Zeus - Czas na mnie. (2024)
Re: Zeus - Czas na mnie. (2024)
Na razie odpaliłem tylko Wrócimy silniejsi i sobie zapętlam, dawno jakiś kawałek od Zeusa tak mnie nie przytrzymał przy sobie
Mi najbardziej "Duchy" siadło
Ale ktoś tam dobrze pisał, że początek zwiastował lipe i sie zastanawiałem czym się jaracie, ale potem faktycznie mega dobry krażek. Chociaż do tych sprzed Jest super bez podjazdu dla mnie i tak
Ale ktoś tam dobrze pisał, że początek zwiastował lipe i sie zastanawiałem czym się jaracie, ale potem faktycznie mega dobry krażek. Chociaż do tych sprzed Jest super bez podjazdu dla mnie i tak
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- ConeyIsland
Przypuszczam, że gdyby taka płyta wyszła 10-15 lat temu ALBO byłbym teraz po prostu nastolatkiem, którego jara truskul i tego typu żywy, agresywny (?) rap, to byłaby moją topką i katowałbym non stop. Nie wiem
Awersję mam zbyt silną do Zeusa chyba od wszystkiego co po Nie Żyje, żeby wracać do jego numerów. Słucham od rana tej nowej płytki i są fajne bity, nawijka ok, dobrze to brzmi, zgadza się. Za Hipotermię, którą uważam za ścisłą topkę numerów polskiego rapu, dozgonny szacunek, ale no, nudzi mnie słuchanie go tylko i aż.
u mnie podobnie, strasznie mi sie wkrecila ta nietypowa, malo rapowa melodia z refrenu
calosci plyty nie oceniam, bo tak do snu zapuscilem wczoraj i nie do konca swiadomie to przelecialo, ale jedno musze powiedziec, bardzo dawno nic od niego nie sluchalem, dobre to jest czy niedobre - nie wiem, ale sam jego glos dziala na mnie troche jak wehikul czasu i automatycznie przenosi do 2012, czasow tej mojej chyba najwiekszej zajawki na rap, a w polszy katowalo sie wtedy wlasnie m.in. tych zeusow i biszow. nostalgiczny wajbik
bonusowa epka wleciała na streamingi
Być sobą bardzo spoko numer
kurde faja, osłuchuję się dalej z materiałem (czy raczej słucham na raty), ale tak: ta pierwsza strona mnie trochę irytuje. Z jednej strony to faktycznie wajb jak z 2014, ale nie przekonuje mnie to jego wkurwienie (przypominam sobie wtedy, jaki potrafił być zadziorny na "Hymnie dzieci rewolucji"), a i tekstowo to moim zdaniem strasznie silenie się na treść i jakieś pierdololo. Wkurza mnie też to akcentowanie podwójnych czy też normalnych rymów, od razu wiadomo, jak będzie nawinięty kolejny wers.
Druga część lepsza, głównie dzięki bitom i tematyce, chyba wolę go słuchać obecnie w tej bardziej wspominkowej wersji. Niemniej znowu mam problem z tym, czy nie za dużo tej treści o tym, jak go postrzegano kiedyś.
I ogólnie długość jest przeszkodą - lepsza selekcja i chyba jednak wymieszanie tracków z obu stron by się przydały.
A tu jeszcze epka do sprawdzenia, przesada.
Druga część lepsza, głównie dzięki bitom i tematyce, chyba wolę go słuchać obecnie w tej bardziej wspominkowej wersji. Niemniej znowu mam problem z tym, czy nie za dużo tej treści o tym, jak go postrzegano kiedyś.
I ogólnie długość jest przeszkodą - lepsza selekcja i chyba jednak wymieszanie tracków z obu stron by się przydały.
A tu jeszcze epka do sprawdzenia, przesada.
No mi się tego cały czas dobrze słucha ciągiem, ale tak jak wcześniej pisałem to mogłoby się zaczynać od Walca, tych pierwszych kawałków mogłoby nie być. A z drugiej połówki wywaliłbym ten miałki pierwszy singiel i obrzydliwy refren we Własny rytm, jak z jakiejś gównianej reklamy, i zostaje naprawdę dobry album.
Calosciowo to jest imo takie 6/7/10, ale i tak sie zdziwilem, ze tyle traczkow tutaj mi sie spodobalo. nie sadzilem, ze ktos z tej generacji biszow, zeusow i malp czyli gosci bedacych na szczycie 10-15 lat temu sprawi, ze przeslucham od nich cos nowego wiecej niz raz. na fali entuzjamu sprawdzilem dwie poprzednie plyty, ktore wczesniej olalem i - nie no, one rzeczywiscie byly chujowe. tworczosc typu 'ziarno' i syntetyczne bity to nie dla tego pana. on musi miec mocne bebny i soulowe sample
druga dziwna rzecz to fakt, ze akurat z singli to mi nie siadlo prawie nic, a do fajniejszych utworow trzeba sie dokopac przesluchujac album
druga dziwna rzecz to fakt, ze akurat z singli to mi nie siadlo prawie nic, a do fajniejszych utworow trzeba sie dokopac przesluchujac album
- marmolad_k2
- TruthTeller
Ostatnio mi youtube przypomniał o tym albumie i "Duchy" to nagrał Medium jak nic xD
Od premiery nie schodzi z głośników. Zeus w dobrej formie po takim sobie ,,W poszukiwaniu siebie" (natomiast album pierwszego milionu był dobry i długo nie schodził z słuchawek)". Ciężko w sumie mi wybrać co lepsze: ciemna czy jasna strona. Obie mają świetne kawałki. A co do epki, to nie podeszła mi.
- TruthTeller
Kurwa, nie wierze, że po tylu latach to napisze, ale leci wszędzie, super wkurw, super wspominki o dzieciństwie, pierdolony to zrobił. Pierdolą mnie te cwele z autotunem, to jest album roku.
Jedyne co to kurwa płyte chce kupić i nie tylko, żeby leżała na półce i po prostu mogę zapłacić za flaca, to mam od tygodnia po fb i mailach gówno odpowiedzi xD