My graliśmy u szwagra podstawowymi, ale z tego co pamiętam to w dodatkach są nowe drużyny.
Gry planszowe
Moderator: con shonery
Re: Gry planszowe
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
grałem sobie w "watergate" wczoraj i polecanko. 2osobowa, wojna dziennikarzy i Nixona, karciana. dosyć krótka w 30min można się uwinąć imo. Karcianka, jest sporo strategii i troszkę losowości
mordki, co byście polecili tak do gibonka na wieczór dla 4-5 osób?
A w co graliście i wolicie kooperację czy rywalizację
Chcecie negatywna interakcje czy każdy sobie rzepkę skrobie?
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
może jakaś kooperacja bardziej, ale otwarci jesteśmy na wszystko. jak graliśmy to w klasyki typu eurobiznes, albo cluedo/splendor
dla maks 4 osób, jeśli chodzi o coopy to polecam pandemic (wysoko na bgg) i zakazana wyspa (kiedyś wysoko na bgg, teraz spadła)
z nie kooperacyjnych:
- 7 cudów (pewniaczek, klasyka)
- list miłosny (luźna karcianka, ale można się nieźle wkręcić i przy 5 osobach już jest spoko, przy 4 gorzej)
- azul, do 4 osób bodajże (logiczna, każdy sobie rzepke skrobię, ładna jest)
- cytadela (nwm do czego to porównać, z tych tutaj to do 7 cudów podobna, też klasyka)
- epoka kamienia (trochę bardziej skomplikowana i dłuższa)
- koncept (najlepsza gra imprezowa w jaką grałem, przy 5 osobach już jest spoko)
generalnie to jest jeszcze mnóstwo dobrych gier, jakbyś doprecyzował to mogę więcej podrzucić, albo zrób sobie konto na boardgamearena.com i tam niektóre z tych tytułów są, wypróbuj i będziesz wiedział +/-
z nie kooperacyjnych:
- 7 cudów (pewniaczek, klasyka)
- list miłosny (luźna karcianka, ale można się nieźle wkręcić i przy 5 osobach już jest spoko, przy 4 gorzej)
- azul, do 4 osób bodajże (logiczna, każdy sobie rzepke skrobię, ładna jest)
- cytadela (nwm do czego to porównać, z tych tutaj to do 7 cudów podobna, też klasyka)
- epoka kamienia (trochę bardziej skomplikowana i dłuższa)
- koncept (najlepsza gra imprezowa w jaką grałem, przy 5 osobach już jest spoko)
generalnie to jest jeszcze mnóstwo dobrych gier, jakbyś doprecyzował to mogę więcej podrzucić, albo zrób sobie konto na boardgamearena.com i tam niektóre z tych tytułów są, wypróbuj i będziesz wiedział +/-
wielkie pozdro dla ciebie, dam znać co wybierzemy i jak wrażenia
Pokój 25 polecam. Logiczna gierka inspirowana Cube.
Koniecznie w trybie zdrajcy.
Koniecznie w trybie zdrajcy.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
jakie dodatki polecacie do carcassone bo mocno się w to wkręciłem i gram z synem i konkubinom kiedy tylko mogę
Carcassonne Gold Rush jest kozackie, chociaż to chyba samodzielna gra
Z kolei w Polsce powstaje ciekawa wariacja na temat "Monopoly" (aczkolwiek działająca na zasadach "Eurobusinessu", czyli polskiego klona tej gry) i "Magii i miecza". Ale nie jest to osobna gra, a projekt ze Steam Workshop. Do jego odpalenia potrzeba gry "Tabletop Simulator", a i wypada też mieć oryginał "Heroes of Might & Magic 3".
Więcej:
Więcej:
Pany, nie chce mi się przegladac wszystkich stron. Poszukuje jakiejś gru planszowej, dla min 4 do 6,7 osób. Jedyne gru planszowe z jakimi miałem do czynienia to Monopoly, Chińczyk i scrabble (podstawy). Szukam jakieś, przy której będziemy sie dobrze bawic przy piwku i jointach.
-
ksiazenieporzadek
Ticket to ride, ale to na max 6 osób
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
A jakas gra w ktora mozna pograc w min. 3 osoby?
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
-
ksiazenieporzadek
No w to można od 3 do 6, carcassone z dodatkami tez spoko
ostatnio w splendor graliśmy w 3, łatwe, przyjemne i regrywalne, w sam raz żeby na szybko do wudeczki zagrać
Może Dixit?Dancio pisze: ↑04 wrz 2021, 18:28 Pany, nie chce mi się przegladac wszystkich stron. Poszukuje jakiejś gru planszowej, dla min 4 do 6,7 osób. Jedyne gru planszowe z jakimi miałem do czynienia to Monopoly, Chińczyk i scrabble (podstawy). Szukam jakieś, przy której będziemy sie dobrze bawic przy piwku i jointach.
A dla 6ciu osób to Tajniacy (choć w 4ry też można grać)
Moja ulubiona gra planszowa jest niestety tylko na dwie osoby, a jest to ,,Gra o kotach".