Rowery

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Re: Rowery

Post autor: phobos »

musisz mieć specjalny klucz i wymienić spinkę w łańcuchu bo pewnie się rozjebała, jak nigdy nie robiłeś tego to chyba lepiej iść do eldoki by ci poskręcał
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

genocidegeneral pisze: 23 kwie 2024, 17:38 no i przede wszystkim pytanie - co to spowodowało i jak się przed tym zabezpieczyć?

Za luźny/stary łańcuch. Wymienić łańcuch albo napiąć bardziej (tj. odsunąć koło w tył)
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

A jak mam ośkę z taką wajchą i ośka przechodzi przez bardzo mały otwór a nie przez taki 'tradycyjny' hak z długą fasolką to chyba nie da rady nic tam regulować i będzie trzeba ogarniać krótszy łańcuch? Jakby z obecnego wyciągnąć jedno ogniwo to będzie git czy może się wtedy okazać za krótki?
jebać tą kurwę
tą o
Obrazek
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Nie ma co januszować, nowy łańcuch do zwykłego roweru to 4 dychy max, wymiana w warsztacie ze 3 dychy. Można to ogarnąć samemu, ale trzeba mieć skuwacz do łańcucha. Ja bym jeszcze sprawdził stan całego napędu czyli przednie i tylne zębatki, jeśli są spiczaste, ostro zakończone to do wymiany, bo łańcuch będzie przeskakiwać.
hwjsk

Post autor: hwjsk »

Jak wymienisz sam łańcuch na nowy to sie moze okazac ze kaseta albo korba tez juz jest zuzyta i go nie przyjmie. Poza tym to ze przeskakiwał nie musi oznaczac ze był rozciagniety, moze po prostu ogniwo puszczało coraz bardziej i w koncu calkiem sie urwało.
Możesz wyciągnąć to wadliwe ogniwo i zamiast niego założyć spinke do łańcucha (10-20zł, zależy jaki łańcuch). Jak nie masz skuwacza (10zł) to w serwisie pol minuty roboty

co do przyczyny to jesli chodzi o zrywanie lancucha to niestety czasem po prostu bóg tak chciał
Awatar użytkownika
carl

Post autor: carl »

Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Czymś podobnym z decathlonu jeździłem parę lat i było spoko. Do tysiaka poszukaj czegoś w decathlonie.
SLAFF

Post autor: SLAFF »

W tej cenie spoko, kaseta zamiast wolnobiegu, przerzutka shimano altus, czyli nie najniższa półka. W decathlonie w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

znośny sprzęt i brak jakiejś chujni, którą trzeba wymieniać na dzień dobry, gotowy do jazdy będzie
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

kupilem go na jesien i jest spoko
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
Majk

Post autor: Majk »

Jakieś spoko trasy rowerowe w Warszawie lub okolicach na szosę?
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

@hwjsk

Kiedyś na banie teraz tylko rowerkiem zapierdalanie
No bo kirczaq czemu nie
Ma się tylko jedno życie
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

Majk pisze: 29 kwie 2024, 16:51 Jakieś spoko trasy rowerowe w Warszawie lub okolicach na szosę?
nic nie bedzie spoko, jesli na co dzien jezdzisz w bielsku i krakowie :lol:

moge ci cos skleic, napisz tylko ile kilometrow i skad startujesz
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

Kupcie se szosowe a nie MTB jak piDeczqki
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

jakie bidony najlepiej utrzymują niską temperaturę napoju przez te 2-3 godziny? izolowane, z wkładami jakimiś zamrażanami?
jebać tą kurwę
tą o
Obrazek
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

genocidegeneral pisze: 30 kwie 2024, 12:09 jakie bidony najlepiej utrzymują niską temperaturę napoju przez te 2-3 godziny? izolowane, z wkładami jakimiś zamrażanami?
Kup mini termos Esbita, cuda robi.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Majk

Post autor: Majk »

moshe pisze: 30 kwie 2024, 10:09
Majk pisze: 29 kwie 2024, 16:51 Jakieś spoko trasy rowerowe w Warszawie lub okolicach na szosę?
nic nie bedzie spoko, jesli na co dzien jezdzisz w bielsku i krakowie :lol:

moge ci cos skleic, napisz tylko ile kilometrow i skad startujesz
Teraz to już chuj, ale dzięki. Startowałem ze Spacerowej, jeden dzień rundka bez celu po centrum + Praga, drugi dzień bardziej na zachód i północne rewiry. Niestety awaria sprzętu mojego kompana uniemożliwiła jakieś poważniejsze kręcenie i dłuższy wyjazd poza miasto.

Ale kurwa, Warszawa słabiutka do jazdy na rowerze, wstyd trochę. Może mam za wysoko postawioną poprzeczkę w Krakowie, ale nie przystoi stolicy, żeby była taka słabo rozwinięta sieć ścieżek, do tego nielogiczna, a wrażenia potęgują jeszcze remonty i masa "niedzielnych" rowerzystów (bulwary to jest jakiś koszmar). Plus taki, że po wyjeździe słoików dało się swobodniej poruszać po ulicach.

No ale co, przyjechaliśmy po Puchar głównie #ABG
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

moshe pisze: 30 kwie 2024, 10:09 moge ci cos skleic, napisz tylko ile kilometrow i skad startujesz
Z ciekawości, gdzie byś śmigał startując z Kępy Potockiej na Żoli? :) Powiedzmy do 3h jazdy, nie potrafię powiedzieć w km.

Nigdy nie wybrałem się na nic ciekawszego niż po prostu śmiganie na północ wzdłuż jednego (Wybrzeże Gdyńskie) lub drugiego boku Lasu Bielańskiego, albo na południe wzdłuż Wisły (wspomniane tłumy i totalna losowość drogowa czy zaraz nie trafi cię jakaś zabłąkana piłka albo deskorolka). Tęskni mi się pod tym względem bardzo za Polską B, gdzie wybierając się w dosłownie losowym kierunku miałem fajną traskę na 2h.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Pytanko panowie bo chce wymienić shimano alivio na cues I tera jak zamowilem całe to ogarnąłem że tylne koło też muszę wymienić hub na taki https://bike.shimano.com/en-EU/product/ ... UR600.html

I pytanie to się da wymienić ten środek bo na zdjęciu widzę to mocowanie to szprych czy wystarczy ta cześć co kaseta wchodzi bo widzę że to ma jeszcze jakiś spacer w dodatku do linkglide i nie mam pojęcia czy to dwie srobki i koniec czy będę musiał dać do sklepu żeby przełożyli ze sprzychami bo nie widzę na necie całej felgi z tym mocowaniem chyba że deore 11 to to samo

PiS joł
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Tak sobie wymyśliłem, ze może kupiłbym teściowej w prezencie rower elektryczny, by sobie mogła z teściem śmignąć gdzieś dalej, albo w troche bardziej wymagający teren.

Domyślam się, że wątek mógł już się wcześniej przewinąć, ale jednak i tak zapytam - co polecacie by było sensowne, a nie kosztowało majątku? Czy np do 5k jestem w stanie kupić coś nadającego się do jeżdzenia na dluzej?

Dodam, że teściową lubię, to nie ma być rower, dzięki któremu miałbym się jej pozbyć.
ODPOWIEDZ