Perfumy
Moderator: wrubel
- scam_sakawa
Re: Perfumy
Azzaro Chrome United
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
creed viw, ganymede, rive gauche, kouros
azzaro tylko jesli musisz z jakiegos powodu perfumy kupic w rossmanie, ale wtedy lepiej juz cool watera ktoregos wrzucic
azzaro tylko jesli musisz z jakiegos powodu perfumy kupic w rossmanie, ale wtedy lepiej juz cool watera ktoregos wrzucic
samcro pisze: ↑08 gru 2024, 8:58odstaw nofap xdcliffhanger pisze: ↑08 gru 2024, 1:54 nigdy nie glosowlaem na PIS ale chyba skresle tego Nawrockiego w drugiej turze...
https://www.fragrantica.pl/perfumy/Step ... 72381.html
God of Fire Stéphane Humbert Lucas 777
Ktoś używał? Warto dawać te 17-20zł/ml?
God of Fire Stéphane Humbert Lucas 777
Ktoś używał? Warto dawać te 17-20zł/ml?
nic na potem
- marco_pantani
nie ma perfum wartych 20 zl za mililitr
jest tylko mentalna granica ktora jestes w stanie przekroczyc
jest tylko mentalna granica ktora jestes w stanie przekroczyc

- marco_pantani
mialem ale mi nie siadlo choc raczej trafilem na cos mocno damskiego/unisexowego
Ostatecznie dałem tę prawie stówkę za 5ml z przesyłką. Inaczej sobie wyobrażałem tę kompozycję, trwałość niższa od Tomków Fordów, Amouage i mojego faworyta kompozycji oraz trwałości w ostatnich dniach, czyli Parfums de Marly.
Opinia na temat: God of Fire Stéphane Humbert Lucas 777 - nie warto w cenach za jakie jest sprzedawany. Moim zdaniem warto byłoby gdyby cena to było 7-8zł/ml maksymalnie.
Opinia na temat: God of Fire Stéphane Humbert Lucas 777 - nie warto w cenach za jakie jest sprzedawany. Moim zdaniem warto byłoby gdyby cena to było 7-8zł/ml maksymalnie.
nic na potem
Ponoć dobrym klonem jest Fire of God od Alexandria Fragrances i kosztuje 3 razy mniej.
Czyli się nie opłaca. Jak w 99% przypadków perfum w takich cenach.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
Może warto spróbować. Dla mnie jednak te perfumy pachną jakoś tak... ogórkowo? Bardzo mocny jest ten ogórek na otwarciu, potem troszkę się uspokaja ale praktycznie do końca jest dla mnie dominujący. Według twórców i niektórych nosów to jest chyba mango ale moim zdaniem mango pachnie zupełnie inaczej. Zostało mi tego jeszcze trochę, także będę testował, opinia była napisana po pierwszym kilkugodzinnym noszeniu.
@Godhand ocena opłacalności przy czymś takim jak zapach perfum jest dosyć trudna. Każdy ma inny budżet wyjściowy, inne oczekiwania i preferencje. Poza tym, sprawdziłem tylko jedną kompozycję. Jednak co do tej jednej i konkretnej, uważam również, że się nie opłaca.
Wczoraj wjechała też odlewka Baccarat Rouge 540 od Maison Francis Kurkdjian. Niuchnąłem kiedyś u kogoś raz i spodobał mi się. Kupiłem je z myślą o partnerce ale powiem szczerze, że chyba ja ich będę używał

Dostałem też od znajomego Odyssey Mandarin Sky od Armafa i jestem głęboko zaskoczony komentarzami na fragrantice. Ja w tym zapachu nie czuję żadnej mandarynki. Jest za to karmel i coś zbliżonego do sportowego żelu pod prysznic. Może muszę jeszcze powąchać ale po pierwszym teście jestem totalnie zniesmaczony.
nic na potem
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
dobrych nie ma ale ariana grande - cloud i al haramain amber oud rogue mozesz sprobowac, dla mnie fatalna sprawa bakarat nie moge w okolicy tego przebywac
samcro pisze: ↑08 gru 2024, 8:58odstaw nofap xdcliffhanger pisze: ↑08 gru 2024, 1:54 nigdy nie glosowlaem na PIS ale chyba skresle tego Nawrockiego w drugiej turze...
Dobra to teraz inne pytanie. The Dua Brand - ktoś, coś? Na perfumowej grupie przeczytałem, że ich klony są często lepsze od oryginałów (większa trwałość, czy inne parametry). Sprzedają to w butelkach po 34ml, koło 100 dolków wychodzi z przesyłką do Polski (wysyłka koło 50$). Gdyby to było rzeczywiście takie dobre, to gra warta świeczki.
nic na potem
Mam kilka zapachów, jezeli chodzi o trwałość to jest duża, szczególnie po maturacji. Zapachy są mocno oleiste przez to, że w większości z tego co kojarzę to są to ekstrakty. Zawsze w weekendy są promki w granicach -30%, więc jak zamawiać to najlepiej wtedy. Co do oceny zapachów to są perełki (mocno polecam wszystkie wariacje Chanel Allure), są też rzeczy okej, ale są też rzeczy średnie/słabe, więc polecam robić mocny research zapachu, który chciałbyś kupić. Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało
Może źle zabrzmiało.
Twój hajs, Twoje decyzje.
Chodziło mi o to, że kiedyś miałeś wybór - brak perfum, albo tanio i chujowo, albo drogo i nieźle (głównie Fahrenheit, może Cool Water, może Egoist). Drogie perfumy projektowały kosmicznie, trwałość miały wybitną, o niszy nikt nie wiedział, że w ogóle istnieje, a tak właściwie to w ogóle perfumy były domeną osób majętnych.
Ale to było bardzo dawno temu.
Teraz sytuacja jest zupełnie inna. Są araby, na flakon Zara Lisboa było stać właściwie każdego, legendarna trwałość i projekcja wiodących brandów mainstreamu to pieśń przeszłości, masz tysiąc wyborów.
U mnie osobiście kryteriami są: jak mnie się podoba / trwałość / projekcja / jak się otoczeniu podoba. Miałem perfumy tanie, drogie, bardzo drogie.
I nadal, po tylu latach w moim top 3 jest SNOI, które kosztuje pewnie z 200 pln.
W zdaniu, że coś nie jest "warte" X, chodziło mi o to, że za tę kwotę znajdę kilka BARDZO DOBRYCH perfum. Kilka. Za jedne.
Właśnie w tym sensie nie są (według mnie) warte.
Oczywiście.
https://outletup.pl/perfumy-unisex-doss ... 36597.html
Sorry za długi post.
They / them.
They / them.
- marco_pantani
dossiery jebią jakimś plastikiem, sztucznością, kupiłem 4 flakony, bo brałem od chłopa buty i widziałem, że miał w promocji flakony, no jedne dla dziewczyny były ok, nie pamiętam, co to było, ale to, co ja zamówiłem, szybko wystawiłem na olyksieGodhand pisze: ↑02 sie 2024, 20:27Może źle zabrzmiało.
Twój hajs, Twoje decyzje.
Chodziło mi o to, że kiedyś miałeś wybór - brak perfum, albo tanio i chujowo, albo drogo i nieźle (głównie Fahrenheit, może Cool Water, może Egoist). Drogie perfumy projektowały kosmicznie, trwałość miały wybitną, o niszy nikt nie wiedział, że w ogóle istnieje, a tak właściwie to w ogóle perfumy były domeną osób majętnych.
Ale to było bardzo dawno temu.
Teraz sytuacja jest zupełnie inna. Są araby, na flakon Zara Lisboa było stać właściwie każdego, legendarna trwałość i projekcja wiodących brandów mainstreamu to pieśń przeszłości, masz tysiąc wyborów.
U mnie osobiście kryteriami są: jak mnie się podoba / trwałość / projekcja / jak się otoczeniu podoba. Miałem perfumy tanie, drogie, bardzo drogie.
I nadal, po tylu latach w moim top 3 jest SNOI, które kosztuje pewnie z 200 pln.
W zdaniu, że coś nie jest "warte" X, chodziło mi o to, że za tę kwotę znajdę kilka BARDZO DOBRYCH perfum. Kilka. Za jedne.
Właśnie w tym sensie nie są (według mnie) warte.
Oczywiście.
https://outletup.pl/perfumy-unisex-doss ... 36597.html
Sorry za długi post.
@marco_pantani
Przecież Sandalwood mega zajebisty jest i na pewno nie można o nim powiedzieć, że razi sztucznością
Plus bardzo fajne opakowanie i magnetyczny korek za tę cenę to steal.
Przecież Sandalwood mega zajebisty jest i na pewno nie można o nim powiedzieć, że razi sztucznością

Plus bardzo fajne opakowanie i magnetyczny korek za tę cenę to steal.
They / them.
They / them.
- marco_pantani
mialem klona by the fireplace, ktoregos tomka, lost cherry i jakies jeszcze dwa i od razu to wyjebalem na olx bo nie szlo zdzierzyc tego dziwnego dna
jak forumowicze zaopatruja sie na bois imperial? czytam pozytywne opinie na jego temat, a cenowo nie jest zly w porównaniu do innych perfumow tego typu, a do arabow ciezko mi sie przekonac bo juz przerabialem jedna latafe i rassassi i czulem wciaz tego chemola w nosie
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
popularnoscia niedlugo dogoni diora sauvage
ode mnie props na 15-20 stopni, w cholere duzo pochwal zbiera od otoczenia tez przez pojebane parametry, podobno nowsze batche nie sa az takie atomowe ale nie wiem bo mam premierowy
ode mnie props na 15-20 stopni, w cholere duzo pochwal zbiera od otoczenia tez przez pojebane parametry, podobno nowsze batche nie sa az takie atomowe ale nie wiem bo mam premierowy