Rowery
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Rowery
musisz mieć specjalny klucz i wymienić spinkę w łańcuchu bo pewnie się rozjebała, jak nigdy nie robiłeś tego to chyba lepiej iść do eldoki by ci poskręcał
genocidegeneral pisze: ↑23 kwie 2024, 17:38 no i przede wszystkim pytanie - co to spowodowało i jak się przed tym zabezpieczyć?
Za luźny/stary łańcuch. Wymienić łańcuch albo napiąć bardziej (tj. odsunąć koło w tył)
- genocidegeneral
A jak mam ośkę z taką wajchą i ośka przechodzi przez bardzo mały otwór a nie przez taki 'tradycyjny' hak z długą fasolką to chyba nie da rady nic tam regulować i będzie trzeba ogarniać krótszy łańcuch? Jakby z obecnego wyciągnąć jedno ogniwo to będzie git czy może się wtedy okazać za krótki?
jebać tą kurwę
tą o

tą o

Nie ma co januszować, nowy łańcuch do zwykłego roweru to 4 dychy max, wymiana w warsztacie ze 3 dychy. Można to ogarnąć samemu, ale trzeba mieć skuwacz do łańcucha. Ja bym jeszcze sprawdził stan całego napędu czyli przednie i tylne zębatki, jeśli są spiczaste, ostro zakończone to do wymiany, bo łańcuch będzie przeskakiwać.
Jak wymienisz sam łańcuch na nowy to sie moze okazac ze kaseta albo korba tez juz jest zuzyta i go nie przyjmie. Poza tym to ze przeskakiwał nie musi oznaczac ze był rozciagniety, moze po prostu ogniwo puszczało coraz bardziej i w koncu calkiem sie urwało.
Możesz wyciągnąć to wadliwe ogniwo i zamiast niego założyć spinke do łańcucha (10-20zł, zależy jaki łańcuch). Jak nie masz skuwacza (10zł) to w serwisie pol minuty roboty
co do przyczyny to jesli chodzi o zrywanie lancucha to niestety czasem po prostu bóg tak chciał
Możesz wyciągnąć to wadliwe ogniwo i zamiast niego założyć spinke do łańcucha (10-20zł, zależy jaki łańcuch). Jak nie masz skuwacza (10zł) to w serwisie pol minuty roboty
co do przyczyny to jesli chodzi o zrywanie lancucha to niestety czasem po prostu bóg tak chciał
Czymś podobnym z decathlonu jeździłem parę lat i było spoko. Do tysiaka poszukaj czegoś w decathlonie.
W tej cenie spoko, kaseta zamiast wolnobiegu, przerzutka shimano altus, czyli nie najniższa półka. W decathlonie w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz.
znośny sprzęt i brak jakiejś chujni, którą trzeba wymieniać na dzień dobry, gotowy do jazdy będzie
- rozklad_gaussa
kupilem go na jesien i jest spoko
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
free fromage
free fromage
Jakieś spoko trasy rowerowe w Warszawie lub okolicach na szosę?
@hwjsk
Kiedyś na banie teraz tylko rowerkiem zapierdalanie
No bo kirczaq czemu nie
Ma się tylko jedno życie
Kiedyś na banie teraz tylko rowerkiem zapierdalanie
No bo kirczaq czemu nie
Ma się tylko jedno życie
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
nic nie bedzie spoko, jesli na co dzien jezdzisz w bielsku i krakowie
moge ci cos skleic, napisz tylko ile kilometrow i skad startujesz
Kupcie se szosowe a nie MTB jak piDeczqki
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
- genocidegeneral
jakie bidony najlepiej utrzymują niską temperaturę napoju przez te 2-3 godziny? izolowane, z wkładami jakimiś zamrażanami?
jebać tą kurwę
tą o

tą o

Kup mini termos Esbita, cuda robi.genocidegeneral pisze: ↑30 kwie 2024, 12:09 jakie bidony najlepiej utrzymują niską temperaturę napoju przez te 2-3 godziny? izolowane, z wkładami jakimiś zamrażanami?
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
Teraz to już chuj, ale dzięki. Startowałem ze Spacerowej, jeden dzień rundka bez celu po centrum + Praga, drugi dzień bardziej na zachód i północne rewiry. Niestety awaria sprzętu mojego kompana uniemożliwiła jakieś poważniejsze kręcenie i dłuższy wyjazd poza miasto.
Ale kurwa, Warszawa słabiutka do jazdy na rowerze, wstyd trochę. Może mam za wysoko postawioną poprzeczkę w Krakowie, ale nie przystoi stolicy, żeby była taka słabo rozwinięta sieć ścieżek, do tego nielogiczna, a wrażenia potęgują jeszcze remonty i masa "niedzielnych" rowerzystów (bulwary to jest jakiś koszmar). Plus taki, że po wyjeździe słoików dało się swobodniej poruszać po ulicach.
No ale co, przyjechaliśmy po Puchar głównie #ABG
Z ciekawości, gdzie byś śmigał startując z Kępy Potockiej na Żoli?
Nigdy nie wybrałem się na nic ciekawszego niż po prostu śmiganie na północ wzdłuż jednego (Wybrzeże Gdyńskie) lub drugiego boku Lasu Bielańskiego, albo na południe wzdłuż Wisły (wspomniane tłumy i totalna losowość drogowa czy zaraz nie trafi cię jakaś zabłąkana piłka albo deskorolka). Tęskni mi się pod tym względem bardzo za Polską B, gdzie wybierając się w dosłownie losowym kierunku miałem fajną traskę na 2h.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Pytanko panowie bo chce wymienić shimano alivio na cues I tera jak zamowilem całe to ogarnąłem że tylne koło też muszę wymienić hub na taki https://bike.shimano.com/en-EU/product/ ... UR600.html
I pytanie to się da wymienić ten środek bo na zdjęciu widzę to mocowanie to szprych czy wystarczy ta cześć co kaseta wchodzi bo widzę że to ma jeszcze jakiś spacer w dodatku do linkglide i nie mam pojęcia czy to dwie srobki i koniec czy będę musiał dać do sklepu żeby przełożyli ze sprzychami bo nie widzę na necie całej felgi z tym mocowaniem chyba że deore 11 to to samo
PiS joł
I pytanie to się da wymienić ten środek bo na zdjęciu widzę to mocowanie to szprych czy wystarczy ta cześć co kaseta wchodzi bo widzę że to ma jeszcze jakiś spacer w dodatku do linkglide i nie mam pojęcia czy to dwie srobki i koniec czy będę musiał dać do sklepu żeby przełożyli ze sprzychami bo nie widzę na necie całej felgi z tym mocowaniem chyba że deore 11 to to samo
PiS joł
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- Bunnymen77
Tak sobie wymyśliłem, ze może kupiłbym teściowej w prezencie rower elektryczny, by sobie mogła z teściem śmignąć gdzieś dalej, albo w troche bardziej wymagający teren.
Domyślam się, że wątek mógł już się wcześniej przewinąć, ale jednak i tak zapytam - co polecacie by było sensowne, a nie kosztowało majątku? Czy np do 5k jestem w stanie kupić coś nadającego się do jeżdzenia na dluzej?
Dodam, że teściową lubię, to nie ma być rower, dzięki któremu miałbym się jej pozbyć.
Domyślam się, że wątek mógł już się wcześniej przewinąć, ale jednak i tak zapytam - co polecacie by było sensowne, a nie kosztowało majątku? Czy np do 5k jestem w stanie kupić coś nadającego się do jeżdzenia na dluzej?
Dodam, że teściową lubię, to nie ma być rower, dzięki któremu miałbym się jej pozbyć.