Football Manager

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
2do5

Re: Football Manager

Post autor: 2do5 »

takiego małolata mi ostatnio gierka wypluła
Spoiler
Obrazek
pierdolę co myśli opinia publiczna
to rapowa wścieklizna, twój progres - mielizna
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

o kurwica na 10 w 4231 jak znalazł
Awatar użytkownika
2do5

fituje mi na f9 bo u mnie 352 lub 3421
ale gram tak mało, że w ogóle wątpię czy zdążę go elegancko wyhodować zanim np wyjdzie nowy *podobno* bajerancki fm
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

tera nowoczesność to sobie sejwa przeniesiesz między wersje
zuperhero

Post autor: zuperhero »

w sumie i tu i tu będzie pasował, tylko trening indywidualny coby mu decyzje i przewidywanie zboostować
Awatar użytkownika
tacocabana

Post autor: tacocabana »

1 sezon w nowym fmie, dzisiaj puchar, jutro europa, jazda
Spoiler
Obrazek
odkąd ostatnio gadaliśmy, to kurwa prześladował mnie pech
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

u mnie awans sunderlandem i fartowne zwycięstwo w carabao cup z chelsea, więc szykuje się ciekawy sezon z podróżami po europie będąc beniaminkiem premier league
ale przynajmniej kadra zahartowana po championship
Awatar użytkownika
2do5

U mnie Preston kolejny misiek z zatrważającą liczbą punktów 74, brakuje mi jeszcze LM i PA do kolekcji w karierze

W ogóle Adam Idah to jest kurwa gość #legend
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
2do5

piękna to była kariera, nie zapomnę jej nigdy
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
i gwiazda zespołu, 8,5mln z crveny :)
Spoiler
Obrazek
od średniaka z championship do klasy światowej, wszystkie możliwe trofea w gablocie, potrójna korona na koniec, więcej mobilizacji już chyba nie znajdę, pozdro dla wszystkich fmaniaków
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

gratki, reputacja klubu zmaksowana?
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
2do5

tak, właśnie po ostatnim sezonie wskoczyła z 4,5 na 5
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

klasa, czuj dobrze czlowiek
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

Bardzo ładna kariera i ciekawy zespół.
Masz jakieś przemyślenia taktyczne dotyczące tej części gry?
Ja zacząłem stosować dwie różne taktyki, gdzie wcześniej starałem się grać jedną i przynosi to dobre efekty.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
2do5

jc to jest fm 23 @fifi bo zacząłem w październiku, gdzie 24 dopiero raczkował a ta część była już po aktualizacjach, co do taktyk jestem trochę artysta kombinator w tym temacie i gram tylko na trójkę z tyłu, 4-3-3 i wszelkiego rodzaju klasyczne ustawienia mi się po prostu przeżarły z poprzednich

moje wariacje, z mocnym wskazaniem na numer jeden
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
-zajebiście działa ocs, a jeszcze mam takiego co gra obiema nogami to już w ogóle bajka, w poprzednich częściach przy ataku pozycyjnym cham dalej biegał po skrzydle i się nie pchał do rozegrania
-os ze wsparciem w sumie podobnie, więc props
-kozacko sprawdza się wysoki pressing ale to w sumie jak zawsze
-niespecjalnie dużo mi coś dryblują panowie, a dryblerów mam dobrych, naturalnie wynika to również ze specyfiki taktycznej i sporej wymianie krótkich podań + dużo prostopadłych, ale mimo wszystko w statystyce typu kiwka byłem gdzieś na końcowym miejscu tabeli :roll:
-mało bramek w doliczonym czasie gry, wręcz nienaturalnie mało, chyba taki urok tej wersji
Awatar użytkownika
fifi

nigdy nie byłem fanem OCS, jak znajdę jakiegoś dżentelmena na ryneczku, który będzie obiecujący to może wypróbuję
widzę również asymetrię na skrzydłach, też całkiem przyjemne rozwiązanie, choć ja nie stosuję z reguły
no i gram w FM24 głównie w niskiej obronie i niskim pressingu, więc staję trochę, nomen omen, w kontrze ;p;p
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Zagrałem kilka karier w fm 24 i najlepiej sprawdza się u mnie typowa formacja 442 z dwoma ofensywnymi bocznymi obrońcami z dobrymi wrzutkami. Teraz na tapecie u mnie Celta Vigo i idę po wicemistrzostwo. Do tego odwróceni skrzydłowi, a na środku volante/długodystansowiec i cofnięty rozgrywający.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

piękna sprawa, fajnie się to czyta. Pamiętam jak grałem kiedyś w fm05 i fm07 i czytało się te pojebane historyjki na forach typu "zostałem dziś zatrudniony jako menago realu madryt, porozmawiałem z piłkarzami i powiedziałem im że będą zapierdalać od dziś" :lol:
@2do5 powiedz mi wariacie czy fm23 albo fm24 daje ci pole do popisu jeśli chodzi właśnie o kreowanie nowej taktyki, autorskich pomysłów? pamiętam że x edycji wstecz jak chcialem wrócić do tej serii po kilku ładnych latach przerwy to spotkałem masę opinii że jest ograniczona ilość "zwycięskich" taktyk / formacji i nimi wygrasz co się da a jak coś nowego będziesz chciał stworzyć to ni huj.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
fifi

z własnego doświadczenia @ConeyIsland powiem ci, że wydaje mi się, że jest na pewno więcej opcji do stworzenia dobrej taktyki niż w starych wersjach

kiedyś mi się nudziło i próbowałem grać wahadłami w mojej ulubionej ekipie z hongkongu w fm7

nie

Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
dodam tylko że pierwsza z zastosowanych taktyk kolegi @2do5 najczęściej się przewija w drużynach prowadzonych przez komputer czy w taktykach proponowanych dla mnie (kontra/skrzydła) - dodatkowo klasyczne 4-1-2-2-1, które stosuję z pewnym uwielbieniem
Awatar użytkownika
2do5

fifi pisze: 22 maja 2024, 13:43 nigdy nie byłem fanem OCS, jak znajdę jakiegoś dżentelmena na ryneczku, który będzie obiecujący to może wypróbuję
widzę również asymetrię na skrzydłach, też całkiem przyjemne rozwiązanie, choć ja nie stosuję z reguły
no i gram w FM24 głównie w niskiej obronie i niskim pressingu, więc staję trochę, nomen omen, w kontrze ;p;p
jest asymetria i przyjemnie się patrzy, że to działa
w niektórych wersjach z przeszłości czasami miałem wrażenie, że cokolwiek bym nie ustawił to i tak jeden chuj, ja swoje a zawodnik swoje
a tu mi się kbo wpierdala pod końcową linię jak grecy pod kartaginą, ocs se pyka z głębi pola, sn i os też inaczej działają - props gierka

@ConeyIsland nigdy w życiu nie ściągnąłem gotowca a faktycznie jest sporo takich, które pasują do silnika gry i na dłuższą metę działają, nie zmienia to faktu że tworzenie taktyk to jeden z przyjemniejszych elementów rozgrywki i na luzie możesz skonstruować coś sensownego, czasem pyknie od razu, czasem po kilkunastu meczach, czasem wcale

@fifi kontra po przejęciu piłki takie małe zastrzeżenie, gram wysoko wysuniętą linią obrony + mocny press, więc jak zespół odzyskuje piłkę to nie bawimy się w grupowanie tylko napierdalamy do przodu
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 14:08 przez 2do5, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Dobra... Jeszcze powalczę chwilę sam ze sobą i pewnie te nierówna walkę przegram i kupię.
Spoiler
Obrazek
ODPOWIEDZ