Patokalipsa
Re: Patokalipsa
jeden prosty sposób jak odebrać smak życia @Jose i @horrypaz - zostań patronem już dziś i zmuszaj ich do słuchania gównianego rapu
a może to ich pomysł na marketing
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- marmolad_k2
Ile musiałbym wpłacić, żebyście się zeszmacili i zrobili Verba special?
nie ma wolnych miejsc poki co na wybor plyt
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
Sztuczny limit jak preorder Problemu, bo redaktorzy mają już dość recenzowania klasycznych ulicznych albumów, bankowo fakt jest to.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- Moltisanti
Brzmią jakby od nich śmierdziało

-
WesolyJozek
Co to za cwele jebane xd
Wiadomo, że Pato się zestarzało ale to przeciez był rap dla małolatow, jak się mialo 18-20 lat to rap o chlaniu i wyzywaniu ludzi ktorych się nie lubi od pedałów był zajebisty.
Wiadomo, że Pato się zestarzało ale to przeciez był rap dla małolatow, jak się mialo 18-20 lat to rap o chlaniu i wyzywaniu ludzi ktorych się nie lubi od pedałów był zajebisty.
Nie no chłopaki na filmie może i wyglądają jakby wzięli tego dnia prysznic, ale żeby cwele od razu
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Spoiler

- Oportunistycznyebaka
Jak prawie nigdy nie zgadzam z się z horrrym, tak tutaj podpisuję się rękami i nogami. Było to cringowe i ciężkie do słuchania wtedy jest jeszcze bardziej teraz. Przecież taki Żyto na debiucie rzucając prosty rym „Niektórzy urodzili się na polu bitwy, Tata alkoholik albo odstawia gonitwy” ma więcej charyzmy, delivery rapu w rapie niż cała twórczość takiego Oxona 
spokojnie, patroni na bieżąco podrzucają gorące krążki, cyk
@Jose @horrypaz ładnie striggerowaliście komentarze na fb, propsuję
to kurwa forum rap, nie wizaż
jak ktoś tu padł na ziemię, to go kop z innymi, nim zaczną się brać za ciebie
Sam materiał raczej jedzie na obecnie wspólnie panującej emocji ciśnięcia po panczlajn rapie. 12 lat temu by taki materiał nie powstał, 6 lat temu starano by się szukać pozytywów a dzisiaj można jechać po bandzie.
Co do samej płyty nie będę się wypowiadał bo jej nie pamiętam ale cały ten skład nie byłby nawet przedmiotem dyskusji gdyby nie Eripe.
I co sprawia, że jest wiara w to, że Laik nie chciał zrobić kariery a Eripe tylko pierdoli, że nie chciał chociaż o tym nawet nie nawija?
- Były propozycje od Stepu i Prosto ale nie dowiadujemy się o tym od Eripe. U Que pewnie mógł też wydać, według mnie na Płycie Roku był od niego popularniejszy.
- Wywalenie z fanpage ludzi poniżej 18 roku życia
- Po prostu zniknął ze sceny (to, że niepotrzebnie wracał to inna sprawa).
Możemy tutaj wchodzić w jakiś detal psychologiczny jak autosabotaż (bycie najebanym na koncertach) ale to samo można przypisać Laikowi (ucieczka z koncertu we Wro, wymyślanie sobie jakiegoś wiedźmińskiego kodeksu, że raper musi swoje w podziemiu odstać).
Na korzyść Laika w tym przypadku działa to, że mi się wydaje, że on nigdy nie chciał wrócić na stałe do Polski.
I w podobnym tonie skasował swoje fanpage, który ma vibe usunięcia wszystkich zdjęć ex, spojrzenia przed siebie i powiedzenia, że droga idzie tylko do przodu.
Dla mnie to obaj zrobili takie kariery jakie chcieli zrobić.
No i życze im jak najlepiej ale z tej dwójki jednak Laikowi bardziej. Biorąc pod uwage jak wyglądają "Rzeczy Naturalne" to mam wrażenie, że poukładał swój bałagan w głowie.
Na sam koniec, w materiale padły propsy w strone Pęksa więc chciałem przypomnieć jego peak formy, kunszt literacki:
https://youtu.be/fZDJOTnELZ4?si=hHTzxpip4MkbF0_2&t=48
Wiem, ten wers ssie pałę, coś jak sześć na dziewięć
Ten drugi był nawet kurwa gorszy niż pierwszy
Ale w Polsce właśnie takie ci wrzucają ci najlepsi
Sam materiał raczej jedzie na obecnie wspólnie panującej emocji ciśnięcia po panczlajn rapie. 12 lat temu by taki materiał nie powstał, 6 lat temu starano by się szukać pozytywów a dzisiaj można jechać po bandzie.
Co do samej płyty nie będę się wypowiadał bo jej nie pamiętam ale cały ten skład nie byłby nawet przedmiotem dyskusji gdyby nie Eripe.
I co sprawia, że jest wiara w to, że Laik nie chciał zrobić kariery a Eripe tylko pierdoli, że nie chciał chociaż o tym nawet nie nawija?
- Były propozycje od Stepu i Prosto ale nie dowiadujemy się o tym od Eripe. U Que pewnie mógł też wydać, według mnie na Płycie Roku był od niego popularniejszy.
- Wywalenie z fanpage ludzi poniżej 18 roku życia
- Po prostu zniknął ze sceny (to, że niepotrzebnie wracał to inna sprawa).
Możemy tutaj wchodzić w jakiś detal psychologiczny jak autosabotaż (bycie najebanym na koncertach) ale to samo można przypisać Laikowi (ucieczka z koncertu we Wro, wymyślanie sobie jakiegoś wiedźmińskiego kodeksu, że raper musi swoje w podziemiu odstać).
Na korzyść Laika w tym przypadku działa to, że mi się wydaje, że on nigdy nie chciał wrócić na stałe do Polski.
I w podobnym tonie skasował swoje fanpage, który ma vibe usunięcia wszystkich zdjęć ex, spojrzenia przed siebie i powiedzenia, że droga idzie tylko do przodu.
Dla mnie to obaj zrobili takie kariery jakie chcieli zrobić.
No i życze im jak najlepiej ale z tej dwójki jednak Laikowi bardziej. Biorąc pod uwage jak wyglądają "Rzeczy Naturalne" to mam wrażenie, że poukładał swój bałagan w głowie.
Na sam koniec, w materiale padły propsy w strone Pęksa więc chciałem przypomnieć jego peak formy, kunszt literacki:
https://youtu.be/fZDJOTnELZ4?si=hHTzxpip4MkbF0_2&t=48
Wiem, ten wers ssie pałę, coś jak sześć na dziewięć
Ten drugi był nawet kurwa gorszy niż pierwszy
Ale w Polsce właśnie takie ci wrzucają ci najlepsi
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Wydaje mi się, że gdzieś taki motyw się w pewnym momencie przewijał, że chciałby - jeśli dobrze kojarzę był taki wywiad z Yurkoskym przed którymś koncertem AF. Wtedy też mógł mieć jeszcze nadzieje, że będzie miał z tego rapu trochę więcej, w końcu AF2 wychodziło w Def Jamie, no ale później była pandemia i życie pewnie zweryfikowało.