Pih
- gods bidness
Re: Pih
Jak dla mnie to ten beef się kiepsko zestarzał. Ten duże Pe co prawda został trafnie rozpoznany i określony, bo faktycznie on zaprezentował styl takiego gejowskiego motyla, próboującego walczyć z szerszeniem, do tego on tam nie nagrywał kawałków tylko zestaw dwuwersów jak na takiego pokracznego fristajolwca he he truskul zajawska przystało. Ale te wstawki Piha o gejostwie, żydostwie też są w chuj żenujące. Dlatego dziwi mnie opinia czemu to nie jest żenujące, a pierwsza płyta jest, bo pierwsza płyta imo dobrze się zestarzała. Fajne metafory, mroczny klimat beznadziei i sporo klasyków gatunku jest na niej. Co do podobnej stylówy, to zamiast na płytach, skupiłbym się na gościnkach tak z lat 06-12, bo wtedy Pih prezentował właśnie taki luźny styl bezczelnego panczlajnera. Na płytach to jednak w większości te jego smuty, psychozy i rozkminy.
pierwsza płyta jest świetna, tylko że to był rok 2002 i ciężko w 2021 słuchać klimatu polskiej beznadziei i chujowizny na codzień, w ogóle słuchanie piha na codzień jest kiepskie dla psychiki, ale zawsze był, jest i zapewne będzie moim guilty pleasure, rozjebanie w pył dużej pipki i dj piczowąsa i kwiaty zła muszę sobie każdego roku w okolicach października-listopada odświeżyć
drugą (krew pot i łzy) też warto sprawdzić, przynajmniej hawajskie koszule 2
do dzisiaj na głos z tego refrenu
a co do stylu z beefów, no to podbijam to co wyżej, gościnki i ewentualnie skazani na sukcezz, bo płyty piha są serio smutne jak pizda i nie ma to za dużej wartości rozrywkowej, SNS trochę się z tego schematu wybija, na każdej płycie są też jakieś kawałki poświęcone melanżowaniu ale ogólnie to są smuty typa z polskich blokowisk w pułapce średniego dochodu
po kwiatach zła nie sprawdzałbym już, może DR1
no i "pozycja sto dwudziesta szósta" jak komuś nie chce się iść ze śmieciami to będzie musiał rozchodzić ten krindż, polecam
Dodano po 9 minutach 16 sekundach:
chodzi o to, jak machał łapami na klipie z mezem?
drugą (krew pot i łzy) też warto sprawdzić, przynajmniej hawajskie koszule 2
a co do stylu z beefów, no to podbijam to co wyżej, gościnki i ewentualnie skazani na sukcezz, bo płyty piha są serio smutne jak pizda i nie ma to za dużej wartości rozrywkowej, SNS trochę się z tego schematu wybija, na każdej płycie są też jakieś kawałki poświęcone melanżowaniu ale ogólnie to są smuty typa z polskich blokowisk w pułapce średniego dochodu
po kwiatach zła nie sprawdzałbym już, może DR1
no i "pozycja sto dwudziesta szósta" jak komuś nie chce się iść ze śmieciami to będzie musiał rozchodzić ten krindż, polecam
Dodano po 9 minutach 16 sekundach:
Ne ma miejca jak dom na wiadomym samplu to najlpeszy patosowy numer ,ogolnie Pih jeden z lepszych obserwatorow przelomu pierwszej dekady nowego millenium no i gosc ktory swego czasu potrafil skladac zajebiste punche,Jeden Siedem i jego pierwsza solowka gdzie jeszcze czuc styl klimat 17,plyta z Chada gdzie zdecydowanie byl postacia pierwszoplanowao pozniej KrewPot i Lzy no wedlug mnie nalpesze beff ktory mial ladunek osobisty z Duze Pe,kto go wygral zdania podzielone ale to bylo wtedy cos zajebsty fristajkowiec i gosc ktory potafil skladac jedne z mocnijeszych linijek wtedy,SNS to wogole plyta sztos ,moze bity niektore zbyc cukierkowe ale Pih i Pyskaty tam rozkrcili sie na dobre i kazdypozniej wydal swoje najlepsze solowki(Pysk w Pysk no i Kwoiaty Zla) no coz pozniej to glos kotry zawsze byl najwiekszym probleme i w jakims stopniu chyba brak pommysu a cos innego.Dzis juz ciekzo sie slucha aczkolwiek nadal potafi cos tam dobrze rozkminic czy nagrac raz na 10 dobry numer.Niby beka z tego to nie jest hip hop ale w potencjalnym beefie moglby sie mocno przejechac po Quebonafide cos czuje
Dla mnie wers "zyczysz mi AIDS to mi nie grozin synek dopoki pod kluczem trzymasz swoja dziewczyne" to jest wers ktory jest to na czym powinny polegac linijki w disach a nie tam kurwa jakies pucki
Dla mnie wers "zyczysz mi AIDS to mi nie grozin synek dopoki pod kluczem trzymasz swoja dziewczyne" to jest wers ktory jest to na czym powinny polegac linijki w disach a nie tam kurwa jakies pucki
nigdy nie rozumialem fenomenu Piha, kojarzy mi sie z przypalowymi wersami typu:

Ona stoi w ciąży na klatce schodowej
Dziewiąty miesiąc, odeszły wody płodowe
te zwrotke w numerze z BRD zawsze skipowalem. Najlepszy pancz z nim zwiazany jaki kojarze, to ten ktory go zezlomowal:Dziś im wiszą cycki, jak uszy jamnika
Mija uroda jak moda, ziomuś co tam?
Dobre to dla tych co nie odróżnią błota od złota
W sumie zabawne z perspektywy czasu, ze jeden skonczyl jako agent pilkarski, a drugi belkoczac najebany mordo mordo albo to nie jest hip hopChristmas rappin, to dla Piha bylo szokiem
Straszyl chujem na twarzy, skonczyl z pizda pod okiem
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w akcji pih dla aleksego, proszę już nie przesyłać swoich propozycji
Dodano po 3 godzinach 31 minutach 40 sekundach:
ale muszę oddać dużemu pe, że też się nie pierdolił w tym beefie, kurwy, szmaty, życzenie śmierci na aids i obyś konał przez lata XD tutaj na pewno plus za hipopowe zachowanie, bardzo szanuję takie akcje
Dodano po 3 godzinach 31 minutach 40 sekundach:
ale muszę oddać dużemu pe, że też się nie pierdolił w tym beefie, kurwy, szmaty, życzenie śmierci na aids i obyś konał przez lata XD tutaj na pewno plus za hipopowe zachowanie, bardzo szanuję takie akcje
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
no tylko te pancze dużego pe są groteskowe jak studenciak z klęknietą psychą co wyzywa na teamspeaku po przegranej w lola a potem zaczyna płakać, w ogóle taki styl nie pasuje do jego kreacji jako postaci i wszystko jest w chuj wymuszone gdy pih jedzie po nim jak po szmacie swoim naturalnym stylem i wszystko się trzyma przysłowiowej kupy
Kurde az musialem sprawdzic czy to na pewno temat o PeIHa czy cos w stylu "jak oceniasz danego uzytkownika forum" 
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- FruitOffTheWall
od piha bardzo polecam tą gościnke
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
ten beef piha i pe to jest jednoczesnie przyklad zajebistego i zenujacego beefu, bo obydwaj mieli tam mase pieknych linijek, ale tez mase przypalowych xD o ile "chuju do szczania" to juz klasyk, tak wers w stylu "defekacja to dla ciebie synonim rozkoszy" jest po prostu kurwa okropny xD pih wygral ofc, ale szacunek dla pe ze nie wymiekl
FUCK OFF MR LAHEY
Pih w beefie początkowo bardzo dobrze wypadał, ale z kolejnymi dissami widać było, że jedyne co potrafi zrobić to odpalić bluzgatora, spisać z niego pancze i jakoś to połączyć rymami, brakowało mi w tym jakichś konkretniejszych pojazdów, a Pe to był wybitnie łatwy cel przecież. No i wersy o byciu masonem, co już było zupełnym kretynizmem. Pe tam pamietam, ze dał jeden dobry diss, Post Scriptum bodajże, w którym wreszcie pojechał porządnie Piha, reszta to były jakieś miałkie tłumaczenia na podwójnych.
A od Piha to przede wszystkim Kwiaty Zła trzeba sprawdzić, bo to jego opus magnum, do którego poziomu nigdy wcześniej, ani później się nie zbliżył. W konwencji panczowej z kolei obowiązkowo Skazani na Sukcezz z Pyskatym.
A od Piha to przede wszystkim Kwiaty Zła trzeba sprawdzić, bo to jego opus magnum, do którego poziomu nigdy wcześniej, ani później się nie zbliżył. W konwencji panczowej z kolei obowiązkowo Skazani na Sukcezz z Pyskatym.
Tu sie podpisuje ,nie bylo i nie bedzie lepszej plyty w tej konwencji.Tu bylw zyciowej formie no i legendarna goscinka Fokus
- Bryx Fenrir
https://www.youtube.com/watch?v=VcL4n9H ... tepRecords
Zbuku x Bezczel x Pih - Jak hip-hop był hip-hopem (prod. Fantom)
Zbuku x Bezczel x Pih - Jak hip-hop był hip-hopem (prod. Fantom)