Kaz Bałagane x Belmondo - Sos, ciuchy i borciuchy (2014)
-
tybdo_yntogliw
Re: Kaz Bałagane x Belmondo - Sos, ciuchy i borciuchy (2014)
DOSYĆ KURWA, JEBAĆ TO BEKANIE I SKRZECZENIE, KURWA. DOSYĆ. TE BITY SĄ CIĘŻKIE JAKBY KTOŚ SIĘ NA NIE SPUŚCIŁ WIELKIEGO KLOCA.
"PA JAK COŚTAM COŚTAM" - JEBAĆ, BELMONDZIAK JEBAĆ, BAŁAGANE TUTAJ JEBAĆ
"PA JAK COŚTAM COŚTAM" - JEBAĆ, BELMONDZIAK JEBAĆ, BAŁAGANE TUTAJ JEBAĆ
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
moim zdaniem imo imho to mogłoby mieć sens i w ogóle i wiadomo, że o gustach i tak dalej, ale po latach to scib było najbardziej influencerskie i choć raczej nie był to peak ani Belmondo (Mobby + luzaki jak dla mnie) ani Bedogie (Radio, Narkopop) to klimatuwa robi tu swoje i mówie to jako ludzik bez sentymentu, bo na pewno nie słuchałem za czasów premiery tylko kilka lat później
swoją drogą, kiedyś przydałoby się zrobić podcaścik o tym, tylko widzę to w gronie ślizgawkowiczów, którzy słuchali już wtedy, jakby ktoś się w tym widział to dajcie znać i zapraszam szczególnie @SWN, bo i pisał i opowiadał fajne rzeczy o tym
-
MalinowyJogurt
No dla mnie to jest najlepszy materiał od jednego jak i drugiego głównie przez klimacik. Pamiętam jak odpaliłem ten album na słuchawkach wybierając się do ówczesnej dupeczki w wakacje 2014 jako 19letni szczyl, po wcześniejszym zrobieniu się czerwonymi Bosmanami z chłopakami na osiedlu i wjechała ta buracka przewózka Kaza o chlaniu i robieniu maniur w języku zwykłych osiedlowych chłopaków i beka z tych wszystkich pseudo osiedlowych Pablo Escobarow, oj robiło to wtedy wrażenie, no i jeszcze te refreny Sentino po których napisałem do niego na fb gdzie mogę pobrać jego album i wysłał link do pierwszego Zabójstwa Lirycznego
to było coś przełomowego, cała reszta dopiero uczyła się na siłę dukać i zmieniać stylówkę, jakiś Quebo z Eripe rzucali panczlajny na siłę a tu wbijał Kazek rzucający łysy temat a nie jeż no bo takie lubię, listerina żem jej dał na świeżutką buzię i człowiek od razu miał lepszy dzień jadąc puknąć sztukę a wieczorem wyjść na boisko pograć w gałe w towarzystwie czteropaka essa
- marco_pantani
scib to absolutny top, nie wiem, co wy pierdolicie
legendarne wjazdy Belmondziaka i luz Kazika plus refren Sentino w Locie i Świeżym hajsie
legendarne wjazdy Belmondziaka i luz Kazika plus refren Sentino w Locie i Świeżym hajsie
zwracam honor
Ja poznałem przy SCiB przy okazji premiery Lotu i kurwa jakbym dostał obuchem w łeb wtedy.
Słuchałem już od dawna Keefa, Atlanta nie była mi obca i rozkminiałem czy kiedyś w polsce ktoś wleci z czymś takim. Sprawdzało się wtedy te quebonahujdy ale jakoś bez przekonania, niby było to nowoczesne brzmieniowo - ale ogólnie wydawało mi się zbyt mocno osadzone mentalnie w tym czego nigdy nie lubiłem i właśnie w tym 2015 wydawało mi się już ostro przeaktualizowane - jakieś masturbowanie się szybkim nawijaniem, tekstowo rap o rapie, cringowe pancze - dla wczutego wtedy słuchacza obrotnych murzynów wydawało mi się to co najwyżej średnie. No i właśnie jakoś wtedy odsłuchałem Dr. Traphouse'a - zwroty za pierwszym razem nie siadły, ale refren zostawił mnie z otwartą gębą i stwierdziłem TO JEST TO JAK HEMP GRU. Później odsłuchałem mixtaśmę i już nic nie było dla mnie takie same - bity mimo że zajebane to przynajmniej nie brzmiały jak manieczki remix co zdarzało się u kciuka chociażby (nowy trueschool
), tekstowo? reszta sceny przy nich była jak rocket_rocket przy phobosie w pamiętnym beefie - jakieś kłebokubanocośktoś trajhardowali żeby najebać jak najwięcej panczy na drugą linijkę przy okazji wertując wikipedię żeby mieć o czym nawinąć a tu wpadał belmondziak nawijający o tym że obudził go lodzik i wiadomo co zostawało w głowie
. SWN w ogóle dał kiedyś pięknego posta na temat mindsetu towarzyszącemu twórcom SCiB, było tam coś w stylu że ALC się wiozło, no ale jakby ktoś rzucił SPRAWDZAM to by było - nie no panowie, przecież to satyra hehe - a duet wsparty udziałem Sentino wydawał się jak najbardziej autentyczny. Instagram Seby i Kazka w ogóle wyglądał wtedy jak ig raperów zza oceanu - odjebani w dizajnery, wydziarani, zawsze w towarzystwie kanapek hajsu. Można się śmiać, ale jeżeli ktoś ma teksty takie a nie inne to takie rzeczy imo zwiększają autentyczność.
@Jose
dobry pomysł z tym podcastem bo
a) ten materiał po prostu na to zasługuje
b) dla przeciętnego słuchacza i podrzędnych redaktorów niuans to ciągle czarna magia
no i przypomina mi się łączona recenzja Radia Gruz djniemala i kolegów bodajże, świetna rzecz to była jak na standardy polskiego dziennikarstwa okołorapowego
Słuchałem już od dawna Keefa, Atlanta nie była mi obca i rozkminiałem czy kiedyś w polsce ktoś wleci z czymś takim. Sprawdzało się wtedy te quebonahujdy ale jakoś bez przekonania, niby było to nowoczesne brzmieniowo - ale ogólnie wydawało mi się zbyt mocno osadzone mentalnie w tym czego nigdy nie lubiłem i właśnie w tym 2015 wydawało mi się już ostro przeaktualizowane - jakieś masturbowanie się szybkim nawijaniem, tekstowo rap o rapie, cringowe pancze - dla wczutego wtedy słuchacza obrotnych murzynów wydawało mi się to co najwyżej średnie. No i właśnie jakoś wtedy odsłuchałem Dr. Traphouse'a - zwroty za pierwszym razem nie siadły, ale refren zostawił mnie z otwartą gębą i stwierdziłem TO JEST TO JAK HEMP GRU. Później odsłuchałem mixtaśmę i już nic nie było dla mnie takie same - bity mimo że zajebane to przynajmniej nie brzmiały jak manieczki remix co zdarzało się u kciuka chociażby (nowy trueschool
@Jose
dobry pomysł z tym podcastem bo
a) ten materiał po prostu na to zasługuje
b) dla przeciętnego słuchacza i podrzędnych redaktorów niuans to ciągle czarna magia
no i przypomina mi się łączona recenzja Radia Gruz djniemala i kolegów bodajże, świetna rzecz to była jak na standardy polskiego dziennikarstwa okołorapowego
ja pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem na yt numer Sos, Ciuchy i Borciuchy i to było w ogóle pierwsze, co usłyszałem od Belmondo i Kaza. przyznam, że urzekło mnie odrazu chociaż nie sądziłem na początku, że narobi takiego zamieszania. nieprawdopodobny powiew świeżości. te linijki ze śmiechawką i Huxleyem mocno skopały mi beret. no i w ogóle ta ekspresja ich. mixtape SCiB już mnie tak nie zajarał, ale oczywiście są wjazdy wielkie i legendarne (głównie Młodego G jednak). niestety w większości zajebane bity, więc to też jakoś tam odejmuje w całościowej ocenie. później to Kaz stał się prawdziwym Panem Raperem i to co odjebał na Locie, potem na Radio Gruz i przede wszystkim na Narkopopie stawiam jednak wyżej niż SCiB czy Mobbyn.
podbijam pomysł z podcastem, fajnie by było posłuchać takiej gadki.
podbijam pomysł z podcastem, fajnie by było posłuchać takiej gadki.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2021, 13:13 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wazne kiedy odpalone po raz pierwszy, scib to milosc od pierwszego wejrzenia
strefa ruchu tak samo
strefa ruchu tak samo
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2021, 12:28 przez ogkush, łącznie zmieniany 1 raz.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
ale to nie jest kawałek z tego mixtejpu (gdyby był, to byłby najlepszy na płycie)clockers pisze: ↑29 kwie 2021, 11:35 ja pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem na yt numer Sos, Ciuchy i Borciuchy i to było w ogóle pierwsze, co usłyszałem od Belmondo i Kaza. przyznam, że urzekło mnie odrazu chociaż nie sądziłem na początku, że narobi takiego zamieszania. nieprawdopodobny powiew świeżości. te linijki ze śmiechawką i Huxleyem mocno skopały mi beret. no i w ogóle ta ekspresja ich. cały mixtape już mnie tak nie zajarał, ale oczywiście są wjazdy wielkie i legendarne (głównie Młodego G jednak).
dla równowagi w temacie napiszę że chujowe bity, skrzeczenie wkurwia, nie ma linijek i ogólnie do zapomnienia i bez podjazdu do mobbyn lp i luzaków młodego g czy nawet kawałków ze strefy ruchu
no wiem wiem, jasne, trochę się zapomniałem podczas pisania, bo to ten sam czas mniej więcej. no i tak, na SCiB byłby najlepszym na płycie. ze Strefy Ruchu jeszcze Pato Raban miażdży po dziś dzień.
- FruitOffTheWall
ja trafiłem na to bo bodajże wiciu albo karwan to udostępnili w dniu premiery, na początku nie siadało ni chuja jak belmondziak jeszcze ok to kaz był takich mehh. Ale chyba z 2 miesiące po premierce wróciłem do tego krążka i wracam do dziś, dla mnei to jest jedna z lepszych płyt jaka powstała w polskim rapie ever naprawdę jakbyście mi kazali wybierać miedzy milczmenem a scibem to bym bez wachania wybrał scib ( tak wiem ze porównanie z pizdy ale chce jakoś zobrazować jak w chuj szanuje ten projekt).Belmondziak tam kurwa tekstowo i hustlersko-smiechową styluwom wyprzedził kurwa wszystkich w tym siebie , dalej jak słyszę przemyśl to jak miasto albo podbijasz w interesach wówczas gdy ja jestem w dresach nie trafisz do mnie dzieciak za pomocą gpsa to mam kurwa ciary bo ten chłop rozpierdolił tam ładnie nie ujmując kazowi afkors. Jedynym chujowy/średnim gościem na tej płycie jest foster w sensie da się tego słuchać ale no kurwa on brzmi jakby go z klatki wzięli ( weź cos sobie zarapuj z nami ty chyba z tego ucianego giecika nie?) reszta idealnie dopasowała się do bengerów .Te kradzione bity dodają kunsztu lecz high tower dał parę produkcji i nie zawiódł jak na tamte czasy to byłą kurwa czołówka trapowego bicarstwa
Podsumowując ten mixtape można w pełni puszać wnukom jak dorosną i pokazać ze nikt nie zrobi nic lepszego trapowego w polsce przez lata z taka charyzmą jak miało to miejsce na scibie
ps props za instrumental złota whisky tam w refrenie jest dobry sampelek z techno kurwa
Podsumowując ten mixtape można w pełni puszać wnukom jak dorosną i pokazać ze nikt nie zrobi nic lepszego trapowego w polsce przez lata z taka charyzmą jak miało to miejsce na scibie
ps props za instrumental złota whisky tam w refrenie jest dobry sampelek z techno kurwa
Spoiler
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
ost raz sluchalem pare lat temu a pogoda taka fajna dzis, i procenty i inne substancja sa dostepne to czemu nie
a to ze tego nie ma na slwk dropboxie czy tam jakis innych polskich stronach, a kurcze na datpaff jakbys jakiegos mixtejpa od prawdziwego czarnucha bral, to tylko taki mini smaczek
tylko ja i moj squad UOOO
tylko ja i moj
tylko ja i moj
a to ze tego nie ma na slwk dropboxie czy tam jakis innych polskich stronach, a kurcze na datpaff jakbys jakiegos mixtejpa od prawdziwego czarnucha bral, to tylko taki mini smaczek
tylko ja i moj squad UOOO
tylko ja i moj
tylko ja i moj
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
- Hytry Wałek
Elo. Posiada ktoś namiar na tę alternatywną okładkę do tego mixtape'u? Chodzi o ten fan-made w stylu retro Cash Money...
No cat can match me... I'm passing fastly. Who's half as nasty?
ja pierdole wreszcie znalazłem ten instrumental
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
co ty fajnej ciekawej,zgrabnej, najlepszej afro panny pod imienim Jhene Aiko nie znasz? przypau troszkq bo ona wchuj fajne nuty daje ziom
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
pare trackow ze scib spadlo z yt, a najciekawsze jest to ze spowodowal to niejaki Tytus Szyluk
- MartchinFleent
O kurwa bez kitu. Szkoda, dobrze, że są reuploady 
Muszę się skupić na finansach, suki i tak mam 
- stratemirat
Tak długo jak jest na datpiff to bez znaczenia
Ten instrumental został zajebany od Araabmuzik, w oryginale nazywa się "Spend the night".FruitOffTheWall pisze: ↑29 kwie 2021, 13:33
ps props za instrumental złota whisky tam w refrenie jest dobry sampelek z techno kurwaSpoiler
Co nie zmienia faktu, że dobrze na nim siedli, zwłaszcza Belmondo w refrenie.
"W tle leci Blitzkrieg bop" - to punkowy kawałek Ramones, gdyby ktoś nie był zorientowany w tym gatunku.
Plejka z prywatnymi trackami, które poznikały z YT.
https://m.youtube.com/playlist?list=PLa ... h4YfVWxKGD
Belmondziak trochę jak Korwin. Jak przez chwilę jakoś mu idzie, to nagle odpala protokół 1%.
https://m.youtube.com/playlist?list=PLa ... h4YfVWxKGD
Belmondziak trochę jak Korwin. Jak przez chwilę jakoś mu idzie, to nagle odpala protokół 1%.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape