Najlepsze filmy dekady
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Najlepsze filmy dekady
nie no ogladalem kilka razy, ale sprawdzilem runtime ile trwa film, bo zawsze mi sie wydawalo ze trwa 1h50min max
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- yungXpaproch
aa no kurwa, naprawde to jest az ciezko opisac jak szybko ten film leci, niesamowite
Drive nie zrobi wrażenia na osobie nieobytej z kinem, bo jedną z jego zalet jest umiejętne żonglowanie konwencjami.RIVALDO111 pisze: ↑05 kwie 2023, 1:01Z tej listy widziałem tylko Drive ,Manchester by the Sea i Nietykalnych. I szczerze żaden nie zrobił na mnie wrażenia, a Manchester to już w ogóle nie rozumiem tego hypu na niego gdy wychodził.
Nie wiem czy to przez to że widz poznaje czemu Affleck jest odludkiem, ale żeby to z tego robiło tak niesamowity film. No nie... Nie kupuje tego.
Mi to szczerze byłoby ciężko stworzyć top 5 ostatniej dekady a top 15 o Panie mój to już w ogóle.
Ostatnie filmy które mnie zaskoczyły i dało takie Wow
to
-Parasite
-Prestiz
-Kolekcjoner obrazów Koneser
-Niewidzialny gość z Hiszpanii
-Hooligans
Reszta, co obejrzałem to po 10 minutach zapominam.
Co do Manchester by the sea, to siłą tego filmu jest między innymi to, że pomimo że opowiada o skrajnie dramatycznym wydarzeniu, to nie chce być filmem na siłę dołującym i nie krzyczy „zobacz jakie to smutne”. Nie przeszkadza mu to jednocześnie we wrzuceniu emocjonalnej bomby jaką jest scena na posterunku „nawet mnie za to nie zamkniecie…?” (z pamięci) czy sławnego już dialogu. Film, który w momencie seansu może kolosalnego wrażenia nie robi, ale zostaje w głowie na lata. Podobnie zresztą jest z Ghost Story.