Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1 (2024)
- ConeyIsland
Re: Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1 (12/07/2024)
No no ładnie się starzeją chłopaki
-
jasnejasne
Ale to jest ogień kurwa
To może być ogień
czekam.
- ConeyIsland
ale to będzie dojebany album 
No pięknie sie to zapowiada 
Re: Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1 (2024)
świetny ten album
Pete Rock w najlepszej formie od czasów niepamiętnych (wspaniale to brzmi w ogóle swoją drogą). Common nadal z energią, może trochę autotematycznie i followupowo, ale niczego więcej nie oczekiwałem. jest chemia, są dojebane bity i porządne rapowanie o czymś. sprawdzajta śmiało!
Ostatnio zmieniony 13 lip 2024, 1:48 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież ten album brzmi jakby go nagrali lata temu! Pete Rock jest w takiej formie jakby wygrzebał te bity z jakiś najstarszych czasów. Coś pięknego. Common tekstowo miazga, zabawa słowem, flow typowe dla niego, ale uwielbiam je. 9/10 ten album i mocny kandydat do płyty roku!
Spoko album ale do topki Commona nie wejdzie (im Be, Like Water i Nobody's smiling). Ogólnie fajnie, jest kilka momentów.
Dzięki tej kooperacji przypomniałem sobie o płycie "Don't smoke rocks".
Dzięki tej kooperacji przypomniałem sobie o płycie "Don't smoke rocks".
Bity>rap
fajne follow-upy, gierki słowne i rymy, ale ogólnie za dużo kościółkowego pierdolenia i przegadanych numerów (np jak Pos wjeżdża to od razu lepiej sie tego słucha)
fajne follow-upy, gierki słowne i rymy, ale ogólnie za dużo kościółkowego pierdolenia i przegadanych numerów (np jak Pos wjeżdża to od razu lepiej sie tego słucha)
pełna zgoda, Common czasami trochę przynudza, ale muzycznie to jest jedna z lepszych rzeczy jaką ostatnio słyszałem
Jak ten album brzmi to jest
Mam wrażenie, że panowie się o tyle zajebiście dobrali, że jeden potrzebował drugiego, żeby zapodać swoją najlepszą formę. Brakuje mi może takich wybijających się singli niosących album do katalogu klasyków, ale z drugiej strony całość jest po prostu równa i pięknie wchodzi bez skipów.
Mam wrażenie, że panowie się o tyle zajebiście dobrali, że jeden potrzebował drugiego, żeby zapodać swoją najlepszą formę. Brakuje mi może takich wybijających się singli niosących album do katalogu klasyków, ale z drugiej strony całość jest po prostu równa i pięknie wchodzi bez skipów.
nie no wkręca się to pięknie, nie schodzi z głośników od premiery
zagraniczna płyta roku dla mnie jak dotąd
- gods bidness
'This man' i 'we're on our way' perełki.