Przecież to podróba Norsemen
[serial][Netflix] 1670 (2023 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] [Netflix] [scenariusz Muflon] 1670 (2023)
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Przebrnąłem, to chyba dobre słowo, ale czasu straconego nikt mi nie odda. Zastanawiam się czy jest to aż taki rozjazd jak między sezonami w tych z końcówką XD od Canal+ czy jednak trochę mniejszy i nadal nie wiem, ale podobny przypadek. A miałem jeszcze nadzieję, bo drugi odcinek z pogrzebem był całkiem okej, no tylko na tym się skończyło. Ani mnie to grzało fabularnie, ani śmieszyło a niektóre odcinki to już ciarki żenady. Jak ktoś jeszcze nie widział to radzę nie zaczynać.
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Warto było obejrzeć ten drugi sezon - dla pracy twórców kostiumów, scenografii, operatorów, osób zajmujących się technikaliami. To, jak momentami ten serial wygląda na ekranie, niewątpliwie cieszy oko.
Scenarzyści za to nie zasłużyli na pochwały - ciężko było powtórzyć sukces i efekt zaskoczenia z pierwszego sezonu, ale niektóre dowcipy były na naprawdę niskim poziomie, a niektóre wątki scenariusza sprawiają wrażenie tkanych naprawdę grubą nicią, byleby tylko jakoś połączyć odległe z sobą elementy (na przykład wątek Bogdana, który wygląda, jakby rzucano go po skrajnościach, a przy okazji, jest mało angażujący i moim zdaniem niepotrzebny).
Cieszy rozwój postaci (poza Janem Pawłem, oczywiście), mam jednak wrażenie, że mniej w tym sezonie skupiono się na scenkach ze zwykłymi chłopami, które były fajnym smaczkiem.
Odradzać nie będę, bo oglądało się to znośnie i bardzo lubiłem wyłapywać kolejne detale, ale nie widzę konieczności pilnego nadrabiania całości - pierwszy sezon był, po prostu, lepszy. Ten to takie 6,5/10.
Scenarzyści za to nie zasłużyli na pochwały - ciężko było powtórzyć sukces i efekt zaskoczenia z pierwszego sezonu, ale niektóre dowcipy były na naprawdę niskim poziomie, a niektóre wątki scenariusza sprawiają wrażenie tkanych naprawdę grubą nicią, byleby tylko jakoś połączyć odległe z sobą elementy (na przykład wątek Bogdana, który wygląda, jakby rzucano go po skrajnościach, a przy okazji, jest mało angażujący i moim zdaniem niepotrzebny).
Cieszy rozwój postaci (poza Janem Pawłem, oczywiście), mam jednak wrażenie, że mniej w tym sezonie skupiono się na scenkach ze zwykłymi chłopami, które były fajnym smaczkiem.
Odradzać nie będę, bo oglądało się to znośnie i bardzo lubiłem wyłapywać kolejne detale, ale nie widzę konieczności pilnego nadrabiania całości - pierwszy sezon był, po prostu, lepszy. Ten to takie 6,5/10.
Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i fajnie się oglądało. Szczególnie ten z pogrzebem -> chłop wywłaszczony powinien mieć spin-off. Topa jako Jan Paweł topka.
zapamiętałem jedynie
przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę
- marmolad_k2
Kto nie ryzykuje, ten nie je ziemniaków
Dwa odcinki za mną i niestety nuda chociaż Topa nadal top w swojej roli
zmęczyłem ten drugi sezon i chociaż
Tylko mnie tak wzięło z zaskoczenia, że szczerze zaśmiałem. Nie przypominam sobie innego momentu, gdy drgnąłby choćby kącik ust. A szkoda, bo nadzieje po pierwszym sezonie były spore. Do trzeciego sezonu, który jest pewniakiem, podejdę już bez żadnych oczekiwań.
było w sumie warto, tak warstwa mająca jakkolwiek bawić, to był w większości taki tryhard, że ojaciepierdole
Tylko
Spoiler
spokój ducha imitacją zbroi
Ale nuda, męczę to i został już ostatni odcinek. Wygląda jakby twórcy w pierwszym sezonie wykorzystali już wszystkie żarty i stereotypy na temat polskiej szlachty i chłopstwa, a teraz na siłę trzeba skleić jakąś głębszą fabułę. Jedynie co mnie niezmiennie bawi to określenie STAKUB
Właśnie oglądam "Co robimy w ukryciu" i widzę mocna inspirację.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Trafiasz na Netlixie na nowy polski serial. Oglądasz, śmiejesz się, podoba ci się. Potem wchodzisz do Internetu i okazuje się, że... jesteś fajnopolakiem
Ja pierdolę, takiego plot twistu się nie spodziewałem. Da się jeszcze zmienić głos na Trzaskowskiego?
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Ja się śmiałem w pierwszym sezonie, a w drugim przez większość tylko

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
nikt nie pytał ale okej