BonSoul - TBA [ZAPOWIEDŹ]

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

glupinamorde

Re: BonSoul - TBA [ZAPOWIEDŹ]

Post autor: glupinamorde »

patrzę sobie na komentarze pod filmem ze step records i tam komentarze od Biaka, który dał zwrotkę prawdopodobnie, bo mu podziękował Bons za obecność, widzę komentarz VBS'a - myślicie, że taki ewentualny dobór gości jest git? kogo byście zobaczyli chcieli na NOWY BONSOUL?
piotr474747

Post autor: piotr474747 »

oKulTywowany pisze: wczoraj, 12:25 Zarzuć jakiegos technicznego
dobra, Ty się sam zaorałeś już, 'no to powiedz co Ci się podoba' :D zaskoczę Cię - lubię Bonsona, ale potrafię również stwierdzić fakt że to ckliwa truskulowa przyśpiewka, na przeoranym samplu, bez żadnego zapadającego w pamięć wersu w snippecie. Rzekłbym wprost - singiel stworzony odgórnie z zamysłem - żeby jakiś mega ruchacz za 20 lat mógł wspominać czasy gdy pisał anonimowo w internecie na forum. Pomijając też jakiś dziwny pomysł wielkiego kolegowania się tych wszystkich VBSów, W.E.N i Biaków zamiast robić ciekawe kolaboracje to się taplają ciągle w tym samym składzie.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Co to za świeżak.

@glupinamorde nie, tragedia. Oby byli na jednym numerze wspólnie do skipa
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Biak do przyjęcia jedynie pod warunkiem, że to będzie numer o tym jak wpierdala go krokodyl rzeczny
śmigam na desce, ktoś mnie obserwuje
poznaję te mundury, wiem co to za chuje
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

bloooodtrail pisze: wczoraj, 12:02 nie trzeba cały czas wymyślać koła na nowo, skoro dobra pętla i dobry rap dalej się broni
Amen.
Robisz w swoim stylu to odcinasz kupony i się nie rozwijasz, eksperymentujesz to idziesz z trendami/robisz gówno, ehhh
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

VBS bardzo spoko, on idealnie pasuje po tym co ostatnimi czasy daje, polecam se posłuchać

A ten snippet piękny, czekam :oops:
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
piotr474747

Malloy pisze: wczoraj, 12:35 Robisz w swoim stylu to odcinasz kupony i się nie rozwijasz, eksperymentujesz to idziesz z trendami/robisz gówno, ehhh
No ale dlaczego wykluczamy dobrego klasycznego rapu - bez ciągłego wzdychania 'ahhh, my nie robiliśmy tego dla wyświetleń', 'ahhh, to było kiedyś takie czyste i prawdziwe'. Bonson sam niejednokrotnie udowadniał że się da, a tutaj próbujemy lecieć na jakiejś bezjajecznej nostalgii. Dużo fajniej byłoby chyba młodszemu słuchaczowi pokazać oldschoolowe brzmienie okraszone jakąś pewnością siebie a nie tylko 'kiedyś to było'.
Awatar użytkownika
kapper1

Młodszy słuchacz i tak będzie miał to w chuju, bo nie ma darcia mordy, gęgu i 3 bit switchów. Niech robi to dla dziadów takich jak ja
piotr474747

kapper1 pisze: wczoraj, 12:46 Młodszy słuchacz i tak będzie miał to w chuju, bo nie ma darcia mordy, gęgu i 3 bit switchów. Niech robi to dla dziadów takich jak ja
Wydaje mi się że młodszy słuchacz jest DUZO bardziej otwarty niż 'dziad jak Ty' (to nie atak). A i Bonson raczej wolałby gonić 5 tysięcy płyt bardziej niż max tysiąc.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

oldschool pisze: wczoraj, 12:02 No tak jest. Bit jak bit, ale nawijka na tych snippetach przeciętna w chuj.
zgadzam sie i glos Bonsa jakis dziwny
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
kapper1

Ta mityczna otwarta głowa nie istnieje wśród małolatów jak coś. Wystarczy zobaczyć kto sprzedaje więcej niż
piotr474747 pisze: wczoraj, 12:49 5 tysięcy płyt
piotr474747

kapper1 pisze: wczoraj, 12:54 Ta mityczna otwarta głowa nie istnieje wśród małolatów jak coś. Wystarczy zobaczyć kto sprzedaje więcej niż
Benito, dzieciaku, chodzi o 'sprzedaż' płyt w formie odsłuchów na streamingach.. Przecież to oczywiste że młodzi nie kupują fizyków (starzy w większości też).
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

ja mam podejscie, że Bonsoul to takie dodatkowe projekty z zajawki, bo im się dobrze pracuje, Bons lubi se ponawijać pod beaty Soulpeta

ja to kupuje, rozumiem że nie każdy musi

ale taka jest tego konewncja, wiec imo przypierdalanie sie o brak różnorodności zostawiłbym na solówki
chociaż tam właśnie moim zdaniem to Bons cos tam kombinuje jak na siebie, ale wychodzi mu zazwyczaj średnio łamane na chujowo
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
kapper1

No ale ja mówię też o streamingach kolego.
Nawet Pezet musiał zmienić taktykę i nawijać jak najwięcej marek na gownianych cukierkowych bitach, w dodatku na pojedynczych
piotr474747

Piters pisze: wczoraj, 12:57 chociaż tam właśnie moim zdaniem to Bons cos tam kombinuje jak na siebie, ale wychodzi mu zazwyczaj średnio łamane na chujowo
no i w skrócie o to mi chodzi, o NORMALNY album z Soulpetem, bez wzdychania i podcinania sobie samemu jaj (co jak wspomniałem już nie raz udowodnił że potrafi), bez JacaBeatsów i innych producentów za 300zł, po prostu dobry kurwa rap.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

My bysmy woleli żeby był po uszy wjebany w uzależnienia i mu się nie wiodlo w życiu bo wtedy powstaje najlepsza muzyka ale to nie koncert życzeń.

Te festy featy będziemy skopiować i tyle.

Ps. Damian nie bierz sobie do serduszka tego z początku postu
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

piotr474747 pisze: wczoraj, 12:19 nie chodzi o to czy używa czy nie używa tylko że nagina momentami słownik do granic byleby tylko się matematyka zgadzała dla forumowicza i brzmi to nienaturalnie, nie idzie to płynnie jak powinno.
mi tam to u niego pasuje, bo taką stylówe wyrobił sobie przez lata. na pojedynczych to by dopiero nienaturalnie brzmiał. i tak samo w drugą stronę np. żyto jakby składał trueschoolowe podwójne to by się tego pewnie słuchać nie dało.
glupinamorde pisze: wczoraj, 12:27 myślicie, że taki ewentualny dobór gości jest git?
featy z generatora featów w 2026, ale jak cała płyta będzie w takim klimacie jak snippet to vbs mi tam pasuje.
piotr474747 pisze: wczoraj, 12:49 Wydaje mi się że młodszy słuchacz jest DUZO bardziej otwarty niż 'dziad jak Ty'
wiadomo, że wśród młodych słuchaczy też jest grono, które sprawdza różną muzykę (sam się do tego grona zaliczałem, choć szybko zezgredziałem jak eldo). ale nie ma co się oszukiwać, że przeciętny słuchacz, nie wiem, okekela będzie sprawdzał nowe rzeczy bonsona. no nie będzie, oczywiste jak to, że po piątku jest sobota.
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

glupinamorde pisze: wczoraj, 12:27 patrzę sobie na komentarze pod filmem ze step records i tam komentarze od Biaka, który dał zwrotkę prawdopodobnie, bo mu podziękował Bons za obecność, widzę komentarz VBS'a - myślicie, że taki ewentualny dobór gości jest git? kogo byście zobaczyli chcieli na NOWY BONSOUL?
Jest git. Jedni z ciekawszych i najlepszych raperów aktywnie wydających muzykę rap
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Mimo, że po pierwszym Bonsoulu przestałem się jarać produkacjami od Peta i jestem w wąskim gronie, które woli starego Bonsa z Matkiem ewentualnie solo, to również jak koledzy wyżej uważam, że jak kiedyś coś wyszło zajebiście to warto robić to dalej i nie kombinować, nigdy nie rozumiałem zarzutów, że jakiś raper nie może być legendarny bo robi jedno i to samo, nie kombinuje z flow czy z bitami. Bonsoule mimo, że jak wspomniałem wolę inne produkcje to dalej zajebiste albumy i tego słucha się z przyjemnością, tak jak teraz odpalam trakcki z 2011 tak samo w jakimś 2041( ja pierdole) będę mógł puścić te z dzisiaj i będę wiedział, że nie wyszli z formy nigdy i nigdzie. No, ale ja mam zamknięty łeb i wolę w furze puścić sobie Bonsona, Nasłuchy, Planeta niż nowe rapy których już praktycznie nie sprawdzam, bo mało kto robi to w czym się zakochałem.
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Dobrze świeżak, walcz w temacie, nie poddawaj się, masz mojego blessa.

Raperów trzeba podważać i motywować, bo potem kończy się głosami w ślizgerach na zasadzie - "Nie sprawdzałem nic nowego, więc wpisze po prostu tych co znam i coś wydali".
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
ODPOWIEDZ