Pih

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Pih

Post autor: gods bidness »

Jak dla mnie to ten beef się kiepsko zestarzał. Ten duże Pe co prawda został trafnie rozpoznany i określony, bo faktycznie on zaprezentował styl takiego gejowskiego motyla, próboującego walczyć z szerszeniem, do tego on tam nie nagrywał kawałków tylko zestaw dwuwersów jak na takiego pokracznego fristajolwca he he truskul zajawska przystało. Ale te wstawki Piha o gejostwie, żydostwie też są w chuj żenujące. Dlatego dziwi mnie opinia czemu to nie jest żenujące, a pierwsza płyta jest, bo pierwsza płyta imo dobrze się zestarzała. Fajne metafory, mroczny klimat beznadziei i sporo klasyków gatunku jest na niej. Co do podobnej stylówy, to zamiast na płytach, skupiłbym się na gościnkach tak z lat 06-12, bo wtedy Pih prezentował właśnie taki luźny styl bezczelnego panczlajnera. Na płytach to jednak w większości te jego smuty, psychozy i rozkminy.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Jak panczlajny to może SNS z Pyskatym?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Bartuz

Post autor: Bartuz »

Jak panczlajny to Krew, pot i łzy, ale widze, że większość tutaj tego nie zna, a to jest potężny klasyk :dunno:
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

pierwsza płyta jest świetna, tylko że to był rok 2002 i ciężko w 2021 słuchać klimatu polskiej beznadziei i chujowizny na codzień, w ogóle słuchanie piha na codzień jest kiepskie dla psychiki, ale zawsze był, jest i zapewne będzie moim guilty pleasure, rozjebanie w pył dużej pipki i dj piczowąsa i kwiaty zła muszę sobie każdego roku w okolicach października-listopada odświeżyć

drugą (krew pot i łzy) też warto sprawdzić, przynajmniej hawajskie koszule 2 :lol: do dzisiaj na głos z tego refrenu

a co do stylu z beefów, no to podbijam to co wyżej, gościnki i ewentualnie skazani na sukcezz, bo płyty piha są serio smutne jak pizda i nie ma to za dużej wartości rozrywkowej, SNS trochę się z tego schematu wybija, na każdej płycie są też jakieś kawałki poświęcone melanżowaniu ale ogólnie to są smuty typa z polskich blokowisk w pułapce średniego dochodu

po kwiatach zła nie sprawdzałbym już, może DR1

no i "pozycja sto dwudziesta szósta" jak komuś nie chce się iść ze śmieciami to będzie musiał rozchodzić ten krindż, polecam

Dodano po 9 minutach 16 sekundach:
gods bidness pisze: 11 gru 2021, 22:00 styl takiego gejowskiego motyla
:lol: chodzi o to, jak machał łapami na klipie z mezem?
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

2020
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Awatar użytkownika
GoodStuff

Post autor: GoodStuff »

Ne ma miejca jak dom na wiadomym samplu to najlpeszy patosowy numer ,ogolnie Pih jeden z lepszych obserwatorow przelomu pierwszej dekady nowego millenium no i gosc ktory swego czasu potrafil skladac zajebiste punche,Jeden Siedem i jego pierwsza solowka gdzie jeszcze czuc styl klimat 17,plyta z Chada gdzie zdecydowanie byl postacia pierwszoplanowao pozniej KrewPot i Lzy no wedlug mnie nalpesze beff ktory mial ladunek osobisty z Duze Pe,kto go wygral zdania podzielone ale to bylo wtedy cos zajebsty fristajkowiec i gosc ktory potafil skladac jedne z mocnijeszych linijek wtedy,SNS to wogole plyta sztos ,moze bity niektore zbyc cukierkowe ale Pih i Pyskaty tam rozkrcili sie na dobre i kazdypozniej wydal swoje najlepsze solowki(Pysk w Pysk no i Kwoiaty Zla) no coz pozniej to glos kotry zawsze byl najwiekszym probleme i w jakims stopniu chyba brak pommysu a cos innego.Dzis juz ciekzo sie slucha aczkolwiek nadal potafi cos tam dobrze rozkminic czy nagrac raz na 10 dobry numer.Niby beka z tego to nie jest hip hop ale w potencjalnym beefie moglby sie mocno przejechac po Quebonafide cos czuje
Dla mnie wers "zyczysz mi AIDS to mi nie grozin synek dopoki pod kluczem trzymasz swoja dziewczyne" to jest wers ktory jest to na czym powinny polegac linijki w disach a nie tam kurwa jakies pucki
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

nigdy nie rozumialem fenomenu Piha, kojarzy mi sie z przypalowymi wersami typu:
Ona stoi w ciąży na klatce schodowej
Dziewiąty miesiąc, odeszły wody płodowe
Dziś im wiszą cycki, jak uszy jamnika
Mija uroda jak moda, ziomuś co tam?
Dobre to dla tych co nie odróżnią błota od złota
te zwrotke w numerze z BRD zawsze skipowalem. Najlepszy pancz z nim zwiazany jaki kojarze, to ten ktory go zezlomowal:
Christmas rappin, to dla Piha bylo szokiem
Straszyl chujem na twarzy, skonczyl z pizda pod okiem
W sumie zabawne z perspektywy czasu, ze jeden skonczyl jako agent pilkarski, a drugi belkoczac najebany mordo mordo albo to nie jest hip hop :lol:
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

ale to bylo kilka lat temu, teraz pih ma juz dziecko i biega w maratonach o czym mowil w wywiadzie z winicjuszem :D moze sie troche chlop ogarnal
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w akcji pih dla aleksego, proszę już nie przesyłać swoich propozycji

Dodano po 3 godzinach 31 minutach 40 sekundach:
ale muszę oddać dużemu pe, że też się nie pierdolił w tym beefie, kurwy, szmaty, życzenie śmierci na aids i obyś konał przez lata XD tutaj na pewno plus za hipopowe zachowanie, bardzo szanuję takie akcje
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

no tylko te pancze dużego pe są groteskowe jak studenciak z klęknietą psychą co wyzywa na teamspeaku po przegranej w lola a potem zaczyna płakać, w ogóle taki styl nie pasuje do jego kreacji jako postaci i wszystko jest w chuj wymuszone gdy pih jedzie po nim jak po szmacie swoim naturalnym stylem i wszystko się trzyma przysłowiowej kupy
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Kurde az musialem sprawdzic czy to na pewno temat o PeIHa czy cos w stylu "jak oceniasz danego uzytkownika forum" :lol:
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

od piha bardzo polecam tą gościnke
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

ten beef piha i pe to jest jednoczesnie przyklad zajebistego i zenujacego beefu, bo obydwaj mieli tam mase pieknych linijek, ale tez mase przypalowych xD o ile "chuju do szczania" to juz klasyk, tak wers w stylu "defekacja to dla ciebie synonim rozkoszy" jest po prostu kurwa okropny xD pih wygral ofc, ale szacunek dla pe ze nie wymiekl
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Pih w beefie początkowo bardzo dobrze wypadał, ale z kolejnymi dissami widać było, że jedyne co potrafi zrobić to odpalić bluzgatora, spisać z niego pancze i jakoś to połączyć rymami, brakowało mi w tym jakichś konkretniejszych pojazdów, a Pe to był wybitnie łatwy cel przecież. No i wersy o byciu masonem, co już było zupełnym kretynizmem. Pe tam pamietam, ze dał jeden dobry diss, Post Scriptum bodajże, w którym wreszcie pojechał porządnie Piha, reszta to były jakieś miałkie tłumaczenia na podwójnych.

A od Piha to przede wszystkim Kwiaty Zła trzeba sprawdzić, bo to jego opus magnum, do którego poziomu nigdy wcześniej, ani później się nie zbliżył. W konwencji panczowej z kolei obowiązkowo Skazani na Sukcezz z Pyskatym.
Awatar użytkownika
GoodStuff

Post autor: GoodStuff »

scarz pisze: 15 gru 2021, 20:13 A od Piha to przede wszystkim Kwiaty Zła trzeba sprawdzić, bo to jego opus magnum, do którego poziomu nigdy wcześniej, ani później się nie zbliżył. W konwencji panczowej z kolei obowiązkowo Skazani na Sukcezz z Pyskatym.
Tu sie podpisuje ,nie bylo i nie bedzie lepszej plyty w tej konwencji.Tu bylw zyciowej formie no i legendarna goscinka Fokus :bowdown:
oyche

Post autor: oyche »

To byl traczek
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

https://www.youtube.com/watch?v=VcL4n9H ... tepRecords

Zbuku x Bezczel x Pih - Jak hip-hop był hip-hopem (prod. Fantom)
Awatar użytkownika
Miechu

Post autor: Miechu »

Przyjechała babka rowerem, odleciała helikopterem
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Te jego kawałki z rokiem w nazwie są zawsze spoko, szczególnie na tle reszty obecnej twórczości.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ