Eminem - The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Pteh

Re: Eminem - The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) (2024)

Post autor: Pteh »

niepopularna opinia: jest to dobry album i na pewno najlepsze co Marshall wydał od wieeelu lat.

Słucha mi się tego dobrze, wordplaye na dobrym poziomie, featy dowiozły (ja średnio siedzę w nowym US rapie i np. dopiero teraz dowiedziałem się, że istnieje ten Ez Mil, a dał bardzo ciekawie i chętnie sprawdzę jego twórczość), serio czuć tego dawnego Shady'ego, koncept trzyma się kupy. przy intro to na chwilę wróciłem w okolice 2002-2004 :oops: . Nawet muzycznie, na co tutaj większość psioczy, jest przyzwoicie i żaden bit jakoś nie gryzie.

Owszem parę kawałków standardowo patetycznych i niepotrzebnych, a parę na siłę przekombinowanych, ale IMO w ostatecznym rozrachunku, dla takiego kogoś jak ja, kto wychował się rapowo na SSLP, MMLP, TES i (nawet) Encore, to jest serio fajna płyta. Rozumiem, że ktoś może czuć zażenowanie np. przy Brand New Dance, ale ja np. się uśmiechnąłem i potrafię zrozumieć czemu ten kawałek jest jaki jest.

No i ogólnie Eminem niby taki irrelevant i hehe dziadku skończ rapować, a jednak dość dobre wyniki wykręca wyświetleniowo/sprzedażowo z tego co czytałem.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Jak się oko przymruży, to dla mnie, wychowanym na SS LP i MM LP może być ta płyta. Tylko ciężko to oko na trzeźwo mrużyć.

Dodano po 1 godzinie 53 minutach 1 sekundzie:
Takie coś mi się w głowie pojawiło po wysłuchaniu guilty conscience 2:

Those edgy slim shady jokes cant even bait me/coz he still aint got enough balls to take a joke about Hailey

#bars
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

Tendamian

Post autor: Tendamian »

Ciekawe, to był Alchemist na tym video. Żałobna edycja. Hmmm. Ogólnie ten album nie jest zły. Jest tu co prawda kilka kawałków tak słabych że odsłuchałem je ze trzy razy, gdzie reszta długo była na ripicie nawet.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ale wzruszki ten klip i numer :oops:
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Wczoraj słuchałem, w sumie bym wrócił. Nie jest złe.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

jest chujowe
ODPOWIEDZ