Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog (1996)
Re: Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog (1996)
Podbijam w 100%, to spokojnie można stawiać przy tych wszystkich bardziej "kombinatorskich" eksperymentach rapowych jak LSO czy HEWRA i nie odstaje. Najbardziej unikalna płyta w PLHH, pod względem flow chłopaki wyprzedzili swoją epokę
Burak pięknie napisane aż sobie przypomnę. Łezka w oku, mokro w kroku. To lubię w chuj
genialny w kurwe album, dzieło ponadczasowe, w kulturze, a wymykające się ramom, niezależny byt, kompletne indywiduum. Jakby rap miał takiego pierdolca jak metal, to tylko dla tego albumu, trzeba by wymyślić nazwę nowego gatunku. Poza tym chyba tylko Art Brut ma taki status, ale to akurat zaraz spierdolą chłopaki
cztery żubry i dwie kurwy
- gods bidness
- marmolad_k2
Właśnie włożyłem płytę do odtwarzacza, to przejście ze STUKU PUKU IDĄ GOŚCIE do Nasze mózgi jest wspaniałe 
klimat tutaj inna liga niz wszystko inne w polskim hip hopie, niesamowita sprawa nawet sie nie zwraca uwagi ze chlopaki pierdola glupoty
- marmolad_k2
Przeglądam właśnie książeczkę i To czyni mnie innym od was wszystkich jest dedykowane jakiejś Agacie Brodzkiej, czy ktoś wie coś o tym więcej?
Dodano po 4 minutach 40 sekundach:
Dodam jeszcze, że na końcu Dab ma osobne podziękowania, dziękuję jej za wszystko... i przesyła wyrazy szacunku dla Pani Małgorzaty Brodzkiej.
Dodano po 4 minutach 40 sekundach:
Dodam jeszcze, że na końcu Dab ma osobne podziękowania, dziękuję jej za wszystko... i przesyła wyrazy szacunku dla Pani Małgorzaty Brodzkiej.
taki
Dodano po 2 przysiadach 34 pompkach:
w sumie juz w podstawowce ziomek ktory mi pokazywal rapera kaliber44 sie spinal ze to nie rap tylko "hardcore psychorap" wiec moze z tym gatunkiem cos jest na rzeczy
no to mówiło sie o k44 i magiku zawsze przecież że to psycho-rap czy coś takiego więc ten nowy gatunek już dawno istniał, a co do art bruta to wymyka sie tam co najwyżej ziomek z bitu
nigdy nie rozumiałem spustów nad tą płytką i dawania jakiegoś legendarnego statusu, producent pociął se gotowe pętle ze starych i faktycznie legendarnych wałków (z czego miało beke dużo pl producentów że ziomek dostaje jakieś nagrody bitmejkera roku za takie coś) i chuj, ponadczasowy zabieg, nieznany format, tego jeszcze świat nie widział cmon
c30c39 wole kazdego dnia o kazdej porze
c30c39 wole kazdego dnia o kazdej porze
Pewnie kolezanka/dziewczyna, jest z tego samego rocznika co dabmarmolad_k2 pisze: ↑21 wrz 2024, 12:13 Przeglądam właśnie książeczkę i To czyni mnie innym od was wszystkich jest dedykowane jakiejś Agacie Brodzkiej, czy ktoś wie coś o tym więcej?
- marmolad_k2
Nic nowego się raczej nie dowiedziałem, ale śmiejącego się Jokę zawsze dobrze usłyszeć.
- marmolad_k2
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
no już lepsze było plus i minus puszczone od tyłu
jakiś przykład? bo kompletnie nie wiesz co piszesz
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
on to pisał odnośnie artbruta, ciężko z tym dyskutować, bo to główny plus tej płyty był
ok, nie zrozumiałem kontekstu
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki