[Beef] Białas vs White 2115

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Re: [Beef] Białas vs White 2115

Post autor: FruitOffTheWall »

poczatek nawet, ale kurwa mać on się męczy z rymowaniem na siłeXD

ale gdzie pancze tam są? U białasa są, a tu heh

White brzmi jakby krzyczał że TO ONI SĄ ZLI NIE JA, strasznie na siłę to
Ostatnio zmieniony 12 maja 2024, 13:24 przez FruitOffTheWall, łącznie zmieniany 1 raz.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

KejMart pisze: 12 maja 2024, 13:19 No chyba że ktoś dołączy. Oby.
Vnm i Peja
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Śliwa właśnie kończy nagrywać odpowiedź
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

już pewnie ma nagraną od 2 lat i se czeka
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Yerkes

Post autor: Yerkes »

Doskonale widać kto jest raperem a kto hmm no własnie, jak nazwać twór jakim jest Łajt ?
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

kapper1 pisze: 12 maja 2024, 12:59

Goat się podpiął
:what:
Awatar użytkownika
Jolo

Post autor: Jolo »

Jak na Łajciora to nawet dobra odpowiedź, Beezy już z Lankiem jest w studio, do wieczora będzie odpowiedź..i jak tamto to był taki ojcowski pstryczek, tak teraz będą działa coś czuję. Bo niektóre wersy mogły ukuć
ether

Post autor: ether »

Wlaczam diss bialasa i co to robi w temacie hip hop? Niech sie beefuje z marcinem z boysów w takiej stylówie
2do5

Post autor: 2do5 »

fifi pisze: 12 maja 2024, 13:29
kapper1 pisze: 12 maja 2024, 12:59

Goat się podpiął
:what:
Ten to akurat może wypierdalać beztalencie rapowe, gdyby nie sb nawet koledzy na podwórku by o nim nie usłyszeli

Łajcior tylko trochę lepszy, ciężko jest rymować bez rymów (i bez stylu)
moody

Post autor: moody »

Pierwsza przewaga tego beef nad kendrick vs drake jest taka, ze tu padaja przynajmniej jakies konkretne zarzuty, a nie jakies chuj wie co typu "slyszalem ze zone bijesz ale nic konkretnie nie wiem, a ja slyszalem ze jestes pdfem ale tez nic nie wiem wsm"

Na razie bialas zdecydowanie gora
Awatar użytkownika
Jolo

Post autor: Jolo »

Jolo pisze: 12 maja 2024, 8:53 Może się nie umówili, ale śmierdzi mi to...wydaję sie jakby chłopaki pozazdrościli beefu z Ameryce... nawet jest tu trochę podobieństw. W White 2115 robi(a może robił?) bajeczne liczby swego czasu chyba był TOP1 jeśli chodzi o liczbę odtworzeni. Muzyka bardziej lajtowa i melodyjna.. a z drugiej strony gość co też robi liczby ale znacznie mniejsze, bardziej liryczny i tak jak Kendrick z szacunkiem na scenie, bardzo dużo raperów młodego ortu gada że to był ich wzór itp a stara szkoła go szanuje. Kolejna sprawa, to podobieństwo w plotkach, 2115 ma młode fanki, Bedi przecież był oskarżany ;) A nie wiem czy dobrze kojarzę Zui, coś gadała na Białasa że był agresywny.

Szczerze? Dobrze, nich w to wejdzie jeszcze kilka osób, trzeba takiego "orzeźwienia" na scenie ale pozornie wszyscy się trzymają.

nawet diss nazwał jak Drake :lol: :lol: :lol:

Liczę ze Białas przestanie być ojcem, a odpali mocne działa.
Awatar użytkownika
manymanecki

Post autor: manymanecki »

moody pisze: 12 maja 2024, 13:46 Pierwsza przewaga tego beef nad kendrick vs drake jest taka, ze tu padaja przynajmniej jakies konkretne zarzuty, a nie jakies chuj wie co typu "slyszalem ze zone bijesz ale nic konkretnie nie wiem, a ja slyszalem ze jestes pdfem ale tez nic nie wiem wsm"

Na razie bialas zdecydowanie gora
Chłopaczki z zagranicy mogą się uczyć od naszego podwórka mówisz :rotfl:
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

FruitOffTheWall pisze: 12 maja 2024, 13:24
White brzmi jakby krzyczał że TO ONI SĄ ZLI NIE JA, strasznie na siłę to

Zgadzam sie z tym akurat.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

No bialas za wiele nie pokazal w tym dissie, wyśmiał wyjebanie się white z bitu a sam w tym numerze się wykoleił pare razy :lol: wersowo tez marnie, wers z 10k na dom dziecka najgorszy, wers z niewychodzeniem z domu zakończony brakiem rymu i gonieniem bitu.

Dissu tego wacka to nawet nie komentuje bo ciężko to przesłuchać, ogólnie poko co trochę jak szpaku vs macias. Inicjator slabo, ale przeciwnik na poziomie beki z lokalnych

A no i lanek :bowdown:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

a idź pan w chuj
po co ten autotune spierdolec dał
do tego beka że białas dissuje się z typem o ksywie biały
jeszcze brakuje rapera o ksywie bleach zeby dolaczyl sie do tego gowna
pierdolota się złamasy tylko LPC
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Przesłuchałem kawałek i obie odpowiedzi, i muszę przyznać, że choć nie jestem fanem Białasa, to jego kawałek słuchało mi się dużo lepiej niż te od łaka2115

Kurde, no nie wiem, abstrahując od treści, dla mnie to jest asłuchalne po prostu, nie oczekuję, że będzie składał jak Wankej, ale te wersy takie niekomfortowe jakby na siłę szukał rymu, ale nie mógł znaleźć... No i bardzo mnie drażni to jak kończy niektóre wersy, jakby nie umiał modulować głosem, tak płasko, sztywno. W drugim kawałku miałem wrażenie jakby chciał brzmieć jak Mata, tylko że Mata dużo lepiej rapuje.

Tego nypla to nie sprawdzałem, czy jego kawałek ma jakiekolwiek znaczenie? Nie słyszałem nigdy nic od niego i sądząc po jego sławie na tym forum, nie wiem czy chcę się pod tym względem rozdziewiczać.

Niemniej, fajnie, że coś się dzieje, chciałbym żeby ktoś coś jeszcze ponagrywał.
camzat pisze: 12 maja 2024, 14:07 jeszcze brakuje rapera o ksywie bleach zeby dolaczyl sie do tego gowna
Czy wtedy Szpaku dołączy się do dissu, bronić honoru Naruto?
Kalom

Post autor: Kalom »

CCORD pisze: 12 maja 2024, 15:10 Nie słyszałem nigdy nic od niego i sądząc po jego sławie na tym forum, nie wiem czy chcę się pod tym względem rozdziewiczać.
to zdecydowanie najlepszy utwór żeby się rozdziewiczyć, dość unikatowe doświadczenie
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Jeny, wreszcie ktoś wziął się za Łajciora, moja ścisła topka raperów, których sukcesu nie potrafię wytłumaczyć. W sensie potrafię i wiem czemu mogło się to spodobać wapującym przy fortnite, ale rozpędziło się to do absolutnie przesadzonych rozmiarów.

Ten słynny już singiel o zapalaniu papieroska był tak prymitywnie skuteczny i mimowolnie zapadający w pamięć, że aż dobry (w swojej kategorii), ale wszystko co ten człowiek robił później albo było próbą powtórzenia tego samego zabiegu i zażynaniem tej samej melodyki w kółko (wspomniane już w jego temacie 4 płyty z letniaczkami) - serio brzmienie jego refrenów można zgadywać już zanim się zaczną - albo od jakiegoś czasu nieudolna próba bycia buntownikiem fashionistą, co jak często bywa na naszym podwórku, równało się po prostu z podpierdoleniem patentów raperów zza oceanu. W tym przypadku najbardziej padło chyba na Yeata (co wytknął zresztą sam Białas), który sam też jest znany z podpierdolenia patentów swoich byłych ziomków, zajebiście się to wszystko spina.

Białas jest oczywiście trzy półki lepszym raperem jeśli chodzi o surowe skillsy, Łajcior musi pewnie dostawać konwulsji za każdym razem kiedy trzeba nagrać track bez posiłkowania się autotunem i rymowaniem "EJ" z "JE", bo jak zostało już wspomniane sto razy w tym temacie - lirycznie jest na poziomie jakiegoś Friza śpiewającego se z Ekipą że ma wakacyjny luz, siedzimy sobie z ziomkami, przestań się już martwić, EJ.

Wprost odwrotny skillset do bycia raperem bitewnym, więc jeśli nagle nie pojawi się z jego strony jakiś przełom typu informacja że Białas miał receptę na opakowanie leków od których sie szybciej chudnie zrobił w chuja jakiegoś swojego ziomka albo jest ojcem dziecka rapera Solar to nie widzę tutaj innego zakończenia niż sprawne wypunktowanie przypadkowości kariery Łajciora, tylko po chuj żeś go brał do labelu w takim razie skoro on taki chujowy - to chyba akurat wszyscy wiemy.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

SWN pisze: 12 maja 2024, 16:22 tylko po chuj żeś go brał do labelu w takim razie skoro on taki chujowy - to chyba akurat wszyscy wiemy.
no właśnie nie do końca, bo przecież przed SB to nikt go nie znał praktycznie chyba
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Wytłumaczy mi ktoś gdzie w tym jego festynowym rapie jest element syropowego rapu Yeata? Bo któryś raz to słyszę wiec coś w tym musi być ale za chuj nie wiem co :dunno:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
ODPOWIEDZ