Rap Generation (program Prime Video)

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
niuhniuh

Re: Rap Generation (program Prime Video)

Post autor: niuhniuh »

Oglądam sobie odcinek 5, gdzie pod okiem VNMa uczestnicy mają napisać 12-wersowy diss I KURWA ANI JEDNEGO WYKONU NIE PUŚCILI W CAŁOŚCI. 12 wersów, a oni puszczają każdego po JEDNYM wersie, po czym jest cięcie do komentarzy innych uczestników/VNMa na temat tego czy im się podobało. Jak myśleliście, że edycja była zła na castingach, to dalej jest prawdziwa tragedia.
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Były zajęcia z dzwonienia do producenta "przeciwnika"? Najlepiej w nocy.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

-mamo możemy mieć toncia??
-mamy już toncia w domu
-tonciu w domu:
Rymekk pisze: 19 mar 2025, 0:00
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
mordor
Zbanowany

Post autor: mordor »

Lepsze to niż nic, co nie Kuba
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Czy ten Sojer co kopiował styl Adiego Nowaka odszedł z programu bo zakochał się w tej Ashy (swoją drogą wstrętna bez makijażu) a ona wybrała tego całego Mefe? XD
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Sivestro pisze: 21 mar 2025, 20:30 Czy ten Sojer co kopiował styl Adiego Nowaka odszedł z programu bo zakochał się w tej Ashy (swoją drogą wstrętna bez makijażu) a ona wybrała tego całego Mefe? XD
na to wygląda :lol:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Obejrzałem 2 nowe odcinki i Kamka dużo lepiej niż na castingu, chyba najlepszy tekst napisała do tego Dom nad wodą. Asha i ten Sojer dobry pomysł mieli i szkoda, że zjebali wykonanie i pozapominali, ale i tak za ostro ich jury potraktowali. Ta blondyna co śpiewa zamiast rapować najlepsze wykonanie, pełna profeska jak w studio. To jest rap, to są emocje!

A wy co? Dalej Sentino, Belmondo i Like ike jeden? Nawet mi was nie żal.
Rymekk

Post autor: Rymekk »

niuhniuh pisze: 21 mar 2025, 14:23 gdzie pod okiem VNMa uczestnicy mają napisać 12-wersowy diss
"Nie chcesz ze mną beefu" :lol:
a na kogo oni ten diss mieli pisać?
gods bidness pisze: 21 mar 2025, 22:51 Ta blondyna co śpiewa zamiast rapować najlepsze wykonanie, pełna profeska jak w studio.
Spoiler
W końcu rap kariera nabiera tempa.
Choć może mówisz o Ashy, ale ta to ani nie nawija ani nie śpiewa, więc nie wiem.
Spoiler
Można lecieć z tematem na fali popularności. Zauważyłem, że sporo to już coś tam ma w dorobku.
Ta Emsi np:
Spoiler
Wprost ze stajni Majora SPZ.
Awatar użytkownika
Sivestro

IMO jury za ostro potraktowało tego Mako chociażby, czy nawet Turskiego, aż tak źle nie polecieli. Mam wrażenie że Malik losowo wybiera który występ spropsuje a który zjedzie z ziemią.

Swoją drogą znamienne że jak jakiś dzieciak zapytał VNMa co tu robi, to ten odpowiedział że dla kasy tu jest :joint:

Albo jak VNM mówił że nienawidzi grafomanii i powołał się na tekst Mesa "emocje odbijają się od krawędzi mojej duszy" xD
Awatar użytkownika
kapper1

Leosia mówi, że ktoś zarapował łakowo :lol:

O ubogie słownictwo i jakieś "oboje" na dwóch chłopów nawet nie będę się czepiał.

Pół ciekawego zdania jeszcze nie powiedziała w tym programie

ten Mefe asłuchalny :bag:
patusiara też
Awatar użytkownika
Gawka

Post autor: Gawka »

Przecież Mefe i Rere (co za ksywki wtf) top, szkoda ich a przepychają chuj wie kogo. Malik sobie wybiera kogo wypierdolić wg swojego widzimisie, Mefe mógł mu powiedzieć że to jest kurwa hip hop i program można by zamykać, ale niestety obsral się
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Awatar użytkownika
kapper1

nie no ten Rere coś tam umie, a ten Mefe to :lol:
Awatar użytkownika
Sivestro

Imo obaj przeciętni, Rere typowy tunowiec jak dziesiątki. Jeśli chodzi o skillsy w nawijce to imo ten Mako naprawdę był przyzwoity, naprawdę nie wiem skąd taka reakcja jurorów. Z Turskim nawet podobnie. Leosia nagle surowa się zrobila tak z dupy xD Dobrze tam ten Turski wyskoczył że co oni oceniają, występ czy jakieś ich podejście etc.

Widać że Pezeta tam skręca i az wstaje czasem żeby to rozchodzić i obronić tych z dobrą technicznie nawijką. Dobrze że tego Destro uratował xd A Mako i Mefe powiedział że to że odpadają jest ze stratą dla tego programu, czym pokazał że wkurwiony jest na opinie malika i leosi.
Awatar użytkownika
gods bidness

Chodziło mi o Zdunek. Ona to wykonała prawdopodobnie lepiej niż ci jurorzy swoje koncerty. Zgadzam się, że bardzo losowe wydawały się oceny jury, zwłaszcza Malika. Może i jest najbardziej wyrazisty z jurorów, ale wydaje się często przypierdalać na siłę, właśnie tylko po to, żeby kreować własny wizerunek. Za duże ego na rzeczowego jurora.

Ten rere wyjec auotunowy i mi się nie podoba 99% takiej muzyki, ale trzeba mu oddać że umiał dobrze w tego autotuna i wykorzystuje go ciekawie, jakoś tak z większym artyzmem niż przeciętny użytkownik. Ale dobrze że z ich dwojga, to ta Kamka przeszła.
Połas

Post autor: Połas »

Wleciał kawałek od finalistów.
Prime Video prezentuje numer promujący program Rap Generation – nowatorski, muzyczny talent show produkcji własnej, którego ostatni odcinek zadebiutuje na platformie już jutro, piątek, 28 marca. Czwórka finalistów, których nazwiska zostaną ujawnione w piątkowym odcinku, stworzyła mocny rapowy numer, który stał się manifestem programu i symbolem ich drogi. „Rap Generacja” to nie tylko oficjalny kawałek promujący program, ale także zapis ich odczuć, przeżyć oraz kwintesencja tego, czym jest Rap Generation: prawda, emocje i bezkompromisowy styl. Producentem kawałka jest mentor programu - Sir Mich.

Utwór powstał tuż przed finałem i stanowi szczery zapis emocji i doświadczeń uczestników – od momentu wejścia do Rap House, przez intensywne warsztaty, aż po pracę z legendami polskiego rapu. Finaliści sami napisali swoje zwrotki, odnosząc się do własnych historii i przełomowych momentów w programie. Każdy wers to osobna opowieść – szczera, bezkompromisowa, pełna pasji i determinacji. To właśnie ten autentyzm wyróżnia Rap Generation – i dokładnie taki vibe niesie ze sobą numer stworzony przez finalistów.
Obrazek
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

same łaki nawijają
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

hjahaha rozjebał mnie ten "klip", jak to wygląda w ogóle
gównem jest ten program, nie da się tego oglądać
Awatar użytkownika
gods bidness

RAP generacja R.O.Z.J.E.B.A.Ł. (FIRE)

Dodano po 8 minutach 44 sekundach:
Monepark fajnie poleciał.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Spoiler
Obrazek
lll

Post autor: lll »

co to za białe wiersze
ODPOWIEDZ