Masz na to jakieś badania?
Sokół - Nic (2021)
- sugarhill_notausgang
Re: Sokół - Nic (12.11.2021) [Zapowiedź]
totalne gówno
gdyby nie ksywa to beka z lokalnych
gdyby nie ksywa to beka z lokalnych
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Na jeden odsłuch, i bardziej jako Skit na płytę, albo jakieś intro
- qualite_de_schizoide
kurwa ten numer to jest beka z lokalnych przecież, jak to jest nawinięte gównianie, tekst słabiutki tak samo jak i ten cały pomysł na track
Na zdrowie dzieciak niech kapie
Chcę tu i teraz, bo znudziło mi się kurwa czekanie łapiesz?
Chcę tu i teraz, bo znudziło mi się kurwa czekanie łapiesz?
- Bryx Fenrir
Szkoda, że Wojtek troche nie siedzi w tym bicie, ale pomysł na numer jest naprawdę spoko
Sokol zawsze poziom trzyma i kazda plyta obowiazkowo sluchana natomiast od plyt z Marysia pewnie w zamysle ale mu to zostalo zgubil energie a a przez to niepowtarzalna charyzme I pewnosc siebie glosie, choc ze wiaodmo ze nie byl nigdy wirtuozem flow ale jak nawinal na pelnej kurwie " Kazdy ponad kazdym " to po uslszeniu nigdy w zyciu nawet bym nie pomyslal zeby jechac pociagiem bez biletu
Tak samo jak w 'Pamietacie" Wchodzimy do klubu, bramka wpuszcza nas o dziwo,chociaż na moją twarz zawsze patrzą krzywo" to ilekroc sie smigalo na balety i tylko czekales przy wejsciu szczeoglnie wieksza grupa az te spompowane galgany na bramce o cos sie dojebia zeby tylko nas nie wpuscic( a byly takie kwiatki ze lysi nie wchodza
oczywiscie smai byli lysi ) to od razu miales w uszach ten glos z tym tekstem.Sokola i zreszta wiele bylo tych klasyczych tekstow a jeslli chodzi o obrazowanie rzeczywsistosci to nie ma sobie rownych . I nie wiem czy to z konceptu czy bo nie chce juz musie wysilac w nawijce ale zgubil ta energie i te plyty ostatnie niby sa dobre ale nie budza we mnie emocji,choc zdarza sie mu numer energincznie nawiniety jak chcemy byc wyzej czy goscinka u Quebo. Zreszta jeszcze bardziej niezwyklym przypadkiem zgubienie energii we flow i glosie jest Malpa co zreszta slychac na tych wydukanych 2 plytach
Tak samo jak w 'Pamietacie" Wchodzimy do klubu, bramka wpuszcza nas o dziwo,chociaż na moją twarz zawsze patrzą krzywo" to ilekroc sie smigalo na balety i tylko czekales przy wejsciu szczeoglnie wieksza grupa az te spompowane galgany na bramce o cos sie dojebia zeby tylko nas nie wpuscic( a byly takie kwiatki ze lysi nie wchodza
Super wałek. Sarius po to żeby pokazać przepaść, świetny zabieg. Patent z ksywkami jest kozacki. Bedzie kolejna zajebista płyta od najlepszego w grze w poldonie. Jak wino.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Na spokojnie to jeszcze raz odsluchalem i ja pierdole Sariusowi zdarzalay sie dobre momenty muzyczne w karierze czy pojedyncze numery ,dostajesz zaproszenie od jednej z ikon PL rapu,zamiast sie spiac zeby pokazac z najlepszej strony za takie zaproszenie na plyte to ten chce byc na sile alternatywny ,VNM potrafil do wspolnego numeru z Sokolem napisac zajebista zwrotke ,fajnie przekmniiona bez tych swoich przypalowych nawykow z solowek ale ten galgan musi byc antihype i chuj
-
encrenoire
No ale Jastrząb musiał uznać to za dobre, skoro wydali
sokol nigdy nie byl muzykalnym typem, ale tutaj juz przesadzil, straszny regres nawijkowy
- Bunnymen77
Jak jest z Sokolem i jego flow każdy wie, natomiast nadrabiał mądrymi tekstami, trafnymi spostrzeżeniami, umiejętnością celnego ujmowania poruszanych tematów.
Już na ostatniej płycie był regres tekstowy, ale to co się stało w tym kawałku to dramat. On nie jest chujowy jak na Sokola, on jest po prostu dramatycznie słaby, singiel puszczony chyba tylko po to, by sprawdzić czy psychofani kupią każde gówno które wyda.
Już na ostatniej płycie był regres tekstowy, ale to co się stało w tym kawałku to dramat. On nie jest chujowy jak na Sokola, on jest po prostu dramatycznie słaby, singiel puszczony chyba tylko po to, by sprawdzić czy psychofani kupią każde gówno które wyda.
Klip na YT, Sokół - Cześć feat. Sarius
e:
e:
Beka jakby klip wyglądał tak że wszyscy raperzy o których nawija pojawili się w restauracji a on by im serwował jedzenie, Sarius jako kelner xD
- yungXpaproch
slizgawkowy nostradamus

Czekaj a w którym momencie się tam pojawiają bo chyba przegapiłem
No średnia przepowiednia bo zgadza się jedynie Sokół kucharz, a to było widać na okładce singla 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Mi nie chodziło o zgadzanie się "przepowiedni", tylko o fakt że jednak w klipie to Sokół serwuje, a Sarius jest obsługiwany.
Nic się nie zgadza xD Jedynie że Sokół to kucharz...marny i nudny ten klip.
kurwa Sokół znowu nagra słabą płytę z flow ala Ivona którą mi zaśmiecać będą tablice na facebooku 
poprzednia płyta zajebista i klasyk z miejsca, raczej bez szans, że dosięgnie znów tego poziomu, o przeskoczeniu nie wspominając.