Kabe - Albinos EP (2020)
Re: Kabe - Albinos EP (2019) [Zapowiedź]
Kabe to dla mnie objawienie roku i banger roku (Albinos).
24.07.2019 - 16.12.2019
Idź być prowem gdzie indziej.
- przedszkolanek
pierdolicie chłopaki, albinos lekko gówniany, to znaczy pierwsza zwrotka nawet spoko, a jak tam wjeżdża ta kakofonia, to tomb się przy tym chowa
Okładka:
Tracklista:

Spoiler

1. Dookoła bloków
2. Albinos
3. Ghetto flex
4. Trap i grind
5. Uliczny styl
6. Ping pong i szachy
7. Skiety & klapki
8. Viva street
Trochę dziwnie sprzedawać 8 kawałków, a udostępniać 24, ale może się czepiamZbliżający się album określany jest mianem najważniejszego, trapowego debiutu 2020 roku. Kabe, razem z producentami z ekipy GCBW, Opiatem i Bartzem, zabiorą was w świat mocnego i charakternego rapu, bez kompromisów, bez lukrowania, z dużą ilością cloudowych i syntetycznych brzmień prosto z muzycznego ghetta.
Kabe, 19 letni obywatel Europy, człowiek, który przez wiele lat mieszkał w Paryżu, gdzie dorastał, opowie Wam sporo historii widzianej z jego perspektywy. Zwięźle, konkretnie, z błyskotliwymi odniesieniami, wplatając w teksty sporo elementów języka francuskiego. Zobaczycie i przekonacie się, że życie na osiedlach Europy rządzi się podobnymi prawami, jak polskie realia.
Płyta zawiera 8 utworów. Wewnątrz okładki znajdziecie specjalny kod, który umożliwi Wam dostęp do 16 niepublikowanych utworów. Razem dostaniecie 24 kawałki.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Myślałem, że to BRO na okładce 
- zemsta1kadluba
- przedszkolanek
Da fuck is dat
ta okładka to prowo roku, bo jeśli to prawda to

- Bunnymen77
Juz to pisalem w jakims temacie, Wini nikogo poza Sobotą nie wypromował* i myślę, że uja się na tym zna.
*chyba, że nawet Sobuś był znany wcześniej, nigdy go nie lubiłem więc nie wiem.
-
Wykmniniacz
Wcześniej głównym artystą w stopro był Sobota, który za czasów świetności wykręcał kosmiczne liczby. Od czasu odbicia ze stopro jest na równi pochyłej, obczajcie sobie tą jego nową markę i jakie teraz robi numery. Teraz na pierwsze miejsce wskoczył Kabe którego nie znał dosłownie NIKT- w rok zna go KAŻDY. Ale chuj tam, Wini nikogo nie wypromował xDBunnymen77 pisze: ↑16 gru 2019, 13:40 Juz to pisalem w jakims temacie, Wini nikogo poza Sobotą nie wypromował* i myślę, że uja się na tym zna.
troche offtop zapodam ale jakie sa wasze kryteria oceniania okladek?
czemu akurat ta jest slaba? tez srednio trafia w moj gust ale nie wiem co jest zle a do tytulu pasuje.
czemu akurat ta jest slaba? tez srednio trafia w moj gust ale nie wiem co jest zle a do tytulu pasuje.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
- Bunnymen77
Wykmniniacz Stopro działa juz 20 lat, a Ty wymieniasz po mnie Sobotę i dodajesz Kabe, który dopiero zobaczymy jak się sprzeda. Być może dwie postaci w 21 lat iks de
[mention]ogkush[/mention] ja zawsze rozumiem wizję artysty. Wiem, że dana okładka miała taka być i nie mam z tym problemu. Wiadomo, że jedna okładka wpadnie idealnie w moje gusta, a inna będzie po prostu zwyczajna i spojrzę się na nią obojętnie. Nie ma brzydkich okładek! Zapamiętajcie.
Są brzydkie okładki. Tak samo jak chujowa muzyka. A jeśli się nie zgadzasz, to:
wytłumacz jaka była wizja grafika lub artysty w tym przypadku 
Spoiler
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Nie znam na tyle tego artysty żeby skumać jego wizję więc uznajmy, że nie trafia ona w moje gusta i jest mi obojętna.
Spoiler
kiedy to wychodzi?
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
We gon' be okay