1. Jak Nowonarodzony
2. Reszta to proch i pył
3. Na Żywo
4. Spalam to
5. Alarm
6. Stawka większa niż...
7. Żebro Adama
8. Ulica i Klub
9. Odrzucili opcje
10. Protest
11. Jak Nowonarodzony (Waco Remix)
12. Jak Nowonarodzony (Hohoł Remix) SPOTIFY
YOUTUBE
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2026, 22:07 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
fajna płyta, odświeżyłem ją sobie we wrześniu jak słuchałem wszystkich bitów waca, najlepsze podkłady na spalam to, odrzucili opcje, stawka większa niż i żebro adama, z czego te dwa pierwsze mają też fajny tekst
to chyba dobrze na barykadzie starych prawd nie chce bronić skąd
lecz nie odsyłam precz nie umywam od nich rąk
dzis ludzie chcą patrzeć na blichtr i przepych
w takim razie gram brajlem robię rap dla ślepych
Większość dinozaurów brzmi już tylko gorzej tragicznie. Sokół, Pezet, Tede, Mes, no archiwum regresu. Ale nie to że jakoś bronię rapu współczesnego Włodka, to tylko tak na marginesie
Pamiętam, że ktoś mi wyjebał szybę i radio z tą płytą w środku w Galerii Mokotów. Pamiętam też, że kupiłem tę płytę ponownie. Kiedyś latała cała na repeacie, dziś tylko: Reszta To Proch i Pył i Spalam To. Jeszcze Jak Nowonarodzony ma fajną energię i zawsze podobała mi się zwrotka Dafa w Na Żywo.
No cat can match me... I'm passing fastly. Who's half as nasty?
PREORDER - Zamówienie z tym produktem wyślemy do Ciebie najwcześniej 24.04.2026 r.
Kultowy materiał wraca w odświeżonej odsłonie. "Jak Nowonarodzony" to jedna z najważniejszych pozycji w dyskografii legendy polskiego rapu - Włodiego. To album, który na stałe zapisał się historii.
Oprócz klasycznego materiału, na płycie pojawiają się 3 utwory, które zostały napisane na nowo oraz zarapowane z udziałem gości (Kobik, Sztoss, Zdechły Osa) na zremixowanych podkładach.
Tracklista:
Jak nowonarodzony
Reszta To Proch I Pył
Na Żywo
Spalam To!
Alarm
Stawka Większa Niż...
Żebro Adama
Ulica i klub
Odrzucili opcje
Protest
Jak nowonarodzony (Waco Remix)
Jak nowonarodzony (Hohol Remix)
Spalam To! feat. Kobik (2025)
Protest feat. Zdechły Osa (2025)
Jak nowonarodzony feat. Sztoss (2025)
Kasztany kasztanami, ale jak se czasem puszcze tytułowy kawałek to mnie dziwi że pierwszą zwrotkę mógłbym wyrecytować, mimo że nigdy tego za bardzo nie katowałem
spoko okazja żeby se to powinąć na CD, ale zagrywka z jakimiś kasztanami po 20 paru latach totalnie skompromitowany pomysł już w momencie reedycji gdzie jest eis. nie wiem po co to robią. a płytka oczywiście arcyklasyk, w każde lato muszę tego posłuchać do piwka
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10
Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?