Bieganie

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
trez

Re: Bieganie

Post autor: trez »

Leciutkie to będą np. hoka rincon z niskim dropem. Miałem te buty jako z pierwszych swoich do biegania. Potrzebowałem jednak więcej amortyzacji i od tamtej pory tylko pegazusy.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni wyszedłem sobie biegać i dwukrotnie mój trening kończył się w granicach 3km, tempo zawrotne ~7:00/km

brakuje mi siły, tlenu, bolą mnie nogi, mimo, że regularnie uprawiam sporty uderzane i staram się często jeździć na rowerze

to minie? jak nad tym najlepiej pracować? biegałem dotychczas w adidas gazelle/asics gel lyte III, zastanawiałem się nad powinięciem jakiejś pary z nb/nike w granicach 250-300zł (jeśli to w ogóle możliwe)
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Nie załatwisz tego butami, po prostu minie. Tylko wyłaź częściej, a nie raz w tygodniu.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Musisz biegać, żeby więcej/szybciej biegać, tu nie ma dróg na skróty.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

cloud pisze: 29 kwie 2024, 12:34 na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni wyszedłem sobie biegać i dwukrotnie mój trening kończył się w granicach 3km, tempo zawrotne ~7:00/km

brakuje mi siły, tlenu, bolą mnie nogi, mimo, że regularnie uprawiam sporty uderzane i staram się często jeździć na rowerze

to minie? jak nad tym najlepiej pracować? biegałem dotychczas w adidas gazelle/asics gel lyte III, zastanawiałem się nad powinięciem jakiejś pary z nb/nike w granicach 250-300zł (jeśli to w ogóle możliwe)
biegaj wolniej
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Początki są najgorsze, z czasem ból ustąpi, mięsnie się przyzwyczają do wysiłku i wjedzie progres. Tylko buty do zmiany na teraz bo bieganie w gazelach to jednak spora beka. Na lounge można często wyrwać jakies spoko biegówki do 3 stów.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ja se biegam w najtańszych z decathlonu i robię dyszkę czy tam 15 i nie narzekam (ale może nie wiem, co to komfort).

A no i tak wracając - ja tak samo zaczynałem jak Ty, wujot, czyli jakieś wolne 3km przez jakis czas, potem stopniowo więcej, jak zrobiłem 5km w jakieś 38 minut to byłem przeszczęśliwy. Z czasem było coraz lżej, no i finalnie te 15 wjeżdża. Pewnie byłoby jeszcze lepiej jakbym nie był ulańcem no ale
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
2do5

Post autor: 2do5 »

No nawet najtańsze z decathlonu ale przeznaczone do biegania mogą być lepsze niż casualowe gazelle z twardą podeszwą. Poleciłbym coś z systemem react, ale widzę, że ceny strasznie poszły w górę i to niekoniecznie twój budżet. Najlepiej śledzić lounge jak napisał @SLAFF i tam coś wyrwać na promce
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Na lounge ostatnio były uniwersalne pegazusy 40 poniżej 3 stówek. Bardzo fajna cena za niezłego buta.
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

sciagnij sobie nike run club i wlacz 20min trening "first run" - u mnie to byl gamechanger, bo do tej pory jak wychodzilem biegac to praktycznie od razu narzucalem sobie wysokie tempo co skutkowalo brakiem tlenu po ~1km xD no i podbijam zmiane butow na chociazby najtansze kalenji, bo bieganie w gazellach to kalectwo.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Już kiedyś ustaliliśmy, że jesteśmy sierotami po Endomondo. Przygarnięty przed Strave mam z nią ostatnio problemy. Kompletnie do niczego się nie nadaje, nie łapie gpsa, nic nie mierzy, albo pokazuje jakieś gówno, typu dystans przebyty autem, już po wyłączeniu treningu :lol: i to jeszcze w linii prostej, nie jak faktycznie jechałem :lol: nawigacja działa mi ok, więc raczej nie kwestia telefonu. Muszę jeszcze zrobić reinstalake, ale może pojawiło się na rynku coś darmowego wartego polecenia?
Awatar użytkownika
samir

Post autor: samir »

tak jak wyżej bo sprawa jest taka że nawet do takiego niby śmiesznego biegania totalnie bez snobistycznego pierdolenia to trzeba się przygotować żeby nie wylecieć w jakichś gazelach iksde na szybko bo miałeś impuls a że pobiegam bo szkoda potem waszych stawów żeby nie zapierdalac jak major suchodolski no i wiadomo tam ziomek wyżej biegaj spokojniej i po prostu regularnie i potem będziesz struś pędziwiatr maratończyk
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Mam kalenji jogflow 500.1 z małym dropem 4 mm, nakręciłem w nich z 250 km przez niecały rok i polecam serdecznie.

Kupiłem niedawno ultraboosty 23 (miękksze i drop 10 mm) i myślałem że się połamię, tak mnie wszystko bolało podczas dwóch biegów
cloud pisze: 29 kwie 2024, 12:34 tempo zawrotne ~7:00/km
Kolego zaczynałem tak samo jeszcze roku temu, a teraz w marcu miałem życiówkę 5:38 na 10 km. Potrzeba czasu, systematyczności i nie łamać się gorszymi dniami
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Jak dychę robisz w 5:38 to na olimpiadzie w Paryżu pewne złoto, 20 minut przed murzynami z Kenii ;)
bonzaj

Post autor: bonzaj »

Lowrider pisze: 29 kwie 2024, 13:00
cloud pisze: 29 kwie 2024, 12:34 na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni wyszedłem sobie biegać i dwukrotnie mój trening kończył się w granicach 3km, tempo zawrotne ~7:00/km

biegaj wolniej
To prawda! Musisz biegać wolniej żeby później biegać szybciej. Zacznij od marszobiegów.

Bieganie dla początkujących: marszobieg i bieg spokojny
https://www.youtube.com/watch?v=PZc3KSgQXeo

Baza biegowa - jak trenować na początku przygotowań?
https://www.youtube.com/watch?v=k1xG4M8tz8k

Zwolnij by biegać szybciej. Zacznij SLOW JOGGING i zbuduj bazę aerobową | Poradnik
https://www.youtube.com/watch?v=0dOC-FeUWxs
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

super jesteście, dzięki wielkie za dobre rady
Spoiler
no i w gazellach już nie będę pajacował
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Kurczak te najdroższe/najlepsze najkowe to czy warto? Drogie to w chuj ale chyba jednego kenijczyka, nie ale ze dali bana że nie można używać takich butów, wyglądają w chuj wygodne, widomix można biegać w byle czym i tez pytanie czy jest sens kupować takie buty jeśli nie idziesz na jakieś ultra triathlony i inne maratony i że można po prostu w ultraboostach zapierdalać (w chuj uwu dobre są po wygodnosci)
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

Chodzi ci pewnie o alphafly, jeśli tak to dla amatorów takie buty nie bardzo mają sens głównie z dwóch powodów:
-trzeba biegać tempem minimum koło 4 minut na 1km by był efekt
-niska wytrzymałość buta, jakieś 300km

@cloud na zalando longue jest drop hokki, są rincon 3 np. Tylko nie wiem jak rozmiary (pamiętaj że buty do biegania minimum pół rozmiaru większe)
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

@BouncedDuck5106 jakie byś buty polecił. Dla mnie trochę wyjwbundo, kiedyś chińskie froshe najki jak by poprostu wyjwbundo w czym bo nic profesjonalnie a poprištu zajebac se 16km
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
bonzaj

Post autor: bonzaj »

fromage pisze: 30 kwie 2024, 8:19 Kurczak te najdroższe/najlepsze najkowe to czy warto? Drogie to w chuj ale chyba jednego kenijczyka, nie ale ze dali bana że nie można używać takich butów, wyglądają w chuj wygodne, widomix można biegać w byle czym i tez pytanie czy jest sens kupować takie buty jeśli nie idziesz na jakieś ultra triathlony i inne maratony i że można po prostu w ultraboostach zapierdalać (w chuj uwu dobre są po wygodnosci)
Daj sobie spokój ze startówkami z karbonem. Przy wolniejszym bieganiu nic to Ci nie da. To jedynie dla szybkich biegaczy, którym takie buty pomogą urwać 5 sek na 1 km.

Co dają buty z karbonem?
Coffee Run Podcast

https://open.spotify.com/episode/6r6cfc ... 3NBeE0cJhA
ODPOWIEDZ