[Konsola] Nintendo Switch
Moderator: con shonery
Re: [Konsola] Nintendo Switch
Ja już drugi rok mam Expansion pack i nie gram w te gry.
Masz też fiuta i nie ruchasz. Żadna porada.
F1 to królowa. Zawsze była.
podobno Nintendo Germany szykuje jakiś polski oddział do polskich tłumaczeń?
Dodano po 2 minutach 17 sekundach:
Dodano po 2 minutach 17 sekundach:
Spoiler
kupiłem sobie oled za 9 stówek z promki na pepperze, jakie pokemony polecacie?
- bloodyhell
ja na steamdecku gram w brilliant diamond na emulatorze i w sumie spoko giera, wajb taki typowo starych pokemonów typu fire red
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
where Wind waker
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
zajebisty direct, chyba nikt sie nie spodziewal tylu nowosci w ostatnim roku switcha.
pokemmo na steamdecka wrzućbloodyhell pisze: ↑18 cze 2024, 8:18 ja na steamdecku gram w brilliant diamond na emulatorze i w sumie spoko giera, wajb taki typowo starych pokemonów typu fire red
wpierdalaja port Stray na Switch, wiec jak ktos nie mial stycznosci z ta gra, to warto ja bedzie sprawdzic. Ja w ubieglym roku gralem na plejce, bez wiekszych oczekiwan z PS Plus i tak sie wkrecilem w te kocie przygody, ze caly dzien siedzialem przed ekranem.
no dokladnie, zgadzam sie z opinia. Tym bardziej, ze te gry trzymaja poziom i chyba kazdy powinien byc zadowolony. Ja tylko czekam az oglosza, ze na nowa generacje wdupca kompatybilnosc z aktualnym sprzetem. Sam chyba przeskok zrobie na Nintendo, ale jak nowy sprzet nie bedzie kompatybilny, to raczej lepiej wziac stuningowany OLED i ograc wszystko co mozliwe. Bo nie wiem, czy bylby sens emulowac na decka od Steam?
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
ja jestem rozczarowany bo bylo duzo plotek ze dadza remake wind wakera 
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- bloodyhell
problem ze SD jest taki, że mimo wszystko ma za mało mocy (lub emulator nie jest jeszcze odpowiednio zoptymalizowany), co rzutuje na sporą liczbę niekompatybilnych/słabo działających gier. plus jest bardzo dużo tinkeringu - począwszy od instalacji samego emulatora (który został oficjalnie "zdjęty" przez nintendo), na praktycznie każdym tytule kończąc (instalowanie patchów odblokowujących fps, zabawa z wyłączaniem rdzeni procesora, ustawianie stałego taktowania procesora graficznego itp.), co może odstraszać użytkowników którzy chcą po prostu usiąść i ponapierdalać. Kilka gier można tak odpalić, typu właśnie jakieś poki mało wymagające, ale żeby w spokoju pograć choćby w zelde i nie uświadczyć dropów klatek to ciężko jest.
troche sie cykam że się za bardzo wciągnephobos pisze: ↑18 cze 2024, 19:21pokemmo na steamdecka wrzućbloodyhell pisze: ↑18 cze 2024, 8:18 ja na steamdecku gram w brilliant diamond na emulatorze i w sumie spoko giera, wajb taki typowo starych pokemonów typu fire red
Mario & Luigi Brothershop to gra, którą będzie trzeba przejść w dwie osoby?
Nowa plastusiowa Zelda, Metroid Prime 4, nowy zeldowy switch lite... trochę mnie portfel zaboli.
Nowa plastusiowa Zelda, Metroid Prime 4, nowy zeldowy switch lite... trochę mnie portfel zaboli.
Taż liczyłem na wind wakera, choćby remaster
nie, wg. https://www.nintendo.com/en-gb/Games/Ni ... l#Overview jest to gra single player. Moze opcjonalnie dodadza multiplayer.
no to słuszna obawa xD ale grind jest nudny, więc pewnie przejdziesz wszystkie instancje gier (jest już johto) i ci się odechce optymalizować te teamy
- bloodyhell
to tam jest normalnie warstwa fabularna jak w zwyklych pokach? a aspekt "mmo" polega głownie na pvp z innymi graczami? bo nigdy nie gralem w to w sumie, chociaz kiedys @Bolo mnie zachęcał
to jest jakby "warstwa mmo" nałożona na zwykłe gierki, możesz tradować na markecie, robić pvp, dookoła ciebie łażą inni gracze będący w tym samym momencie fabuły i AI oponentów komputerowych jest mocno podkręcone, łatwo nie jest, dodatkowo masz walkę, gdzie nie możesz zmienić pokemona jak oponent padnie, musisz poświęcić turę co stanowi znaczne utrudnienie
- bloodyhell
ech brzmi kusząco, chyba dam szansę...