O.S.T.R. - Gniew (2020)
Re: O.S.T.R. - Gniew (27.02.2020) [Zapowiedź]
Zajebiste bity,flow sie strasznie zapetlilo Ostremu ,tekstowo nic nowego ale w miare przyzwoicie
Ostry lepszy producent niż raper. Tekstowo już nie ma absolutnie NIC do zaoferowania, no chyba, że dla tego najtwardszego elektoratu partii truskul lub samym fanboyom Ostrowskiego.
Fajne te sampelki w Lęku Wysokości i Ostatniej Imprezie
Taka ciekawostka. Pezet w jakimś wywiadzie powiedział, że pytali Gorzkiego, czemu numer Elita Kaliska - Jesteś powietrzem jest na bicie z Livin Proof, to ten był oburzony, bo przecież normalne jest to, że w hip-hopie się samplujebsergio pisze: ↑28 sty 2020, 9:35 ludzie to jest follow-up (czyt: folołep) do flow kendricka, coś czego młode niedojrzałe dzieciaki nie zrozumieją, PRAWDZIWY rap jest oparty na follow-upach, to jest złożene hołdu innemu artyście, a także puszczenie oka do świadomego słuchacza, łódzki raper między wersami przekazuje "to brudna Łódź a nie Ameryka, ale też można mieć tu flow Kendricka", każdy ŚWIADOMY słuchasz od razu pojmie jaki zamysł kierował autorem przeboju Kochana Polsko
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Wleciały jakieś tam nowe numery z tego albumu i nie jest najgorzej. Ale w jednym tak okropnie nawija, że szok. Brzmi jakby "A" nie mógł wymówić normalnie
bit w Lęku Wysokości bardzo ładny. ten miałki, do bólu banalny refren wszystko psuje, bo na zwrotkach nie ma tragedii.
O.S.T.R. - Paranormalny - feat. Kali, prod. O.S.T.R.
Spoiler
Usłyszałem "prawdziwy przekaz" i wyłączyłem. Ile można słuchać tego pierdolenia o przekazie
Bit fajny, reszta przeciętnie jak ostatnio wszystko od Bałuty ŁDZ
- Rozpierdalator
Nie taki zły ten Paranormalny , nawet posprawdzam resztę jak wyjdzie, ale na repeat raczej nie wleci.
- Bryx Fenrir
Jednak racje mieli Ci, którzy mówili mi, że to świetny numer. Bardzo fajnie polecieli obaj, trochę inaczej niż zwykle. Powróce.
-
frontkick
"Pandemią nazwałbym ze wszyscy patrzą jakbym im coś ukradł
Od zawsze inny, na zawsze winny, za szczerość, odwagę i prawdziwy przekaz"
ale to jest najgorszy człowiek, ja pierdole
Od zawsze inny, na zawsze winny, za szczerość, odwagę i prawdziwy przekaz"
- mlodyperkez
kawalek spoko gdyby nie to ze rozumiem co nawija adam, niech wezmie lekcje hiszpanskiego od bedoesa i nawija po hiszpansku czy w innym jezyku ktorego nie rozumiem to moze bede sie bardziej jaral. kali bardo fajnie polecial.
O.S.T.R. - GNIEW - Kulisy powstawania okładki
Spoiler
- JoeyJoeJoe
Hmm iść na koncert pana Ostr czy nie iść? Trochę drogo, ale w sumie bym go zobaczył na żywo, bo czemu nie
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Idź sobie, a byłeś kiedykolwiek na Ostrym?
Mówią OSTR myślę prawdziwy przekaz. Legenda.
#BOR4LIFE
- JoeyJoeJoe
Nie. Szczerze to on mnie jakoś szczególnie nie interesuje, znam tylko jedną płytę, ale chce iść bo to koncert haipehaope, a byłem na nie wielu jak na razie
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
No to jak najbardziej idź, zawsze to nowe doświadczenie, a może akurat Ci się spodoba. W końcu to legenda sceny, ja za nim nie przepadam, ale na Jego koncert sam bym chętnie poszedł.