu, bo to by było coś ciekawego, takie historyczne odwrócenie roli, a wierzę że Eminem, mimo że jest stary, asłuchalny i chujowy, umiałby to zrobić tak, że murzyni by się za głowy łapali i mówili gaddemyt białas ma rację.
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

Słaba jest ta płyta jak wszystko od niego od conajmniej 15 lat, czym tu się podniecać, chłop nawijać umie ale artysta z niego słaby. Jakby nie pierwsze numery które mu napisał i zrobił fifti gość by dalej siedział na piździe w Compton i handlował crackiem. The game to troche taki Peja, od 20 lat nie istnieje i wydaje gnioty dla mało wymagających.
Awatar użytkownika
gods bidness

Piszemy odpowiedź Eminema:

Desperately grapple for Jay's attention, you'll never get his feat
no matter either you diss him or rather suck his dick
been tryin for years to get in top 5 as you claim to be
you're not even top fifty in Fifty's discography

:bowdown:
Awatar użytkownika
jogi

I te cztery wersy są lepsze niż cały ten diss. Bez kitu.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

https://pitchfork.com/reviews/albums/th ... t-vs-mind/
Spoiler
It’s a little tragic: From the start of his career, the Game has been desperate to be included in the pantheon of his rap heroes, like the ones who performed at this year’s Super Bowl. Yet almost 20 years later he’s even further from that dream, his rivals having taken his place.
Prawda niestety.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
jesse7

Post autor: jesse7 »

Czekałem na ten album jak skurwysyn po Eazy które dalej dla mnie jest jednym z najlepszych singlii tego roku. Przesłuchałem sobie całość na dniach i przysięgam dawno żaden album tak mnie nie wymęczył. Skip co drugi numer chyba. Diss na Ema to drugi numer przy którym się zatrzymałem. Patrząc na listę producentów i feat'y w życiu nie spodziewałbym tak nijakiego albumu. Game propsujac Ema całe życie umieszczając go w topce swoich raperów, dissuje go - co już jest podupcone. Diss nie jest zły szczególnie pierwsze 3 minuty z chwytliwym hookiem w stylu Ema ale na tym mógłby się skończyć a nie na 10 mintach o dupie marynie. Em jeśli odpowie choć minął już jakiś czas to myślę, że go wpierdoli na śniadanie i w sumie liczę na to.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

instinkt pisze: 18 sie 2022, 4:53 kolejny numer spadł ze spotify, tym razem O.P.P.
jak tak dalej pójdzie to problem z długością albumu sam się rozwiąże
mgmt game'a nie mógł opłacić featuringu yb, dlatego :rotfl:
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
ODPOWIEDZ